Rețele de socializare

Moldova

Accident fatal la Criuleni. Un pasager a sărit din mers dintr-o combină cu frâna defectă

Un bărbat de 57 de ani care se afla în calitate de pasager într-o combină, a decedat.

Publicat

Ofițera de presă a Poliției Criuleni, Elena Băetrău a declarat că la data de 30 iunie anul curent polițiștii din Criuleni ai înregistrat apel telefonic de la o persoană de gen masculin care a comunicat că la intrare în satul Mașcauți r-nul Criuleni la sol se află un bărbat.

Deplasîndu-se la fața locului polițiștii au stabilit că la 30.06.2020, aproximativ orele 14:00, un bărbat de 54 de ani angajat în calitate mecanizator de combină, conducînd combina de model Niva SK 5, pe drumul de acces Brănești-Mașcăuți, iar în calitate de pasager alt bărbat de 57 de ani  la fel angajat al aceleiași întreprindere, șoferul în timp ce conducea combina, spre intrarea în sat, la vale, din motive necunoscute, s-a defectat sistemul de frînare de la mijlocul de transport, iar ca urmare pasagerul ce se afla la intrarea în cabină a sărit jos, lovindu-se cu capul de pămînt și a decedat la fața locului.

Concomitent, mijlocul de transport a fost stopat la o distanță de aproximativ 440 metri de la locul căderii.


Conducătorul transportului, fiind testat cu aparatul „Drager”, în vederea stabilirii stării de ebrietate, s-a constatat că avea o concentrație de alcool de 0,00 mg/l.


Moldova

/VIDEO/ Scandalul de la Edineț continuă: O nouă ceartă între două familii de romi

Publicat

După ce, acum două zile, două famii s-au luat la bătaie, iar la fața locului au intervenit mascații, spiritele se încing. Ieri seara, rromii au provocat un nou scandal. Și de această dată, zeci de persoane s-au implicat în conflict.

Amintim că, miercuri, aproape o sută de rromi au blocat drumul în urma unui conflict între două familii. A fost nevoie de intervenția forțelor de ordine pentru a calma spiritele. Poliția a pornit un proces penal pe acest caz. Toate circumstanțele urmează să fie stabilite.

Nordnews.md


Citește mai departe

Moldova

Ilegalități consemnate în Direcția regională Sud

Tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat și depistarea unui certificat de înmatriculare neveridic sunt incidente înregistrate la hotarul de sud al țării. Pasibili de cercetare penală sunt doi conaționali în vârstă de 44 și respectiv 32 de ani.

Publicat

Patrula mobilă a Sectorului Poliției de Frontieră Vulcănești a fost alertată aproape de miezul nopții de prezența unei persoane în zona de frontieră. Aceasta se deplasa pe direcția Mirnoe – Tabaki prin eludarea de la controlul de frontieră.
Din cercetările preliminare s-a stabilit că bărbatul este originar din satul Copceac, în vârstă de 44 de ani. Mai mult, acestuia i s-a autorizat intrarea pe teritoriul Republicii Moldova în urmă cu două ore de la incident, prin punctul de trecere Mirnoe-Tabachi.

Audiat, moldoveanul inițial a comunicat că se află în căutarea unor ovine, însă ulterior s-a stabilit că acesta își are familia în orașul Odesa, Ucraina și dorește să ajungă la ea.

O altă ilegalitate a fost înregistrată în punctul de trecere Giurgiulești – Galați. Pe sensul de ieșire s-a apropiat mijlocul de transport de model Volkswagen T6, la volanul căruia se afla un conațional în vârstă de 32 de ani. Printre actele oferite pentru autorizarea trecerii frontierei de stat se afla și certificatul de înmatriculare cu semne vizibile de falsificare. Neveridicitatea actului a fost confirmată și cu ajutorul tehnicii din dotare.


Proprietarul mașinii a recunoscut că la perfectat ilegal din motiv că cel original a fost ridicat de reprezentanții Agenției Naționale de Transport Auto.

Ca urmare, a fost întocmit proces-verbal de audiere și constatare a infracţiunii prevăzute de art. 361 al. 1 Cod Penal al Republicii Moldova. Au fost informați reprezentanții ANTA care au indisponibilizat mijlocul de transport.


Citește mai departe

Moldova

Pericol de explozie pe un șantier de construcție din Chișinău. IGSU și alte echipaje specializate sunt îndreptate la fața locului

Pericol de explozie pe strada Ave-Maria nr. 8 din Chișinău, acolo unde este în desfășurare un șantier de construcție.

Publicat

Potrivit oamenilor legii, în timpul lucrărilor de construcție, a fost depistat un obiect suspect, asemănător cu un obuz militar.

La fața locului a fost îndreptate echipajele BPRO, IGSU și ofițerii IP Râșcani.

Alte circumstanțe se stabilesc.


telegraph.md


Citește mai departe

topul săptămânii