Rețele de socializare

Moldova

Un tânăr din Cricova, jefuit cu furculița

Un tânăr din Cricova a fost atacat cu o furculiță și i-a fost furat telefonul mobil.

Totul s-a întâmplat astăzi, în jurul orei 04:00 dimineața. Potrivit Poliției, tânărul de 26 de ani a fost atacat de 4 persoane necunoscute. Aceștia au pătruns în locuință, au agresat tânărul, aplicând-i multiple lovituri cu pumnii și picioarele și i-au aplicat 6 lovituri cu o furculiță, după care i-au sustras telefonul mobil.

La moment, Poliția întreprinde măsurile pentru stabilirea tuturor circumstanțelor producerii acestui caz.

deschide.md


Moldova

/VIDEO/Riscă până la 4 ani de închisoare pentru furt de tomberoane

Doi tineri cu vârstele de 19 ani și 20 ani originari din s. Hulboaca com. Grătiești, au fost reținuți de ofițerii de investigație a Inspectoratului de Poliție a sec. Râșcani din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, pentru comiterea unui furt.

În cadrul acțiunilor de investigație polițiștii au stabilit că tinerii pe parcursul lunilor martie -aprilie, prin acces liber au pătruns în casa de cultură din s. Hulboaca, de unde au sustras 45 de pubele fiecare la 414 lei, care sunt în proprietatea com. Grătiești. Prejudiciul fiind estimat la 18 630 lei.

Astfel în urma măsurilor întreprinse, indivizii au fost reținuți, iar în cadrul acțiunilor procesual penale aceștia și-au recunoscut vinovăția, comunicând că bunurile sustrase le-au vândut la preț de 200 lei, astfel obținând un profit.

Este de menționat că tinerii nu sunt la prima abatere anterior fiind cercetați penal pentru infracțiuni analogice și circulația ilegală a drogurilor.


Totodată în urma măsurilor întreprinse de către forțele de ordine bunurile au fost depistate și recuperate, ulterior urmează a fi returnate.

Tinerii au fost reținuți pentru 72 ore în Izolatorul de detenție provizorie al Direcției de Poliție a mun. Chișinău și sunt cercetați penal pentru furt, infracțiune care conform legislației se pedepsește cu amendă de până la 67 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 ore la 240 ore sau cu închisoare de până la 4 ani.

 


Citește mai departe

Moldova

/FOTO/Operațiuni de control în trafic efectuate de către inspectorii ANTA în perioada 25-29 mai 2020

Agenția Națională Transport Auto a efectuat, în perioada 25 – 29 mai 2020, acțiuni de monitorizare și control în trafic, cât și în localitățile din țară, care au vizat creșterea siguranției rutiere, protejarea sectoarelor de drum naționale, precum și combaterea fenomenului activităților ilicite în domeniul transporturilor rutiere.

În rezultatul acțiunilor de control, au fost întocmite 63 procese-verbale cu privire la contravenție și aplicate amenzi în mărime de 3871 unități convenționale (circa 96775 lei, în cazul achitării în termen de 72 ore).

De asemenea, au fost întreprinse măsuri de constrângere prin suspendarea dreptului de utilizare a vehiculului rutier, fiind întocmite 26 procese-verbale de reținere a plăcuțelor cu numerele de înmatriculare și a certificatelor de înmatriculare.

Frecvent sunt depistate încălcări la transportarea mărfurilor indivizibile fără deținerea autorizației speciale pentru transporturile cu greutăți și/sau dimensiuni ce depășesc limitele admise, depășirea masei totale maxime admise a autovehiculului, transportarea încărcăturilor neacoperite cu prelată, transportul ilicit de mărfuri, colete și persoane, etc.


Având în vedere dinamica încălcărilor admise de către conducătorii auto și operatorii de transport rutier, Agenția este în proces de elaborare, în comun cu Inspectoratul General de Poliție și Serviciul Fiscal de Stat, a unui plan amplu de acțiuni la nivel național în vederea redresării situației în domeniul transporturilor rutiere, cât și scăderii numărului de accidente rutiere și a victimelor din rândul participanților în trafic.


Citește mai departe

Moldova

CHIŞINĂU: Un bărbat a fost ucis, iar altul găsit strangulat într-o debara

Trupurile neînsuflețite a doi bărbați au fost depistate în această seară în sectoarele Botanica și Ciocana ale capitalei. Unul s-a strangulat, iar altul a fost ucis.

În primul caz este vorba despre un bărbat în vârstă de 37 de ani. Trupul neînsuflețit al acestuia a fost descoperit în această seară, în jurul orei 18:39, fiind strangulat cu un cablu într-o depara de la etajul 9 al unui bloc de locuințe de pe strada Indenpendeței, din sectorul Botanica. Polițiștii presupun că ar fi vorba despre un caz de suicid, iar victima a lăsat și un bilețel de adio.

Angajații IP Botanica, urmează să stabilească toate circumstanțele, dar și motivul care l-a făcut pe bărbat să recurgă la acest gest disperat.

Cel de al doilea caz a avut loc câteva minute mai târziu, în jurul orei 19:10, într-o construcție nefinisată de pestrada Mihail Sadoveanu, din sectorul Ciocana al capitalei. Aici polițiștii au depistat cadavrul unui bărbat pe suprafața căruia sunt prezente mai multe urme de moarte violentă. Poliția a inițiat o anchetă pentru a stabili toate circumstanțele în care a fost ucis bărbatul, dar și cine se face vinovat de moartea acestuia, transmite deschide.md


Amintim că în această dimineață, pe strada Mircea cel Bătrân, din sectorul Ciocana al capitalei, o tânără în vârstă de aproximativ 25 de ani s-a aruncat în gol de la etajul 16 al unui bloc de locuințe, iar în urma imactului cu solul a de cedat pe loc până la venirea ambulanței.


Citește mai departe

topul săptămânii