Rețele de socializare

Moldova

Șoferul care a luat pe capotă o polițistă la Cahul, REȚINUT

La 12 februarie curent, în jurul orei 21.00, polițista din cadrul Batalionului de Patrulare Sud al INP, aflându-se în misiunea de serviciu pe intinerarul de patrulare din localitatea Cucoara, raionul Cahul, împreună cu un coleg, a stopat un automobil de model ,,Peugeot” care se deplasa neadecvat.

Conducătorul automobilului nu s-a subordonat cerințelor polițiștilor de patrulare, continuând deplasarea cu viteză excesivă. Ca urmare, acesta ar fi pierdut controlul volanului și a derapat într-un șanț de pe acostamentului drumului.

La apropierea polițiștilor de mijlocul de transport, șoferul a blocat ușile automobilului și a accelerat. Ca urmare, polițista a fost accidentată, suferind traumatisme, iar automobilul de serviciu fiind deteriorat.

Ulterior, șoferul și-a continuat deplasarea, reușindu-se stoparea forțată a acestuia în extravilanul localității Brînza din raionul Cahul.


La volanul automobilului se afla un tânăr în vârstă de 29 ani şi un pasager de 25 de ani, ambii locuitori al satului Văleni, raionul Cahul.

În rezultatul testării alcoolscopice a șoferului, s-a stabilit o concentraţiei de alcool de 0,40 mg/l în aerul expirat.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru săvârșirea infracțiunii ,,Ameninţarea sau violenţa săvârşită asupra unei persoane cu funcţie de răspundere” însoțită de aplicarea violenţei periculoase pentru viaţa sau sănătatea funcționarului public, în conformitate cu art.349 alin.(2), lit a) Cod Penal a RM.


Bărbaţii au fost reţinuţi pentru 72 de ore şi riscă închisoare de la 4 la 8 ani.

În contex, Inspectoratul General al Poliției atenționează  despre faptul că NU VA TOLERA faptele de ultraj comise asupra polițiștilor, aflaţi în misiune de serviciu, acte de ameninţare, vătămare a integrităţii corporale sau sănătăţii, deteriorarea bunurilor acestora, ofensarea sau blamarea.

Vă îndemnăm să manifestați respect în raport cu angajații Poliției, iar ei la rândul lor, vă vor demonstra solicitudine.


Moldova

Vântul face ravagii. Trei posturi vamale și-au sistat activitatea

Posturile vamale de tip debarcader ”Molovata”, ”Soroca” și ”Cosăuți” și-au întrerupt temporar activitatea din cauza valurilor puternice, care perturbă circulația pe râul Nistru.

În aceste condiții, călătorii sunt îndemnați să opteze pentru alte posturi vamale, aflate în proximitate.

Harta interactivă a punctelor de trecere poate fi vizualizată pe pagina web a Serviciului Vamal.

Vom reveni cu actualizări.


Citește mai departe

Moldova

Încă 43 de șoferi, prinși băuți la volan în weekend

Circa 1600 de șoferi au încălcat Regulamentul Circulației Rutiere, în doar 2 zile

În weekend-ul trecut, inspectorii de patrulare au depistat și înlăturat de la volan 43 de șoferi care conduceau în stare de ebrietate. Alții peste 850 au depășit limita de viteză.

De asemenea, 21 de șoferi nu au acordat prioritate legală pietonilor sau cicliștilor, iar 164 nu au respectat indicatoarele de semnalizare rutieră. Totodată, 41 de pietoni au ignorat regulile de circulație rutieră.

În această ordine de idei, Inspectoratul Național de Patrulare reamintește că regulile nu sunt făcute ca să fie încălcate, ignorându-le automat reprezinți un pericol în trafic.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Ca după RĂZBOI: Copaci doborâți, acoperișuri și stații de așteptare distruse. Imagini surprinse în capitală în urma rafalelor de vânt

Imagini dezolante surprinse în capitală în urma rafalelor de vânt.

Rețelele de socializare au fost împânzite cu imagini surprinse de internauți.


Citește mai departe

topul săptămânii