Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ Contrabandă cu spirt și toxine

Alcool etilic, sute de mii de țigări și substanțe toxice de origine străină, sunt doar câteva dintre tentativele de contrabandă dejucate de echipele mobile ale Serviciului Vamal.

Primul caz a fost înregistrat pe traseul Florești-Bălți, unde a fost stopat un conațional, în vârstă de 37 de ani. Vameșii au stabilit că podeaua autoturismului a fost modificată, iar sub ea se află un rezervor. Acolo, șoferul avea ascunse 240 de litri de alcool etilic. Tot spirt a fost depistat și în salonul autoturismului, fiind ridicate butelii din plastic în volum total de 110 litri.

În cel de-al doilea caz, vameșii au descins în garajul unui bărbat de 54 de ani din Orhei de unde au ridicat 350.000 de țigări. Suspectul a declarat că țigările nu-i aparțin și că a fost rugat de o altă persoană să le păstreze la el în garaj. În alte două cazuri, angajații echipelor mobile au depistat sute de kilograme de substanțe toxice, aduse ilegal de peste hotare, unul dintre autoturisme fiind stopat chiar pe malul râului Nistru.

Pentru contrabandă cu substanțe toxice, bărbații sunt cercetați penal și riscă până la 10 ani de închisoare.

echipa.md


Moldova

/FOTO/ Accidentul de la intersecţia Ismail şi Ştefan cel Mare, provocat de șoferul mașinii Audi. Noi detalii din dosar

Anterior, pe data de 26 mai, Ministrul Afacerilor interne, Pavel Voicu, a declara într-o emisiune tv că şoferul Audi nu-şi recunoaşte vina, a încercat să inducă anchetatorii în eroare şi nu colaborează cu ancheta.

Astăzi, 03 iulie 2020, au fost primite răspunsurile oficiale aşteptate de la Procuratura Generală, transmite piataauto.md
S-a aflat că procurorii au solicitat prelungirea arestului cu încă 30 de zile pentru şoferul Audi. Şedinţa de judecată a avut loc la 11 iunie 2020 şi magistraţii au admis integral prelungirea arestului preventiv în izolator până la data de 16 iulie 2020. Deci, în prezent, şoferul Audi este în arest preventiv.

Şoferul Audi e învinuit de „încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei de către persoana care conduce mijlocul de transport, soldată cu decesul a două persoane”. În pofida înregistrărilor video şi a probatoriului, până astăzi şoferul Audi nu-şi recunoaşte vina şi refuză colaborarea sub orice formă cu organul de urmărire penală.

Probatoriul este colectat, dar în prezent se aşteaptă rezultatele expertizelor medico-legale, dispuse în scopul aprecierii juridice a leziunilor corporale, suferite de victime în acel accident rutier. După primirea acestor rezultate, se va putea trece la următoarea etapă procesuală.


Reamintim că, accidentul s-a produs în noaptea de 16 spre 17 mai 2020. Şoferul Audi a trecut la culoarea roşie a semaforului şi a lovit din plin un taxi Toyota Prius. În urma impactului, atât taximetristul, cât şi pasagerul lui, au murit. La 17 mai, poliţia a anunţat că l-a reținut pentru 72 de ore pe şoferul Audi.


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Cercetat penal pentru furt

Un tânăr în vârstă de 22 de ani originar dintr-o localitate din r. Edineț, a fost reținut de ofițerii secției investigare infracțiuni a Inspectoratului de Poliție a sec. Râșcani din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, pentru comiterea unui furt de portmoneu.

Cazul a avut loc la data de 08 iunie, polițiștii fiind sesizați de către o tânără de 26 ani, comunicând că i-a fost sustras portmoneul în timp ce se afla într-un magazin amplasat pe str. M.Viteazul. La locul faptei tânăra a comunicat că portmoneul în care se aflau mijloace financiare, carduri bancare și actele de identitate, se afla în coșul pentru cumpărături, ulterior când a ajuns la casă pentru a achita pentru cumpărături, acesta nu mai era. Prejudiciul care i-a fost cauzat a fost estimat de către partea vătămată la 2 100 lei.

Pe cazul dat a fost inițiată o cauză penală în baza semnelor constituitive ale componenței de infracțiuni prevăzute de art.186, Furt.

Urmare a măsurilor speciale de investigație și urmărire penală întreprinse de polițiști suspectul a fost identificat și reținut, fiind escortat la inspectorat pentru audieri. În cadrul acțiunilor procesual penale acesta și-a recunoscut vinovăția. Tânărul nu este la prima abatere anterior fiind cercetat penal pentru huliganism.


Pentru infracțiunea comisă conform legislație în vigoare tânărul riscă amendă în mărime de până la 67 500 lei muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore, sau închisoare pe până la 4 ani.


Citește mai departe

Moldova

/FOTO/ Un bărbat care a suferit ictus cerebral a fost transportat de SMURD din România în Moldova

Astăzi, 03 iulie un echipaj SMURD din țara noastră a efectuat o operațiune transfrontalieră terestră pentru transporatrea unui cetățean al Republicii Moldova din România.

Potrivit IGSU, un bărbat în vârstă de 56 de ani a suferit un ictus cerebral la Iași. Pacientul a fost preluat în dimineața zilei de azi de medicii și paramedicii SMURD Moldova de la Spitalul Clinic de Urgență “Prof. Dr. Nicolae Oblu”.

Pe parcursul transportării persoana, fiind în stare stabilă, a fost monitorizată constant de echipajul SMURD pentru a evita alte complicații. În după amiaza zilei bărbatul a fost adus în siguranță cu ambulanța de terapie intensivă de tip C-1 la Institutul de Neurologie și Neurochirurgie din municipiul Chișinău pentru ulterioare îngrijiri medicale.

Potrivit IGSU, de la începutul anului 2020 aceasta este a șaptea misiunie transfrontalieră terestră SMURD pentru cetățenii țării noastre.Citește mai departe

topul săptămânii