Rețele de socializare

Moldova

/FOTO/ Un grup de 15-20 de adolescenți locuiesc într-o casă părăsită din centrul capitalei, în condiții mizere

Un grup de adolescenți și-au improvizat o casă într-o clădire părăsită din centrul capitalei și locuiesc acolo, în frig și mizerie.

Despre caz a scris un internaut, pe o rețea de socializare. Potrivit sursei: „15-20 de persoane, majoritatea adolescenți, unii chiar copii, printre care și fete. În weekend și în nopțile calde, vin și alți 10 – 15 adolescenți din toate raioanele. În ceea ce privește mâncarea. Câte ceva le dau vecinii, ceva mai fură sau cerșesc lângă supermarketuri.  Și, desigur, au și un câine. Ei fac focul într-o sobă improvizată.

Uneori, după antrenamente le duc de mâncare și apă fierbinte. Și mă gândesc cu groază, numai să nu ardă de vii sau să se otrăvească cu monoxid de carbon.  Ei însă nu se pierd cu firea, spun că în curând e primăvară, va fi mai cald afară.

P.S: Pe prima fotografie este un băiețel care nu vorbește cu nimeni. Alți băieți spun că el este din Bălți și că a fugit de acasă. Părinții îl caută. Un alt băiat e originar din Leova. Părinții sunt în Israel.  Se întâmplă lângă Stadionul Republican. ” a scris Serghei Durleștean pentru chisinau.fail.


Autorul postării cere ajutorul autorităților dar și a oamenilor simpli pentru a le da o mână de ajutor celor care locuiesc în astfel de condiții și pentru a le asigura un viitor mai bun.

echipa.md


 

Moldova

/FOTO/ A încercat să evite un impact și a dat cu mașina într-un copac. Ghinionul unei șoferițe din Chișinău

A încercat să evite un impact și a dat cu mașina într-un copac. Este cazul unei șoferițe din Chișinău.

Totul s-a întâmplat în prima jumătate a zilei de 28 martie, la intersecția dintre Bulevardul Moscova și strada Studenților. Imaginile de la fața locului au fost postate pe o rețea de socializare. Martorii de la fața locului au scris în comentarii că șoferița a fost la un pas de a se tampona cu o altă mașină.

Pentru a evita impactul aceasta a întors brusc volanul, nu s-a isprăvit cu ghidajul și a intrat cu mașina într-un copac.

Din fericire, victima nu sunt.


Circumstanțele producerii impactului se stabilesc.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

Preot din Soroca, amendat pentru că a oficiat o slujbă bisericească pe timp de pandemie

Un preot s-a ales cu o amendă de câteva mii de lei, după ce a oficiat slujba divină în incinta lăcaşului sfânt din mun.Soroca, chiar dacă autoritățile au interzis aceasta, pentru a evita răspândirea noului coronavirus.

Contactată telefonic, Svetlana Talpă, ofițerul de presă al IP Soroca, ne-a spus că:

„Pentru nerespectarea prevederilor Hotărârilor Comisiei naţionale extraordinare de sănătate publică şi raionale extraordinare de sănătate publică, preotul care a oficiat slujba divină la 22.03.2020 în incinta lăcaşului sfânt din mun.Soroca a fost sancţionat cu amendă în mărime de 450 unităţi convenţionale(22.500 lei), pentru nerespectarea măsurilor de prevenire şi combatere a bolilor epidemice care pun în pericol sănătatea publică”, susține Talpă.

Amintim că din data de 10 martie, toate manifestațiile publice au fost anulate. Pe 13 martie, Guvernul a anunțat că slujbele în biserici vor fi interzise pentru două săptămâni.


Totodată, este de menționat că premierul Ion Chicu a anunțat ieri că Ministerul Afacerilor Interne a primit indicația de a nu permite desfășurarea slujbelor bisericești, după ce a fost înregistrat încă un caz de infectare cu coronavirus în rândul preoților.

„Dacă se vor petrece aceste slujbe divine cu participarea credincioșilor, statul va aplica sancțiunile prevăzute de legislație. Vă rog foarte mult toți să se conformeze și sper să nu ajungem la aplicarea amenzilor în conformitate cu Legislația. Noi vedem această măsură ca o ignorare a prevederilor de combatere a noului coronavirus. Polițiștii vor amenda pentru încălcările respective”, a spus Chicu.

Premierul a specificat că toate aceste măsuri au menirea să combată pandemia de coronavirus.


deschide.md

Citește mai departe

Moldova

Pacientul fugar, infectat cu COVID-19, a fost prins de polițiști. unde se afla bolnavul?

Bărbatul infectat cu COVID-19, care noaptea trecută a fugit din Spitalul Clinic Republican, a fost prins cu puțin timp de oamenii legii la el acasă.

Informația a fost confirmată pentru Deschide.MD de către surse apropiate anchetei. „În prezent oamenii legii îl audiază.

Acesta urmează să fie internat din nou în spital, dar și riscă să fie cercetat penal”, susține interlocutorul nostru.

 Amintim că bărbatul infectat cu COVID-19 că noaptea trecută, în jurul orei 02:45, a profitat de neatenția medicilor și a fugit din Spitalul Clinic Republican. Dânsul ar fi luat un taxi și s-a deplasat până la o stație PECO din apropierea localității sale.Citește mai departe

topul săptămânii