Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO/ Omorât în chinuri groaznice. O tânără și-a legat iubitul cu un fular și i-a dat foc

Un tânăr de 32 de ani din raionul Căușeni a fost omorât în chinuri groaznice, de propria iubită. S-a întâmplat în noaptea de 22 martie, în jurul orei 22.00, în satul Copanca.

Publicat

Preliminar, s-a stabilit că cei doi nu locuiau împreună, iar în în ajun și-ar fi dat întâlnire în casa tânărului. Acolo, cei doi ar fi consumat alcool împreună, iar la un moment dat, s-ar fi luat la ceartă. Atenție, urmează detalii care ar putea afecta emoțional.

CORINA REPESCIUC OFIȚER DE PRESĂ, INSPECTORATUL DE POLIȚIE CĂUȘENI: Urmare a cerții, femeia l-a lovit cu mâna pe bărbat care în rezultatul loviturii și-a pierdut cunoștința, l-a imobilizat cu un fular și apoi, stropindu-l cu combustibil, l-a incendiat în interiorul domiciliului și pe parcursul cât concubinul ardea, a aplicat o plagă (tăietura) la mâna dreaptă a acestuia, apoi o altă plagă în regiunea abdomenului continuând pe suprafața cutiei toracice  până la gât.

 În urma traumelor și leziunilor primite, bărbatul de 32 de ani a decedat la fața locului. Iubita acestuia, care l-ar fi omorât a fost reținute pentru 72 de ore și este cercetată pentru omor intenționat. Dacă vina tinerei va fi dovedită, ea riscă până la 20 de ani de pușcărie sau detenție pe viață. Tânăra are la întreținere patru copii minori, cu vârstele cuprinse între 4 și 11 ani.

echipa.md


 


Ediție TV

Starețul Mănăstirii Cosăuți, înjunghiat în spate de un sătean, transferat cu Aviasan-ul la Chișinău. Starea lui rămâne extrem de gravă

Starețul mănăstirii „Acoperământul Maicii Domnului” din Cosăuți, găsit înjunghiat în curtea lăcașului sfânt a fost transportat la Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga” din Chișinău.

Publicat

Acesta este în stare extrem de gravă, dar stabilă și se află sub monitorizarea medicilor din secția de terapie intensivă a spitalului.

MARINA ZIBLIUC, PURTĂTOR DE CUVÂNT, SCR „TIMOFEI MOȘNEAGA”: „Pacientul a fost internat la Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga” în data de 11 martie. I-a fost acordat tot ajutorul necesar. La moment se află în secția de Terapie Intensivă, în stare extrem de gravă. Este conștient, conectat la aparatul de ventilare artificială cu mască CPAP”. 

BETA: Starețul mănăstirii Cosăuți a fost găsit cu un cuțit înfipt în spate în curtea lăcașului sfânt, în data de 10 martie. Preotul a fost depistat de către alți slujitori ai bisericii, care au chemat de urgență ambulanța și poliția. Principalul suspect în acest caz a fost găsit ulterior, strangulat într-o pădure din apropiere. Oamenii legii spun că presupusul făptaș s-a dovedit a fi un localnic, care timp de un an a frecventat mereu slujba preotului. Sătenii au declarat pentru presa locală că bănuitul avea probleme mintale.


Starețul mănăstirii a fost dus la spital și operat de urgență de medicii din Soroca împreună cu o echipă de doctori venită la Chișinău. Însă, întrucât starea pacientului rămâne în continuare extrem de gravă a fost luată decizia ca acesta să fie transferat în capitală, prin intermediul liniei AVIASAN.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

Pericolele ascunse ale internetului: Peste 70 de cazuri de abuz sexual online asupra copiilor, înregistrate în Republica Moldova

Copii sunt tot mai des victime ale abuzului sexual în mediul online. Doar anul trecut, în Republica Moldova, poliția a pornit 72 de cauze penale pentru acest tip de infracțiune.

Publicat

Specialiștii bat alarma și spun că cifrele cresc din cauza faptului că, minorii petrec foarte mult timp pe internet, fiind dornici de socializare, fără să cunoască riscurile la care se supun.

Tehnologiile permit copiilor să găsească informații, să socializeze, să învețe. În același timp, multe instrumente și servicii online nu sunt concepute întotdeauna în interesul copiilor. Navigând pe internet, creându-și un profil pe rețele sociale, minorii comunică cu persoane pe care nu-i cunosc, au încredere în ei și construiesc relații online. Dar, în spatele unui profil se poate ascunde oricine. Autoritățile spun că cel mai adesea abuzatori se dovedesc a fi bărbații cu vârsta cuprinsă între 30 și 50 de ani. Aceștia au diferite profesii, ocupații, iar uneori sunt chiar rude cu victimele, așa că nu pot fi ușor deconspirați.

Potrivit psihologilor, orice schimbare de comportament al copilului ar trebui să dea de gândit părinților.
Abordați la acest subiect, persoanele care au în grijă minori ne-au spus că discută cu aceștia despre pericolele din mediul online, însă apelează și la programe de control parental pentru a se asigura.


Psihologii mai spun că în cazul în care părintele sesizează o schimbare bruscă de comportament al copilului, trebuie să îl abordeze pe acesta cu foarte mare atenție.

Specialiștii îndeamnă părinții să supravegheze activitatea copilului pe internet, să instaleze instrumente de filtrare a accesului și să informeze copilul cu privire la auto-protecția în mediul virtual. Important este ca acest proces să nu fie transformat în control represiv, deoarece copilul va fi determinat să se ascundă. Dacă bănuiți sau ați depistat un caz de abuz online, îl puteți raporta la unul dintre centrele de protecție a copilului sau la serviciul unic de urgență 112.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

Barter eșuat: Un individ a obținut prin escrocherie un automobil de lux, cauzând prejudicii de 1,1 milioane de lei

Barter eșuat. Un bărbat și-a dat mașina de lux, în schimbul unui teren, însă nu a mai ajuns proprietar al pământului. Cel care l-a dus de nas a fost reținut.

Publicat

Suspectul este un chișinăuian în vârstă de 50 de ani, iar paguba pe care i-a adus-o victimei se ridică la 1,1 milioane de lei. Potrivit forțelor de ordine, bănuitul s-ar fi înțeles cu păgubașul, în vârstă de 35 de ani, să-I ofere automobilul său de lux, în schimbul unui teren de pământ în municipiul Chișinău.

Deși victima i-a dat mașina bănuitului, ultimul nu și-a onorat promisiunea. În cele din urmă fostul proprietar al automobilului s-a adresat la poliție.

Forțele de ordine au percheziționat locuința suspectului, de unde au ridicat două arme și zeci de cartușe deținute ilegal. Pentru fapta de care este bănuit, bărbatul riscă până la 10 ani de pușcărie.



Citește mai departe

topul săptămânii