Rețele de socializare

Moldova

/FOTO/ Accident violent, la Dănceni. Două mașini, avariate

Nicio zi fără accidente de circulație, chiar și pe timp de carantină. Două mașini s-au tamponat în data de nouă aprilie, dis de dimineață la ieșirea din localitatea Dănceni.

Imaginile au fost postate pe o rețea de socializare. În acestea se vede că două vehicule ce se deplasau în sensuri opuse s-au tamponat violent. Din fericire, impactul s-a soldat numai cu pagube materiale și nimeni nu a avut de suferit. La locul accidentului a venit și poliția.

Oamenii legii au înregistrat cazul, iar acum urmează să stabilească care dintre cei doi șoferi implicați a provocat coliziunea. Cel care va fi găsit vinovat riscă 1500 de lei amendă și șase puncte de penalizare.

echipa.md


Advertisement

Moldova

/VIDEO/Minor cercetat penal în stare de libertate pentru furturi

Un minor în vârstă de 16 ani, locuitor al capitalei, a fost reținut de către ofițerii de investigație a sec. Râșcani al Direcției de Poliție a mun. Chișinău, fiind suspectat de comiterea a două cazuri de furt.

În primul caz minorul a intrat într-o farmacie amplasată pe str. Ismail și profitând de faptul că angajata farmaciei era ocupată, acesta pe ascuns a sustras telefonul mobil de model ,,Samsung Galaxy A40″, după care cu bunul sustras a părăsit locul infracțiunii. Prejudiciul cauzat doamnei în vârstă de 46 de ani constituie 5 000 lei.

În al doilea caz individul prin acces liber a pătruns în Centrul de Sănătate Publică situat str. B.P.Hașdeu și din biroul pazei, din geantă a sustras mijloace bănești în sumă de 1 000 lei și un telefon de model „Huawei” . Prejudiciul cauzat părții vătămate constituie 2 500 lei.

În cadrul acțiunilor procesual penale acesta și-a recunoscut vinovăția comunicând că telefoanele mobile a reușit să le comercializeze prin intermediul aplicației ,,Telegram”, astfel obținând un profit în sumă de 2 000 lei.


Actualmente minorul este cercetat penal în stare de libertate pentru furt, infracțiune care conform legislației se pedepsește cu amendă de până la 67 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 ore la 240 ore sau cu închisoare de până la 4 ani.


Citește mai departe

Moldova

Îngrozitor: Un bebeluș, găsit mort într-o geantă, la gunoiște

Un bebeluș, găsit mort într-o geantă, la gunoiște

La data de 02 iunie 2020, în jurul orelor 08.30 angajații inspectoratului de poliție Dubăsari, au înregistrat informația telefonică pe faptul că, la aceeași dată în jurul orelor 8.20 în gunoiștea din extravilanul comunei Coșnița r-nul Dubăsari, de către un bărbat cu vîrsta de 60 ani, într-o geantă de culoare neagră a fost depistat cadavrul unui prunc nou născut,fără careva semne vizibile de moarte violentă.

La fața locului imediat s-a deplasat angajații poliției pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și identificarea persoanelor făptașe.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

Recidivist cercetat penal pentru pungășie

Polițiștii Secţiei combaterea infracţiunilor în locurile publice şi transport urban din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, au reținut un bărbat, pentru comiterea unei pungășii.

Acesta s-a dovedit a fi în vârstă de 45 ani, originar din mun. Bălți, anterior judecat, pentru infracțiuni analogice.

Cazul a avut loc la data de 30 mai, individul în timp ce se afla într-un magazin amplasat pe str. Calea Orheiului, pe ascuns a sustras din buzunarul genții, ce aparține unei doamne în vârstă de 50 de ani, portmoneul în care se aflau mijloace bănești și actele de identitate. Prejudiciul cauzat a fost estimat de către victimă la 1 500 lei.

Urmare a măsurilor speciale de investigație întreprinse de polițiști, individul a fost reținut și escortat la inspectorat pentru audieri. În cadrul acțiunilor procesual penale acesta și-a recunoscut vinovăția.


Bărbatul a fost reținut pentru 72 de ore în Izolatorul de detenție provizorie al Direcției de Poliție a mun. Chișinău și este cercetat penal pentru ,, Pungășie ”, faptă care conform legislației penale în vigoare, se pedepseşte cu amendă în mărime de până la 42 500 lei , muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani.

În context, Poliţia Capitalei recomandă cetăţenilor:

-Cînd aşteptaţi mijlocul de transport public la staţie, acordaţi maximă atenţie persoanelor ce au un comportament suspect, lângă DVS.


-Pregătiţi din timp banii pentru achitarea călătoriei , înainte de a urca în transport.

-Evitaţi să citiţi în timpul călătoriei, deoarece puteţi deveni ţinta hoţului de buzunare.

-Evitaţi să păstraţi banii în buzunarele din spate.


-Nu uitaţi, majoritatea hoţilor de buzunare sunt permanent îmbrăcaţi elegant, şi pot avea o vârstă diferită.

Citește mai departe

topul săptămânii