Rețele de socializare

Ediție TV

Bărbat din Căușeni dat dispărut, găsit mort în fântâna din curtea casei sale

Tragedie într-o familie din Căușeni. Un tânăr de 32 de ani, căutat de o săptămână d rude a fost depistat mort în fântâna din curtea casei.

Trupul neînsuflețit al victimei a fost depistat în după-amiaza de 28 mai, într-o gospodărie din satul Fârlădeni. La fața locului au fost chemați pompierii, care au recuperat cadavrul din fântâna adâncă de 8 metri. Potrivit surorii victimei, acesta ar fi dispărut în data de 22 mai, în jurul orei 15.00. După ce tânărul nu a revenit, rudele s-au adresat la poliție, dar și au postat anunțuri pe rețelele de socializare, în speranța de al găsi viu și nevătămat.

Din nefericire, după o săptămână de căutări acesta a fost găsit decedat. Acum, cadavrul victimei se află la centrul de medicină legală, iar experții urmează să stabilească cauza exactă a decesului tânărului de 31 de ani. Investigațiile pe caz continuă.

echipa.md


Ediție TV

/VIDEO/ A murit într-o bătaie cruntă

O descoperire terifiantă în apropierea satului Mihălășeni din raionul Ocnița a marcat ziua localnicilor.

Apelul către poliție a fost înregistrat pe data de 3 iulie, aproximativ la ora 10.10, după ce trecătorii au observat cadavrul unui bărbat ce zăcea la pământ. La fața locului s-a deplasat poliția împreună cu medicul legist, care au stabilit identitatea decedatului.

Acesta s-a dovedit a fi un bărbat cu vârsta de 32 de ani, locuitor al satului Ocnița din raionul Ocnița. La efectuarea investigațiilor vizuale, pe corpul bărbatului au fost depistate semne de moarte violentă sub formă de echimoze și excoreații, caracteristice bătăii. Cadavrul a fost transportat spre ulterioarele examinări la Centrul de Medicină Legală, unde urmează a fi stabilită cu exactitate cauza morții.

Pe cazul dat a fost pornită o cauză penală pe Omor intenționat. Toate circumstanțele urmează a fi stabilite.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Un bărbat ar fi fost presat de polițiști să le dea mită, după ce ar fi fost constatat beat la volan

Un bărbat din Cantemir s-a adresat cu denunț la Direcția generală teritorială Sud a CNA, declarând că ar fi fost somat de câțiva angajați ai Inspectoratului de Patrulare, direcția sud, să le dea mită 1000 de lei. Asta pentru ca ar fi fost prins de polițiști, în timp ce conducea automobilul în stare de ebrietate.

Astfel, șoferul a acceptat să transmită banii, însă sub controlul CNA, în cadrul unei cauze penale, pornite pentru corupere pasivă.În această dimineață, ofițerii CNA, procurorii și angajații Serviciului protecție internă și anticorupție al MAI au intrat în birourile de serviciu ale bănuiților, efectuând percheziții autorizate. În urma acestora, au fost depistați banii transmiși, iar polițiștii au fost escortați la sediul DGT Sud a CNA pentru audieri.

Dacă vor fi găsiți vinovați, ei riscă până la 10 ani de închisoare, amenda penală și privare de dreptul de a ocupa funcții publice.

Conducerea urmăririi penale este exercitată de către oficiul Sud al Procuraturii Anticorupție.


Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ 1.260 de obiecte explozive neutralizate. Geniștii au încheiat operațiunea din pădurea de la Bălțați

Geniştii Armatei Naţionale au încheiat misiunea amplă de deminare din satul Bălțați, comuna Țipala, raionul Ialoveni. Cu acest prilej, în pădurea de lângă localitate a fost organizată o ceremonie, cu participarea ministrului Apărării, Alexandru Pînzari, comandantului Armatei Naționale, general de brigadă Igor Gorgan, și reprezentanților autorităților publice locale.

Alexandru Pînzari a mulțumit celor 16 militari din Batalionul de Geniu „Codru”, care au cercetat 46 de hectare din suprafață pentru a depista toate munițiile rămase în sol și a preveni eventuale incidente în rândul populației din regiune. „Vă mulțumesc vouă, geniștilor, care ați participat la misiunea de deminare demonstrând responsabilitate, perfecțiune și precizie în serviciul dumneavoastra! Chiar și în această perioadă grea de luptă cu pandemia, ați reușit să duceți la bun sfârșit această misiune deloc ușoară, demonstrând o pregătire bună și o muncă enormă, contribuind, astfel, la siguranța cetățenilor țării noastre”, a spus ministrul Apărării.

La rândul său, primarul comunei Ţipala, Silviu Bivol, a apreciat receptivitatea Armatei Naţionale la solicitarea autorităților locale de a interveni în regiune pentru a înlătura muniţiile, care puteau distruge vieţi. „Aţi făcut un lucru enorm nu doar pentru satul Bălţaţi, dar şi pentru întreaga comunitate. În pofida condiţiilor climaterice nefaste, aţi continuat să munciţi în pădurea de lângă localitate, pentru ca noi să fim în siguranţă şi alte tragedii de genul aceleia care s-a întâmplat cu cei doi copii din satul nostru să nu se mai repete”, a spus primarul.

În cadrul evenimentului, au fost prezentate informații despre obiectele explozive depistate, inclusiv harta cu perimetrul cercetat, şi a fost organizată o expoziție a obiectelor găsite pe teritoriul.


Potrivit comandantului Batalionului „Codru”, locotenent-colonel Gheorghe Racu, echipa de geniști, care a activat la Bălțați, a verificat întreaga suprafață a pădurii, aceasta fiind prima misiune de acest gen pentru specialiștii unității.

Sursa a adăugat că în cadrul operațiunii de deminare, geniștii au depistat peste 1260 de obiecte explozive de diferit calibru, printre care proiectile de artilerie, bombe de la aruncător, grenade de mână, mine antitanc, focoase, cartușe. Toate munițiile erau din cel de-al Doilea Război Mondial și au fost distruse în condiții de maximă siguranță.

Amintim că misiunea de deminare de la Bălțați a demarat la sfârșitul lunii aprilie curent. Atunci, geniștii Armatei Naționale au intervenit în localitate la solicitarea autorităților, după ce doi copii au fost grav răniți în rezultatul exploziei unui obiect neidentificat găsit în regiune.


De la începutul anului 2020, geniştii Armatei Naţionale au neutralizat peste 2 000 de obiecte explozive în localitățile din raioanele Ştefan Vodă, Căuşeni, Hînceşti, Ialoveni şi Anenii Noi.

Citește mai departe

topul săptămânii