Rețele de socializare

Moldova

/FOTO/ A dat cu mașina în gard, a abandonat-o și a fugit. Pățania unui taximetrist din Bender

A intrat cu mașina într-un gard, și-a abandonat vehiculul și s-a dus acasă. Este isprava unui taximetrist din Bender ale cărui intenții de a scăpa de pedeapsă au eșuat. Milițienii i-au dat de urmă. Totul s-a întâmpla în dimineața de opt mai, în jurul orei patru, pe o stradă din orașul Bender.

Martorii oculari au anunțat că un taxi s-a tamponat într-un gard. La scurt timp, milițienii l-au identificat pe șofer, acesta însă ar fi declarat că toată noaptea a fost acasă și nu știe cine a urcat la volanul mașinii lui și i-a accidentat-o.

Ghinionul lui a fost însă ca mai mulți trecători să-l vadă anume pe el ieșind din mașină după accident. În cele din urmă, taximetristul a recunoscut că el a provocat impactul. Acesta a suferit o traumă la cap, însă a refuzat spitalizarea. Milițienii continuă investigațiile.

echipa.mdMoldova

Medicii i-au restabilit degetele copilului de la Glodeni, tăiate cu toporul de fratele lui mai mare, din greșeală

Operația băiatului de șase ani de la Glodeni a fost de durată, iar medicii de la Spitalul clinic municipal „Valentin Ignatenco” au reușit să-i salveze degetele. Acum, spun ei, este foarte importantă perioada postoperatorie, ca să nu existe complicații, cum ar tromboza vaselor, în condițiile în care degetele copilului sunt foarte subțiri.

Contactat de IPN, șeful Secție de traumatologie-ortopedie, Anatolii Curcă, a declarat că a fost o intervenție micro-chirurgicală delicată și destul de lungă, dar ambele degete au fost restabilite. Acum copilul este în stare gravă, dar stabilă, fiind în secția reanimare, pentru a-i asigura circulația sanguină și pentru a preveni eventuale consecințe grave.

Potrivit doctorului, în astfel de cazuri este necesară o îngrijire specială în perioada postoperatorie, fiindcă vasele sunt foarte înguste, iar primele trei zile sunt decisive pentru prevenirea trombozei arteriale. Băiatul va mai rămâne internat 10-12 zile, iar în câteva săptămâni va începe recuperarea.

Amintim că băiatul a ajuns la spital, cu degetele tăiate cu toporul, accidental, de către fratele său mai mare, în vârstă de 10 ani.Citește mai departe

Moldova

Bărbat din Căușeni dat dispărut, găsit mort în fântâna din curtea casei sale

Bărbat din Căușeni dat dispărut, găsit mort în fântâna din curtea casei sale

Bărbatul de 32 de ani din Fârlădeni, Căușeni, care a dispărut de acasă acum 6 zile, a fost găsit mort.

Informația a fost confirmată pentru Știri.md de ofițerul de presă al IGP, Mariana Bețivu.

Potrivit sursei citate, cadavrul a fost găsit astăzi, în jurul orei 15.00, în fântâna din curtea casei sale.


Amintim că Maxim Olari, bărbatul de 32 de ani, a plecat de acasă pe data de 22 mai, în jurul orei 15.00.


Citește mai departe

Moldova

Oficial: 12 copii din R. Moldova sunt declarați dispăruți fără veste

307 sesizări cu privire la dispariția copiilor au parvenit la Poliție în primele 4 luni ale anului 2020. Cel puțin așa arată datele oficiale prezentate de Inspectoratul Național de Securitate Publică (INSP).

Totodată, polițiștii au depistat 295 de copii care au abandonat domiciliul sau instituțiile sociale de protecție.

Astfel, 12 copii rămân a fi declarați dispăruți fără veste în R. Moldova, transmite Știri.md.

Copiii găsiți de polițiști au fost reîntorşi în mediul sigur oferit de familie sau au fost identificate alternative, cum ar fi plasarea minorilor în instituțiile sociale de protecție.


Potrivit comunicatului, copiii dispăruţi ajung, în cele mai multe cazuri, victime ale violenţei şi exploatării.

Cauzele acestor dispariții cel mai adesea sunt: neglijarea copiilor de către reprezentații săi legali; lipsa unui dialog viabil între părinte-copil în cazul familiilor firești; prezența mediului vicios în familie, precum și violența atât psihică, cât și fizică; prezența problemelor financiare, condițiile de trai, necesitatea de a câștiga sursa de existență, aceștia fiind factori care generează plecarea voluntară a minorilor de acasă.

Recent, în municipiile Chișinău, Bălți și Comrat, au fost organizate activități de informare și sensibilizare atât a copiilor, cât și a părinților despre numărul de dispariții voluntare în rândul minorilor, riscurile la care aceştia pot fi expuşi şi măsurile care necesită a fi luate pentru a minimaliza aceste situaţii.


Oamenii legii recomandă părinţilor să manifeste prudenţă şi grijă maximă faţă de copii, iar cetățenilor, în cazul identificării unor copii nesupravegheaţi în stradă, să sesizeze oamenii legii la numărul 112 sau la numărul „Serviciului de asistenţă telefonică gratuită pentru copii”- 116 111.

Citește mai departe

topul săptămânii