Rețele de socializare

На русском

/FOTO/ Фокус не прошёл: подменившего номера молдаванина задержали на границе

Задержанный гражданин изменил регистрационный номер своего полуприцепа, который намеревался использовать в Бельгии.

Publicat

Транспортное средство было изъято, а его владельца не пропустили через границу. Инцидент произошёл в пункте пересечения “Леушены”. 31-летний гражданин Молдовы за рулём Mercedes перевозил полуприцеп модели Zaslaw. В ходе проверки пограничники заметили, что номер на регистрационном знаке не совпадает с тем, что указан в представленном документе.

Мужчина признался, что потерял регистрационный номер полуприцепа и повесил обозначение от другого авто. До выяснения всех обстоятельств транспортное средство было конфисковано. Ведётся разбирательство.

aif.md


На русском

Părinții aduc pe ascuns produse alterabile copiilor lor în taberele de odihnă. ANSA: „Nu transformați odihna copiilor în pat de spital”

„Nu transformați odihna copiilor în pat de spital!” Este mesajul Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor pentru părinții, a căror micuți se odihnesc la taberele de vară din țară.

Publicat

Îndemnul vine după ce, în urma mai multor controale în taberele de odihnă și Centrele de agrement pentru copii din țară, inspectorii ANSA au depistat pungi întregi de alimente ușor alterabile, livrate copiilor de către părinți și păstrate în condiții neconforme.

Este vorba despre produse din carne, ouă, lactate, biscuiți, ciocolate și snack-uri, dar și băuturi carbogazoase sau chiar băuturi energizante care sunt interzise copiilor.

Amintim că la începutul lunii iulie, la o tabără de odihnă din Soroca mai mulți copii ar fi acuzat dureri de burtă și greață, iar în urma unor controale, au fost depistate produse aduse pe ascuns de către părinții lor.


În acest context, Agenția se adresează părinților, să fie responsabili și să nu le aducă produse alimentare copiilor, cu excepția apei potabile. Acestea le-ar putea provoca toxiinfecții alimentare.


Citește mai departe

На русском

Ar fi atacat cu un baston un bărbat, într-un magazin, apoi a șantajat o tânără cu imagini intime. Bănuitul și-a primit sentința

Un bărbat din Bălți, a fost recunoscut vinovat de săvârșirea infracțiunii de șantaj și vătămare intenționată medie a integrității corporale, fiindu-i stabilită pedeapsa definitivă sub formă de închisoare pe un termen de 6 ani în penitenciar de tip semi-închis, cu amendă în mărime de 1500 de unități convenționale, echivalentul a 75 000 lei.

Publicat

Conform probatoriului administrat în cadrul urmăririi penale, prezentat și susținut în ședința de judecată, s-a stabilit că inculpatul, la data de 21 noiembrie 2022, în jurul orelor 15:10, aflîndu-se în fața unui magazin din mun.Bălți, a provocat un conflict cu un bărbat și i-a aplicat acestuia două lovituri cu un baston din lemn în regiunea capului. În rezultat, victimei i-au fost cauzate vătămări corporale calificate de experți ca fiind medii.

Același inculpat, acționând în mod intenţionat, în scop de cupiditate, în aprilie 2023, aflându-se în municipiul Bălți, deținând informație referitor la viața intimă și anume înregistrări video a actului sexual cu participarea unei femei, prin intermediul mesajelor din rețeaua de socializare „VKontakte”, a pretins de la ultima transmiterea banilor în sumă de 600 euro, în caz contrar o amenința cu răspândirea înregistrărilor video.

La 21 aprilie 2023, aflându-se în apartamentul părții vătămate din mun.Bălți a primit o parte din sumă și anume 1000 de lei.


Inculpatul și-a recunoscut integral vinovăția pentru faptele de care a fost acuzat.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Bălți.

 


Citește mai departe

На русском

В Криулянах мужчина выпрыгнул из кабины комбайна и скончался на месте

57-летний мужчина скончался после того, как выпрыгнул из кабины комбайна на трассе Брэнешть-Мэскэуць.

Publicat

По данным полиции, машиной управлял другой мужчина, 54 лет. Из-за неисправности тормозной системы пассажир выпрыгнул из кабины на ходу. Получив травму головы, он скончался на месте.

Сообщение в полицию Криулян поступило от мужчины, который рассказал, что у въезда в село Мэскэуць он обнаружил мертвого человека. Прибыв на место происшествия, правоохранители установили, что 54-летний механик находился за рулём рабочего комбайна Niva SK 5. В качестве пассажира в кабине был его 57-летний коллега.

По данным полиции, тормозная система вышла из строя, когда комбайн ехал в горку. В связи с этим пассажир решил выпрыгнуть из транспортного средства. К сожалению, после прыжка он получил травму, несовместимую с жизнью.


Комбайн был остановлен приблизительно в 440 метрах от места происшествия. Водитель прошел тест на алкоголь, результат оказался отрицательным, передаёт unimedia.info. Все обстоятельства инцидента выясняются.

aif.md


Citește mai departe

topul săptămânii