Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO/ Minorul care și-a omorât prietenul de 12 ani pentru un xBOX, pe banca acuzaților

Finalitate în dosarul minorului de 14 ani din Orhei, care l-ar fi omorât pe un băiat de 12 ani pentru o consolă de jocuri.

Publicat

Procurorii din raionul Orhei au expediat dosarul de învinuire a acestuia în judecată. Pe tot parcursul anchetei, minorul de 14 ani s-a aflat în arest. Amintim că corpul neînsuflețit al victimei a fost depistat în data de 19 ianuarie de către oamenii legii. Asta după ce, cu o zi mai devreme mătușa suspectului l-a denunțat la poliție, declarând că acesta căuta saci pentru a ascunde urmele crimei. Ancheta a stabilit că cei doi băieți erau prieteni, iar victima i-ar fi împrumutat o consolă de jocuri.

După o perioadă, minorul de 12 ani și-ar fi cerut jucăria înapoi, iar suspectul refuza să i-o înapoieze. În seara de 18 ianuarie, minorul de 14 ani l-ar fi ademenit pe prietenul său, spunându-i că-i va returna consola.

Când s-au întâlnit în locul stabilit, băiatul de 14 l-ar  fi înjunghiat de mai multe ori cu un cuțit pe amicul său. La scurt timp, suspectul de 14 ani a fost reținut. Acesta este acuzat de ”tâlhărie” și ”omor intenționat”, iar dacă va fi recunoscut vinovat, el riscă până la 12 ani și 6 luni închisoare.


Potrivit legislației, aceasta este pedeapsa maxima la care poate fi condamnat un minor.

echipa.md


Ediție TV

/VIDEO/ Atenție la tânărul din imagini

Bărbatul ce apare în imagini este căutat de polițiștii Inspectoratului de Poliție a sec. Centru din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, fiind suspectat de comiterea unui jaf stradal.

Publicat

Cazul a avut loc în dimineața zilei de 15 septembrie, în timp ce individul se afla pe str. Pietrarilor, aplicând violența nepericuloasă pentru viață și sănătate, în mod deschis a deposedat un bărbat în vârstă de 30 de ani de portmoneul în care se aflau mijloace bănești în sumă de 8 880 lei. După care a fugit într-o direcție necunoscută.

Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru jaf, iar conform legislației în vigoare suspectul riscă închisoare pe un termen de la 5 la 7 ani.

Persoanele care l-au recunoscut, sunt rugate să comunice informaţiile la numerele de contact: 068 923117; 060 275017


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Adus cu elicopterul SMURD din Iași

În după amiaza zilei de 21 septembrie un echipaj aero -medical SMURD Iași a efectuat o intervenție transfrontalieră de la Iași, România spre Chișinău, Republica Moldova.

Publicat

Zborul a fost efectuat pentru a transporta un bărbat în vârstă de 35 de ani, cetățean al Republicii Moldova, care a suportat mai multe fracturi în urma unui accident de circulație cu motocicleta.

Echipajul de medici și paramedici a monitorizat strict stare bărbatului. Pe parcursul zborului acesta nu a suportat complicații. La Chișinău elicopterul a aterizat pe stadionul Dinamo, de unde pacientul a fost preluat de Serviciul Republican Aviasan și transportat la Institutul de Medicină Urgentă pentru ulterioare îngrijiri medicale.

Potrivit IGSU de la începutul anului 2020 aceasta este a nouăsprezecea operațiune aero -medicală realizată pentru cetățenii Republicii Moldova.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Trei mașini, sfâșiate de foc

Un automobil a fost distrus complet, iar altele două mașini au ars parțial.

Publicat

Incendiul a avut loc în noaptea zilei de 20 septembrie într-o ogradă a unui bloc locativ amplasat pe strada Rumeanțev din Vulcănești, transmite gagauzinfo.md

Apelul către pompieri a fost înregistrat la ora 00.45. Salvatorii în conlucrare cu pompierii au reușit să salveze două vehicule însă unul a ars complet.

Actualmente se stabilesc consecințele dar și motivul declanșării incendiului.

echipa.md


 


Citește mai departe

topul săptămânii