Rețele de socializare

Diaspora

Un moldovean dependent de droguri, găsit mort la Tel Aviv

În luna ianuarie, în orașul La Tel Aviv din Israel au fost găsiți morți 3 bărbați dependenți de droguri, printre ei se afla și un cetățean al R. Moldova.

Aceștia nu aveau un loc permanent de trai, însă locuiau în cartierul Neve Shaanan, transmite Știri.md.

Cauza decesului lor a fost dependența de droguri.

Unul dintre cei decedați a fost repatriat din Ucraina, altul – un gastarbeiter din Moldova, iar al treilea – imigrant din Sudan.


„L-am chemat la casa mea, dar el nu a vrut. Nimeni nu l-a putut ajuta,” a mărturisit fratele sudanezului decedat.

Potrivit datelor oferite de autoritățile din Israel, 87% dintre persoanele fără adăpost înregistrate în Tel Aviv sunt bărbați, 33% suferă de tulburări mintale.

45% dintre aceștia sunt repatriați din fosta Uniune Sovietică.


De menționat că în orașul Tel Aviv sunt la evidență 850 de dependenți de droguri, dintre care 150 sunt fără adăpost.

Advertisement

Diaspora

Un moldovean BĂUT și FĂRĂ PERMIS a intrat cu mașina direct în gardul de beton al Pieței Roșii din Moscova

Un moldovean de 28 de ani, băut și fără permis, a intrat cu o mașină în chirie direct în gardul de beton al Pieței Roșii din Moscova.

S-a întâmplat în noaptea de 21 martie. Presa rusească scrie că la volanul automobilului de model Nissan Qashqai se afla un moldovean de 28 de ani, care nu deține permis de conducere. În mașină acesta avea și un pasager. Ambii tineri erau în stare avansată de ebrietate.

Oamenii legii au stabilit că șoferul, fiind în stare de ebrietate și conducând cu viteză, nu s-a isprăvit cu ghidajul și a intrat cu mașina direct în gardul de beton.

Poliția din Rusia a întocmit un dosar administrativ pentru condusul în stare de ebrietate. Cercetările continuă.

echipa.md


Citește mai departe

Diaspora

/VIDEO/ A provocat un accident, în Italia

Un moldovean în stare de ebrietate, a provocat un accident pe o stradă din Italia și i-a atacat pe carabinieri.

Totul s-a întâmplat în noaptea de 16 martie, în orașul Verona. Forțele de ordine, care monitorizau zona pentru ca oamenii să respecte restricțiile pe perioada carantinei, în contextual Coronavirusului, au fost chemate la fața locului pentru a documenta un accident rutier. S-ar fi tamponat două mașini, una condusă de un cetățean sârb și alta de un moldovean.

DIN DECLARAȚIILE OAMENILOR LEGII: Agenții serviciului de securitate au intervenit pentru a documenta un incident stradal. În timpul documentării, carabinierii ar fi fost atacați fără motiv de un cetățean moldovean, care se afla la volanul unuia dintre automobilele implicate, motiv din care, acesta a fost blocat și plasat în arest.

BETA: Ulterior, moldoveanului i-au fost prelevate probe de sânge, iar rezultatele au arătat 2,36 g/l de alcool în sânge.


DIN DECLARAȚIILE OAMENILOR LEGII: Bărbatul este arestat pentru conducerea vehiculului în stare de ebrietate, după ce la el în sânge s-a constatat o concentrație de alcool care depășește 2 g/l. Totodată, este cercetat și pentru că nu a respectat restricțiile autorităților și se deplasa fără vreun justificat de a circula prin oraș.

Forțele de ordine din Italia continua investigațiile.

echipa.md


Citește mai departe

Diaspora

Italia: O „badantă” moldoveancă a fost găsită moartă în baie

Sfârșit dramatic pentru o femeie în vârstă de 43 de ani din Republica Moldova care lucra ca îngrijitoare de bătrâni la Altavilla Silentina, în provincia Salerno din Campania,

Ea a fost găsită decedată în baia din locuința bătrânului pe care îl îngrijea, transmite rotalianul.com.

Se exclude o moarte violentă, scrie sursa citată, chiar dacă inițial anchetatorii au luat această ipoteză în calcul. După investigațiile de rigoare pe trupul îngrijitoarei moldovence nu au fost găsite urme de violență și autoritățile au declarat că femeia a fost în realitate victima unui accident casnic. Ea a alunecat și a lovit puternic capul de gresia din baie. Impactul a fost unul deosebit de violent, în urma căruia victima și-a pierdut instantaneu viața.

Femeia lucra mai exact în Borgo Carillia, o fracțiune a localității Altavilla Silentina și în baza declarațiilor bărbatului pentru care lucra, în jurul orei 19:00, ea a urcat la etajul casei și a mers în baie pentru a face un duș. Aflat la parterul locuinței, proprietarul a auzit la un moment dat o bufnitură și s-a repezit pe scări pentru a vedea ce s-a întâmplat. În baie, îngrijitoarea moldoveancă zăcea la pământ și nu mai respira. Speriat bărbatul a anunțat carabinierii și salvarea.


Odată ajuns la fața locului, personalul medical de la 118 nu a putut însă decât să constate decesul femeii. Trupul neînsuflețit al acesteia a fost dus la camera mortuară a spitalului din Eboli, în așteptarea eliberării documentelor necesare pentru a putea fi luat de rude în vederea organizării funeraliilor.


Citește mai departe

topul săptămânii