Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO/ Narcotice de 2,6 mln de lei, depistate la Fălești. Trei bărbați, printre care și liderul grupului, reținuți

Trei bărbați cu vârstele de 29, 37 și 39 de ani, locuitori ai raionului Fălești, au fost reținuți de polițiști pentru că au introdus prin contrabandă în țară stupefiante în suma de 2,6 mln de lei.

Reținerea celor trei indivizi a avut loc pe data de 27 mai. Este de menționat că toți trei bărbați, anterior au mai fost condamnați pentru mai multe încălcări de lege. În decursul investigației, poliția a stabilit că liderul organizației este bărbatul de 39 de ani. Acesta conducea activitatea grupului distribuind sarcini membrilor și organiza transportarea narcoticelor din Polonia ți România. Suspectul colecta bani de la cumpărători și le anunța ascunzișurile cu droguri.

În cadrul anchetei oamenii legii au descins acasă la suspecți unde au depistat peste 5.500 de pastile Ecstasy, în valoare de peste 1.100.000 lei, dar și 2,6 kg de droguri sintetice cu valoarea de aproximativ 1.560.000 lei. Totodată au fost ridicate și obiecte utilizate pentru vinderea drogurilor, dar și bani proveniți din afacerea ilegală. Totodată, au fost sechestrate și două automobile dotate cu ascunzișuri speciale pentru transportarea narcoticelor.

Suspecții au fost plasați în arest preventiv pentru 30 de zile. În cazul în care le va fi demonstrată vina, bănuiții riscă până la 15 ani, privare de libertate.

echipa.md


Ediție TV

/VIDEO/ Ordinea publică, sub lupa BPRO

Purtarea greșită a măștilor, îmbulzeala, distracție în grupuri mai mari de trei persoane și joaca copiilor la terenuri. Aceste acțiuni au devenit mai nou interzise, în contextul răspândirii COVID-19.

Respectarea acestor norme, dar și a ordinii publice este prerogativa agenților biroului reacționare operativă, care zilnic patrulează pe străzile capitalei. Am mers la sediul poliției din sectorul Botanica pentru a vedea cum se face instructajul polițiștilor înainte de ieșirea în patrulă.

După instructaj, echipele mobile se repartizează și se deplasează spre sectoarele de responsabilitate. Am urmărit-o pe una dintre echipe pentru a vedea cum se derulează patrularea în parcul Valea Trandafirilor. Unul dintre polițiști ne-a povestit câteva detalii despre modul în care sunt atenționați sau chiar sancționați cei care încalcă ordinea publică.

Dialogul nostru cu polițiștii a fost însă întrerupt de o chemare urgentă.


Atunci când au auzit sirenele poliției, cei implicați în bătaie au început a alerga în toate părțile. Un băiat care a văzut cum s-a întâmplat totul a fost totuși prins de poliție pentru a da mărturii. Tot la fața locului a fost chemată și mama copilului.

De menționat că în contextul răspândirii virusului COVID-19, toate persoanele care se află în spații publice sunt obligate să aibă asupra lor buletine de identitate. În caz de situații de risc oamenii sunt îndemnați să apeleze de urgență la numărul scurt 112.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Suspectat de furtul unui portmoneu

Și-a lăsat portmoneul în coșul pentru cumpărături și s-a pomenit fără el. I s-a întâmplat unei tinere de 26 de ani, într-un magazin de pe strada Mihai Viteazul din Chișinău.

Imediat cum și-a dat seama că i-a dispărut portofelul cu acte și bani, în valoare totală de peste 2000 de lei, aceasta a chemat poliția. La scurt timp, oamenii legii au dat de urmele bănuitului.

DIN DECLARAȚIILE SUSPECTULUI?

În data de opt iunie, mă aflam pe strada Mihai Viteazul 12/1, într-un magazin, cu verificări. Când am intrat, am observat în colț, lângă frigider portmoneul pe care l-am luat și am continuat verificările.


De menționat că suspectul, care a mai fost cercetat penal anterior pentru huliganism, acum este documentat pentru furt, infracțiune ce se pedepsește cu până la 4 ani de detenție.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Pacient adus cu SMURD-ul din România

Un bărbat de 56 de ani a fost preluat și transportat urgent de SMURD din România în Republica Moldova, după ce a suferit un ictus cerebral în Iași.

După ce a primit acolo ajutorul medical necesar, pacientul a fost transferat de echipa terestră a medicilor și paramedicilor din Moldova la un spital din Chișinău, în dimineața zilei de 3 iulie. Pe parcursul transportării bărbatul a fost monitorizat pentru a evita posibilele complicații. Pacientul a fost adus la Institutul de Neurologie pentru ulterioarele îngrijiri medicale.

Potrivit statisticii IGSU, de la începutul anului 2020 aceasta este a șaptea misiune transfrontalieră terestră SMURD pentru cetățenii țării noastre.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii