Rețele de socializare

Moldova

Șoferul care a luat pe capotă o polițistă la Cahul, REȚINUT

La 12 februarie curent, în jurul orei 21.00, polițista din cadrul Batalionului de Patrulare Sud al INP, aflându-se în misiunea de serviciu pe intinerarul de patrulare din localitatea Cucoara, raionul Cahul, împreună cu un coleg, a stopat un automobil de model ,,Peugeot” care se deplasa neadecvat.

Conducătorul automobilului nu s-a subordonat cerințelor polițiștilor de patrulare, continuând deplasarea cu viteză excesivă. Ca urmare, acesta ar fi pierdut controlul volanului și a derapat într-un șanț de pe acostamentului drumului.

La apropierea polițiștilor de mijlocul de transport, șoferul a blocat ușile automobilului și a accelerat. Ca urmare, polițista a fost accidentată, suferind traumatisme, iar automobilul de serviciu fiind deteriorat.

Ulterior, șoferul și-a continuat deplasarea, reușindu-se stoparea forțată a acestuia în extravilanul localității Brînza din raionul Cahul.


La volanul automobilului se afla un tânăr în vârstă de 29 ani şi un pasager de 25 de ani, ambii locuitori al satului Văleni, raionul Cahul.

În rezultatul testării alcoolscopice a șoferului, s-a stabilit o concentraţiei de alcool de 0,40 mg/l în aerul expirat.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru săvârșirea infracțiunii ,,Ameninţarea sau violenţa săvârşită asupra unei persoane cu funcţie de răspundere” însoțită de aplicarea violenţei periculoase pentru viaţa sau sănătatea funcționarului public, în conformitate cu art.349 alin.(2), lit a) Cod Penal a RM.


Bărbaţii au fost reţinuţi pentru 72 de ore şi riscă închisoare de la 4 la 8 ani.

În contex, Inspectoratul General al Poliției atenționează  despre faptul că NU VA TOLERA faptele de ultraj comise asupra polițiștilor, aflaţi în misiune de serviciu, acte de ameninţare, vătămare a integrităţii corporale sau sănătăţii, deteriorarea bunurilor acestora, ofensarea sau blamarea.

Vă îndemnăm să manifestați respect în raport cu angajații Poliției, iar ei la rândul lor, vă vor demonstra solicitudine.


Moldova

/VIDEO/ S-a dus la pescuit, dar în cele din urmă pompierii i-au ”pescuit” mașina

Ghinion pe capul unui șofer din Parcani. Acesta s-a dus la pescuit pe malul râului Nistru, dar în cele din urmă, pompierii i-au pescuit mașina.

S-a întâmplat în dimineața de 08 aprilie, în jurul orei 06.30. Presa din Stânga Nistrului scrie proprietarul mașinii s-a dus la pescuit. Acesta și-a parcat mașina pe malul Nistrului, însă nu a tras frâna de mână și nici nu a inclus-o în viteză.

La un moment dat mașina a început să se apropie de râu, iar în cele din urmă, a ajuns în apă. Proprietarul mașinii a chemat pompierii. După câteva ore de muncă, salvatorii au reușit să scoată mașina din apă. Alte circumstanțe se stabilesc.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Momentul în care un cerșetor este îmbrăcat forțat de polițiști în costum de protecție anti-COVID-19

Momentul în care un un bărbat este îmbrăcat forțat de polițiști într-un costum de protecție împotriva COVID-19 a fost surprins pe o stradă din Chișinău.

Imaginile au fost filmate de către un șofer implicat în trafic care le-a făcut publice pe o rețea de socializare. Potrivit unor reprezentanți ai Poliției Capitalei, bărbatul ar fi un cerșetor.

Alexei Grosu, șeful-adjunct al Poliției Capitalei, ne-a informat că în această perioadă s-a intensificat fenomenul cerșetoriei, iar oamenii legii interprind mai multe acțiuni în Chișinău ce vizează persoanele care practică cerșitul.

„Acțiunile au drept scop prevenirea răspândirii noului tip de coronavirus în Chișinău. Astfel, persoana în cauză a fost reținută și escortată la IP Centru unde urmează a fi audiată, iar pe numele ei a fost întocmit un proces-verbal în temeiul articolului 76 din Codul Contravențional și a fost amendată cu 22 500 lei”, ne-a spus Grosu.


deschide.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Un bărbat, lovit violent e un taxi în timp ce se deplasa cu trotineta electrică. Ulterior taxiul a fost lovit de un camion

Clipe de coșmar pentru un bărbat din Chișinău. Acesta a fost lovit violent de un taxi, în timp ce se deplasa cu trotineta sa electrica, pe o stradă din Chișinău.

Mai mult, după câteva clipe și un șofer de camion s-a izbit în taximetru. Totul s-a întâmplat în dimineața de opt aprilie, în jurul orei 08.30, la intersecția străzilor Alecu Russo și Mihail Sadoveanu din sectorul Ciocana al capitalei. Potrivit ofițerului de presă de la poliția capitalei, Natalia Stati, taximetristul de 47 de ani ar fi accidentat bărbatul de 34 de ani ce se deplasa cu trotineta, ulterior, mașina de taxi a fost lovită de un autocamion, la volanul căruia se afla un șofer în vârstă de 36 de ani.

La locul impactului a venit și o echipă de medici, iar bărbatul cu trotineta a fost dus la spital cu diverse traume. Deocamdată nu este din vina cui s-a produs coliziunea. Polițiștii continua investigațiile.

echipa.md

 


Citește mai departe

topul săptămânii