Rețele de socializare

Moldova

Reținere cu năbădăi, la Cahul: Un individ a mușcat un carabinier de mână, în încercarea de a fugi

Ieri seară, în jurul orelor 20:50, echipajul Direcției regionale ”Sud” a Inspectoratului General de Carabinieri, fiind implicați la menținerea ordinii publice în mun. Cahul au primit solicitare de a interveni pe str. Garoafelor în acordarea ajutorului unui echipaj al IP Cahul.

Publicat

Ajungând la fața locului, militarii au observat echipajul poliției ce avea geamul stricat la ușa automobilului. Din discuție cu inspectorii carabinierii au aflat semnalmentele făptașului iar la scurt timp, acesta a fost depistat și reținut.

Bărbatul avea plăgi deschise la ambele mâini ca rezultat în urma spargerii geamului de la automobilul poliției.

La intenția carabinierilor de-a acorda primul ajutor medical necesar făptașului, acesta categoric a refuzat reacționând foarte agresiv, și chiar a mușcat de mînă un carabinier, astfel încercând să fugă de oamenii legii.


Tânărul în vârstă de 21 ani, locuitor al mun. Cahul a fost condus la IP Cahul, pentru documentare.


Moldova

/VIDEO/ (+18) Pasager din troleibuz, târât de păr de taxator. Limbaj necenzurat

Pasager din troleibuz, târât de păr de taxator.

Publicat

Imaginile de la fața locului au fost făcute publice pe o rețea de socializare. Cel care a filmat totul spune că incidentul s-a produs în troleibuzul numărul 17 din capitală.


Citește mai departe

Moldova

Statistica INSP: 45 de șoferi, prinși băuți pe traseele din țară, în weekend

Practic nu e zi pe drumurile din țară să nu fie prinși șoferi în stare de ebrietate la volan sau care să circule fără permise de conducere, iar în zilele de weekend numărul lor crește față de restul săptămânii.

Publicat

Astfel, inspectorii de patrulare au documentat peste 1 400 de încălcări are circulației rutiere și ordinii publice, dintre acestea:
– 437 de șoferi au depășit limita de viteză;
– 49 au fost înlăturați de la volanul mașinii fiind în stare de ebrietate;
– 45 șofau fără a avea asupra sa permisul de conducere;
– 19 intervenții pe linia ordinii publice, pentru consum de băuturi alcoolice în locuri publice, huliganism nu prea grav, încălcarea legislaţiei privind întrunirile, desfăşurarea ilegală a activităţii de întreprinzător.

În perioada de referință, din cauza șoferilor imprudenți pe teritoriul țării s-au produs 15 accidente rutiere, soldate cu 18 persoane traumatizate.

În urma solicitărilor prin apel la 112 pe timpul misiunilor desfășurate la nivel național, polițiștii au intervenit la peste 80 de situații, în ajutorul cetățenilor.


Citește mai departe

Moldova

/FOTO/ Autoturism semnalat furat din Italia, descoperit de poliţiştii de frontieră din Vaslui

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au descoperit un autoturism marca BMW, care figurează în bazele de date ca fiind semnalat furat din Italia.

Publicat

În data de 19 septembrie a.c., în jurul orei 13.45, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, pentru a ieşi din ţară, o persoană cu dublă cetățenie, română și R. Moldova, în vârstă de 44 de ani, care conducea un ansamblu rutier, înmatriculat în R. Moldova, format dintr-un autoturism marca Mercedes E 250 și o semiremorcă marca Boro, tip platformă pe care transporta un autoturism marca BMW, an fabricaţie 2014.

Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismului marca BMW, colegii noștri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că acesta figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autoritățile din Italia.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de furt, iar autoturismul, în valoare de 50.000 de lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.Citește mai departe

topul săptămânii