Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ #StațiAcasă: Pompierii, polițiștii, militarii și carabinierii patrulează în Chișinău și în mai multe localități din țară

În contextul răspândirii coronavirusului pe teritoriul țării, pompierii, polițiștii și militarii armatei patrulează prin localități și informează oamenii despre pericolele virusului.

Totodată, aceștia monitorizează ca regulile instituite pentru perioada carantinei să fie respectate cu strictețe. În data de 25 martie, 16 echipe de pompieri cu 8 autospeciale de intervenție au pornit pe străzile capitalei.

Salvatorii echipați cu costume de protecție au difuzat mesaje sonore, iar mașinile dotate cu dispozitive speciale au diseminat avertizările către cetățeni.

Operațiunea are drept scop informarea, sensibilizarea și responsabilizarea cetățenilor.


Și echipajele de polițiști, carabinieri și militari ai armatei naționale contribuie la informarea și responsabilizarea oamenilor. Începând cu 25 martie, grupurile mixte de angajați ai Ministerului de interne și Ministerul Apărării se vor deplasa prin localitățile raionului Cahul, Hâncești, Sângerei și Bălți, dar și pe întreg teritoriul municipiului Chișinău pentru a monitoriza respectarea strictă a regimului de carantină. Cei care vor ignora regulile riscă să fie trași la răspundere legală.

Amintim că începând cu 25 martie, plimbările în parcuri sunt interzise, iar pensionarii trebuie să stea în case. Oamenii sunt îndemnați să iasă din case numai în cazuri de strictă necesitate, să evite aglomerațiile și să nu se apropie de alte persoane la o distanță mai mica de un metru, iar în caz de situații de risc, să apeleze de urgență la numărul scurt 112.


Moldova

Pompierii, în alertă. Două mașini, făcute scrum la Comrat

Maşinile a doi locuitori din Comrat au fost făcute scrum weekendul trecut, pe străzile localităţii.

imagine simbol

Primul incendiu a avut loc, sâmbăta trecută, în jurul orei 05:00 dimineaţa. Autoturismul parcat în apropierea unei case a luat foc, iar la faţa locului au intervenit două echipaje de pompier.

Potrivit ofiţerului de presă al IGSU, Liliana Puşcaşu, salvatorii au stins flăcările, dar acestea au afectat vehiculul aproape în totalitate. Astfel, din el a rămas doar un morman de fiare.

A doua zi, aproape la aceiaşi oră şi în aceleiaşi circumstanţe, s-a aprins cel de-al doilea autoturism. În acest caz, salvatorii au fost alertaţi la scurt timp de la producerea incendiului, iar flăcările au reuşit să afecteze doar motorul maşinii.


Angajaţii IGSU investighează cauzele şi circumstanţele producerii incendiilor.

publika.md


Citește mai departe

Moldova

Un moldovean fără permis de conducere, prins la frontieră. Poliția îi luase permisul, după ce a provocat un accident

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca efectuează cercetări cu privire la un bărbat care conducea un autoturism, deşi avea dreptul de a conduce anulat.

În data de 28 martie a.c., în jurul orei 05.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iași s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, pe sensul de ieşire din țară, conducând un autoturism marca Skoda Superb, înmatriculat în Cehia, cetățeanul din R. Moldova A.A., în vârstă de 23 de ani.

Cu ocazia efectuării controlului, bărbatul nu a putut prezenta un permis de conducere, declarând că acesta i-a fost anulat anterior în R. Moldova, în urma unui accident rutier.

Poliţiştii de frontieră au efectuat verificări specifice, în urma cărora au stabilit că bărbatul nu deţine permis de conducere, acesta fiind anulat.


În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.


Citește mai departe

Moldova

/FOTO/ Străzile capitalei, patrulate de militari, polițiști și carabinieri. # Stați Acasă

Circa 200 de militari și 27 de unități de tehnică din dotarea Armatei Naționale execută astăzi misiuni de patrulare și monitorizare a spațiilor publice, în sprijinul polițiștilor și carabinierilor.

Potrivit Centrului Operaţional de Comandă, grupurile mixte se deplasează pe străzile și prin parcurile din municipiile Chișinău, Bălți, Cahul, dar și prin localitățile din raioanele Hîncești și Sîngerei, pentru a asigura respectarea de către cetățeni a regimului de carantină și izolare la domiciliu.

Totodată, echipajele Ministerului Apărării, Inspectoratului Național de Patrulare al IGP şi Inspectoratului General de Carabinieri informează oamenii despre riscurile răspândirii și îmbolnăvirii cu virusul COVID- 19.

De asemenea, sâmbătă și duminică, unitățile de transport ale Armatei Naționale au ajutat 84 de cadre medicale să ajungă la serviciu sau acasă.


Până în prezent, Armata a implicat circa 1500 de militari și 211 unități de tehnică pentru a oferi suport Poliției și medicilor care luptă cu COVID-19.


Citește mai departe

topul săptămânii