Rețele de socializare

Moldova

/FOTO/ Și-a parcat mașina în fața unui supermarket și și-a găsit-o avariată

Ghinion pe capul unui șofer din capitală. Și-a lăsat mașina într-o parcare a unui magazin, iar la scurt timp un alt șofer i-a zgâriat-o.

S-a întâmplat în data de 15 mai, la intersecția străzilor Dokuceav și șoseaua Hâncești. Un martor ocular a plasat imaginile într-un grup pe o rețea de socializare pentru a-l anunța pe șofer despre cele întâmplate. Autorul postării scrie că șoferul care a provocat totul a observat că a accidentat mașina însă nu a oprit pentru a vedea ce a făcut, ci și-a continuat drumul.

Deocamdată nu este clar dacă proprietarul mașinii accidentate a chemat poliția, cert este că pentru provocarea accidentului rutier codul contravențional prevede o amendă de până la 1500 de lei și șase puncte de penalizare.

echipa.md


Moldova

În Slobodzia, un bărbat a împins o tînără în foc pentru că aceasta i-a respins curtarea.

Prietenii au invitat tânăra de 23 de ani la odihnă pe malul unui lac, la frigărui.

Unul dintre participanții picnicului, încălzit de alcool, și-a arătat în mod persistent atenția față de tânără. Însă nu a primit răspuns la curtare. Bărbatul fiind frustrat de respingere a împins femeia în foc.

Victima și-a ars jumătatea dreaptă a feței. Medicii serviciului de urgență din raionul Slobozia i-au acordat primul ajutor medical la fața locului. Femeia a refuzat să fie internată în spital, dar a scris o declarație asupra bărbatului.

Identitatea suspectului a fost stabilită, scrie mvdpmr.org.


Acesta s-a adeverit a fi un bărbat condamnat anterior, în vârstă de 33 de ani. La moment, în conformitate cu cazul se efectuează investigații. Urmează a fi inițiat un dosar penal pe numele suspectului.


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Ard edificii la MoldExpo. Mai multe echipe de pompieri la fața locului (TRANSMISIUNE LIVE)

Ard edificii la MoldExpo. Mai multe echipe de pompieri la fața locului

Vom reveni cu detalii…


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Un polițist de la IP Botanica şi un complice au cerut 20.000 de euro mită. Reacția MAI

Începând cu luna mai curent, angajaţii Procuraturei Anticorupție, în comun cu ofiţerii Serviciului Protecție Internă și Anticorupție (SPIA) al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), în baza materialelor și informației preliminare deținute, au documentat acţiunile pretins ilegale ale angajatului Inspectoratului de Poliţie (IP) Botanica și complicele acestuia.

Astfel, acțiunile infracționale s-au exprimat prin faptul că, angajatul poliției a pretins suma negociată de 20000 EURO. Acesta a susţinut că are influență asupra persoanelor publice din cadrul organelor de drept, în scopul mușamalizării examinării și neatragerii la o eventuală răspundere pentru acțiunile de escrocherie a unui cetăţean. Ulterior, funcţionarul IP Botanica şi intermediarul au primit, în 3 tranșe, mijloace financiare în sumă de 7350 EURO.

La data de 22.05.2020, de către angajații SPIA al MAI, în comun cu Procuratura Anticorupție, în cadrul cauzei penale, au fost reţinuţi angajatul IP Botanica și complicele acestuia.

În consecinţă, au fost efectuate percheziții corporale, în automobilele și domiciliile bănuiţilor. În rezultatul perchezițiilor au fost depistate și ridicate mijloace financiare obţinute ilicit.


Ulterior, vor fi efectuate acţiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigaţii, în scopul stabilirii implicării şi altor persoane complice la caz.

În acest context, SPIA apelează la disponibilitatea conlucrării interinstituţionale, pentru a combate flagelul ilegalităţilor. Totodată, SPIA îndeamnă cetăţenii să evite participarea la infracţiuni de corupere. În cazul în care cunosc sau se pretinde la implicare în acţiuni de corupţie, să apeleze linia anticorupţie 1520.


Citește mai departe

topul săptămânii