Rețele de socializare

Moldova

Noi informaţii din cazul Nicula! Motociclistul care înjura poliţiştii e anunţat în căutare!

Cazul motociclistului care înjura în ultimul hal poliţiştii de patrulare în luna mai 2020, alături de prietenul său automobilist, e unul din seria celor revoltătoare, evoluţia căruia noi am promis că o vom urmări şi atunci când nu se va mai vorbi la fel de mult în spaţiul public despre asta.

Publicat

Aşa că am solicitat informaţii de la Procuratura Generală despre mersul anchetei. Şi acum am primit aceste informaţii!Aşadar, conform informaţiilor expediate de Procuratura Generală în adresa redacţiei PiataAuto.md, cetăţeanului Maxim Nicula, cel care conducea motocicleta în acel incident şi tot el cel care apărea în propriile lui live-uri pe reţele sociale înjurând poliţiştii întâi în stradă, apoi în sectorul de poliţie, i-au fost înaintate învinuirile pe 3 articole din Codul Penal:
– Art. 349, alineat 2: ameninţarea sau violenţa săvârşită asupra unei persoane cu funcţie de răspundere sau a unei persoane care îşi indeplineşte funcţia obşească.
– Art. 287, alineat 1: huliganism.
– Art. 264, alineat 1: conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate alcoologică cu grad avansat sau stare de ebrietate produsă de alte substanţe.

Odată ce a fost înaintată şi ultima învinuire de organul de urmărire penală înseamnă că în dosar există rezultatele unei analize care ar certifica starea de ebrietate a motociclistului la acel moment.

Mai mult ca atât, procuratura menţionează că toate aceste învinuiri i-au fost înaintate lui Max Nicula în contumacie, adică în absenţa lui. Cu alte cuvinte, Nicula refuză în continuare prezentarea la organul de urmărire penală. Menţionăm că anterior, la sfârşitul lunii mai, şi ministrul de interne, Pavel Voicu, declara că acesta ignoră interpelările procuraturii.


În rezultatul refuzului lui Nicula de a se prezenta, pe numele acestuia a fost emis mandat de arest de 30 de zile, el fiind anunţat în căutare!

piataauto.md


Advertisement

Moldova

/VIDEO/ Accident la Orhei: Momentul în care o şoferiță a lovit 3 pietoni

Accident pe strada centrală din orașul Orhei. O şoferiță a lovit 3 pietoni.

Publicat

Potrivit ofițerului de presă de la IP Orhei, Elena Băetrău, la 07 august curent în jurul orelor 14.00, angajații Inspectoratului de poliție Orhei, au înregistrat un comunicat telefonic precum , în municipiul Orhei, str.Vasile Lupu, a avut loc un accident rutier cu implicarea pietonilor.

La fața locului polițiștii au stabilit că la volanul automobilului de model Toyota Raf, se afla o persoană de gen feminin cu vârsta de 42 ani, care ajungând la trecerea de pietoni de pe str.Vasile Lupu din municipiul Orhei din neatenție a tamponat trei persoane ce traversau carosabilul regulamentar din partea dreapta spre stânga.În urma accidentului rutier unul dintre pietoni a avut nevoie de îngrijiri medicale fiind escortat la Spitalul Raional Orhei.Ceilalți doi pietoni nu au avut nevoie de ajutor medical.

Șoferița fiind supusă testului alcoolscopic cu aparatul de tip Drager, alcoolemie în aerul respirat nu s-a depistat.
Pe cazul dat a fost pornită procedură penală!!


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ S-a mutat în Chișinău ca să vândă droguri. Un individ din Vulcănești, reținut de carabinieri

S-a mutat cu traiul în capitală ca să vândă substanțe narcotice. Un tânăr de 27 de ani, originar din Vulcănești a fost reținut în flagrant de carabinieri, în timp ce voia să ascundă mai multe doze de marijuana.

Publicat

Potrivit informației oferite pentru Echipa 902 de către Șeful Serviciului informare și comunicare cu mass-media al IGC, locotenent-colonelul Alexandru Bejan, la data de șapte august, la ora 15:35, în timpul serviciului de menținere a ordinii publice în sectorul Botanica al capitalei, echipajul auto de Carabinieri a observat o persoană de gen masculin cu un comportament neadecvat.

Bărbatul, observând carabinierii, a încercat sa ascundă ceva și să se eschiveze de la fața locului.

Persoana a fost stopată și la întrebările puse de carabinierii dacă deține ceva interzis la el acesta a comunicat că are asupra sa droguri de tip marijuană.


Bărbatul a fost condus la IP Botanica pentru identificare și documentare. Acesta a predat benevol 9 pachetele cu substanțe verzuie asemănătoare cu marijuana, pe care urma să le depoziteze în ascunzișuri pentru a le vinde ulterior prin aplicația telegram.

Persoana s-a dovedit a fi în vârstă de 27 de ani și este originar din orașul Vulcănești.

Inspectoratul General de Carabinieri recomandă, în cazul când observați persoane sub influența drogurilor, pentru prevenirea unei tragedii, adresați-vă la cea mai apropiată patrulă de Carabinieri sau apelați la numărul 112.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

/FOTO/ Au întors băncile pentru odihnă de pe stradă din capitală

Lipsă de cultură pe o stradă din capitală

Publicat

Pe o rețea de socializare au apărut câteva imagini în care se poate observa că băncile de odihnă de pe aleea situată pe bulevardul Mircea Cel Bătrân din sectorul Ciocana au fost mutate cu locul și întoarse.

Se pare că făptașului sau făptașilor le-ar fi fost plictisitor așa că ar fi decis să facă o glumă, de prost gust însă. La moment nu se cunoaște dacă oamenii legii s-au autosesizat pe acest caz. Totuși, odată identificați individul sau indivizii riscă amendă usturătoare.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii