Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ Stație PECO ilegală. Un afacerist vindea, mai ieftin, combustibil, dar amăgea la cantitate

Și-au amenajat o stație PECO improvizată și vindeau benzină la pompă, fără a oferi bon de plată. Activitatea ilegală unei companiei a fost stopată, după ce oamenii legii i-au trecut pragul, inopinat.

În rezultatul verificărilor efectuate, angajații structurilor de drept au stabilit că cei mai fideli clienți ai așa-numitei stații erau șoferii de rute urbane a municipiului Chișinău. Pentru un litru de motorină, automobiliștii scoteau din buzunare 16 lei per litru, ceea ce ar însemna cu câțiva zeci de bănuți mai puțin decât la stațiile autorizate. Iar dacă consumatorii credeau că fac economii, apelând la stația clandestină.

În realitatea nu era așa, de fapt aceștia erau mințiți. Verificările au arătat că pompele induceau în eroare consumatorii depășind de 7 ori limita admisibilă. Mai mult, în aparatul de casă al întreprinderii au fost depistate mijloace bănești nedeclarate.

În consecință, pompele de alimentare cu combustibil au fost sigilate. Valoarea prejudiciului se estimează. Dacă vina agentului economic va fi demonstrată, el riscă amendă de până la 30.000 de lei. Cercetările pe caz, continuă.

echipa.md


Moldova

Vântul face ravagii. Trei posturi vamale și-au sistat activitatea

Posturile vamale de tip debarcader ”Molovata”, ”Soroca” și ”Cosăuți” și-au întrerupt temporar activitatea din cauza valurilor puternice, care perturbă circulația pe râul Nistru.

În aceste condiții, călătorii sunt îndemnați să opteze pentru alte posturi vamale, aflate în proximitate.

Harta interactivă a punctelor de trecere poate fi vizualizată pe pagina web a Serviciului Vamal.

Vom reveni cu actualizări.


Citește mai departe

Moldova

Încă 43 de șoferi, prinși băuți la volan în weekend

Circa 1600 de șoferi au încălcat Regulamentul Circulației Rutiere, în doar 2 zile

În weekend-ul trecut, inspectorii de patrulare au depistat și înlăturat de la volan 43 de șoferi care conduceau în stare de ebrietate. Alții peste 850 au depășit limita de viteză.

De asemenea, 21 de șoferi nu au acordat prioritate legală pietonilor sau cicliștilor, iar 164 nu au respectat indicatoarele de semnalizare rutieră. Totodată, 41 de pietoni au ignorat regulile de circulație rutieră.

În această ordine de idei, Inspectoratul Național de Patrulare reamintește că regulile nu sunt făcute ca să fie încălcate, ignorându-le automat reprezinți un pericol în trafic.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Ca după RĂZBOI: Copaci doborâți, acoperișuri și stații de așteptare distruse. Imagini surprinse în capitală în urma rafalelor de vânt

Imagini dezolante surprinse în capitală în urma rafalelor de vânt.

Rețelele de socializare au fost împânzite cu imagini surprinse de internauți.


Citește mai departe

topul săptămânii