Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ Weekend-ul accidentelor, în capitală. Imagini cu cele mai grave coliziuni

Străzile semi-pustii ale capitalei au fost invadate de accidente rutiere, în acest weekend. Zeci de mașini au fost avariate din cauza imprudenței și a iresponsabilității unor șoferi.

Unul dintre cazuri s-a produs în data de 11 aprilie, chiar lângă porțile orașului.  În imaginile de la fața locului se văd două mașini avariate, dar și un microbuz inversat. Ofițerul de presă de la poliția capitalei, Natalia Stati a declarant că mai întâi, microbuzul, condus de un bărbat de 45 de ani s-ar fi tamponat cu mașina unui bărbat de 58 de ani. Coliziunea a fost atât de violentă, încât microbuzul s-a inversat, tamponând mașina unei șoferițe de 55 de ani, care staționa la semafor.

Preliminar, șoferul microbuzului ar fi cel care a provocat coliziunea. La scurt timp, în același loc s-au tamponat alte două mașini de teren. În imaginile de la fața locului se vede că nu au încăput în intersecție. Iar pe strada Grădina Botanică s-a produs un alt impact violent. Și de această dată două automobile nu au putut împărți banda de circulație.

În următoarea zi, pe 12 aprilie, un nou accident a avut loc, tot în sectorul Botanica. De această dată un taxi a fost grav avariat. Cel mai grav este că șoferii nu oferă prioritate nici autospecialelor aflate în misiune. Astfel, în data de 12 aprilie, o mașină a pompierilor a fost lovită de o mașină, pe strada Șoseaua Hâncești. Potrivit poliției, autospeciala, condusă de un tânăr de 29 de ani se afla în misiune, când o mașină, la volanul căreia se afla un bărbat de 35 de ani a dat peste ea. Din fericire, niciunul dintre cazuri nu s-a soldat cu victime. Conducătorii auto care au provocat însă coliziunea riscă amenzi de câte 1500 de lei și câte 6 puncte de penalizare.

echipa.md


Moldova

/FOTO/ Șoferii vehiculelor de mare tonaj, dar și transportatorii de mărfuri și pasageri, luați la ochi de ANTA

În scopul protecției și utilizării corecte a drumurilor publice de către operatorii de transport rutier, precum și pentru combaterea transportului ilicit de mărfuri, colete și persoane, în perioada 18 – 22 mai 2020, inspectorii Agenției au organizat mai multe operațiuni de monitorizare și control a transportului cu vehicule rutiere pe drumurile și traseele naționale, în vederea respectării masei totale maxime admise, maselor maxime admise pe axe și/sau dimensiunilor maxime admise.

Astfel, în perioada vizată, au fost depistate multiple încălcări admise de către conducătorii auto, cât și operatorii de transport rutier: depășirea masei totale maxime admise a autovehiculului, transportarea încărcăturilor fără deținerea autorizației speciale pentru transporturile cu greutăți și/sau dimensiuni ce depășesc limitele admise, transportarea încărcăturilor neacoperite cu prelată, transportul ilicit de persoane, mărfuri și colete, etc.

În rezultatul acțiunilor de control, inspectorii Agenției au întocmit 84 procese-verbale cu privire la contravenție și aplicate amenzi în mărime de 5657 unități convenționale. Totodată, au fost întreprinse măsuri de constrângere prin suspendarea dreptului de utilizare a vehiculului rutier, fiind întocmite 30 procese-verbale de reținere a plăcuțelor cu numerele de înmatriculare şi a certificatelor de înmatriculare.

În acest sens, Agenția atenționează operatorii de transport rutier că în conformitate cu prevederile art. 621 alin. (1) al Codului transporturilor rutiere nr. 150 din 17.07.2014, este interzisă efectuarea transportului cu vehicule rutiere, înmatriculate în Republica Moldova sau în alte state, pe drumurile publice cu depășirea masei totale maxime admise, maselor maxime admise pe axe și/sau dimensiunilor maxime admise prevăzute de Legea drumurilor.Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Șofer cu fițe de „POLICE”

Un șofer și-a decorat vehiculul cu simboluri interzise și se dădea tare pe străzile capitalei. Mașina lui, cu decor specific a atras atenția poliției rutiere.

Un tânăr în vârstă de 28 de ani a fost sancționat de forțele de ordine, pentru încălcarea regulilor de exploatare a autoturismului.

Automobilul la volanul căruia se afla suspectul a fost decorat cu inscripția POLICE, iar pe mașină a fost instalat un dispozitiv luminos de tip LED, care improviza un giratoriu. Mașina a fost oprită în timp ce se deplasa pe strada Ion Creangă din sectorul Buiucani al capitalei. Ca urmare, forțele de ordine i-au retras plăcuțele de înmatriculare de la automobil. Totodată, șoferul s-a ales și cu o amendă de 1000 de lei și trei puncte de penalizare pentru încălcarea regulilor de exploatare a vehiculelor.

În acest context, Inspectoratul General al Poliției cere conducătorilor auto să respecte toate regulile de circulație, în caz contrar aceștia vor fi sancționați conform prevederilor legislației în vigoare.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

Mită de mii de euro la IP Botanica. Ofițer de investigații reținut de SPIA și trimis în arest al domiciliu

Două persoane, dintre care un ofițer de investigații din cadrul IP Botanica, au fost reținute într-un dosar de corupție.

Cei doi au fost reținuți vineri, 22 mai, iar astăzi instanța a eliberat mandate de arest pe numele acestora, deschide.md

Surse din cadrul MAI ne-au comunicat că ofițerii din cadrul SPIA l-au reținut pe ofițerul de investigații și un intermediar în timp ce primea 1000 de euro din suma de 6000 pe care ar fi cerut-o pentru a nu documenta o escrocherie.

Aceștia au fost reținuți pentru 72 de ore, iar astăzi, după ce și-au recunoscut vina, s-au ales cu mandate de arest la domiciliu pentru 30 de zile.


Citește mai departe

topul săptămânii