Rețele de socializare

Moldova

/FOTO/ Pește inclus în Cartea Roșie a Moldovei, depistat mort, în stare de putrefacție, încâlciți în plasele lăsate de pescari

Pește inclus în Cartea Roșie a Moldovei, depistat mort, în stare de putrefacție, încâlciți în plasele lăsate de pescari.

Publicat

Inspecția pentru Protecţia Mediului Dubăsari, în zilele de 24 și 25 ianuarie 2020, a efectuat o razie de prevenire a cazurilor de braconaj piscicol pe lacul de acumulare Dubăsari, segmentul administrativ-teritorial a raionului Dubăsari. În rezultat au fost supuşi verificării 32 pescari ce dețineau permise pentru pescuitul amator-sportiv și de agrement pentru anul 2020.

Pe parcursul raziei pe lacul de acumulare Dubăsari au fost depistate și ridicate 8 plase din monofilament de diferite dimensiuni cu lungimea de 480 m. Ulterior acestei razii au mai fost depistate 2 plase în care era prins pește de specia plătică și babușcă pontică (vârezub) în cantitate de 40-50 kg în stare de putrefacție avansată, care au fost imposibil de ridicat) și încheiate 7 procese-verbale contravenționale conform art. 114 alin. (1), Cod contravențional al R Moldova.

În total în cadrul raziei au fost aplicate amenzi în sumă de 3200 lei și calculat prejudiciul cauzat resurselor biologice acvatice în sumă totală de 180 lei.


Precizăm că peștele de specia babușca pontică (vârezub) este inclus în Cartea Roșie.


Moldova

/VIDEO/ Scandalul de la Edineț continuă: O nouă ceartă între două familii de romi

Publicat

După ce, acum două zile, două famii s-au luat la bătaie, iar la fața locului au intervenit mascații, spiritele se încing. Ieri seara, rromii au provocat un nou scandal. Și de această dată, zeci de persoane s-au implicat în conflict.

Amintim că, miercuri, aproape o sută de rromi au blocat drumul în urma unui conflict între două familii. A fost nevoie de intervenția forțelor de ordine pentru a calma spiritele. Poliția a pornit un proces penal pe acest caz. Toate circumstanțele urmează să fie stabilite.

Nordnews.md


Citește mai departe

Moldova

Ilegalități consemnate în Direcția regională Sud

Tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat și depistarea unui certificat de înmatriculare neveridic sunt incidente înregistrate la hotarul de sud al țării. Pasibili de cercetare penală sunt doi conaționali în vârstă de 44 și respectiv 32 de ani.

Publicat

Patrula mobilă a Sectorului Poliției de Frontieră Vulcănești a fost alertată aproape de miezul nopții de prezența unei persoane în zona de frontieră. Aceasta se deplasa pe direcția Mirnoe – Tabaki prin eludarea de la controlul de frontieră.
Din cercetările preliminare s-a stabilit că bărbatul este originar din satul Copceac, în vârstă de 44 de ani. Mai mult, acestuia i s-a autorizat intrarea pe teritoriul Republicii Moldova în urmă cu două ore de la incident, prin punctul de trecere Mirnoe-Tabachi.

Audiat, moldoveanul inițial a comunicat că se află în căutarea unor ovine, însă ulterior s-a stabilit că acesta își are familia în orașul Odesa, Ucraina și dorește să ajungă la ea.

O altă ilegalitate a fost înregistrată în punctul de trecere Giurgiulești – Galați. Pe sensul de ieșire s-a apropiat mijlocul de transport de model Volkswagen T6, la volanul căruia se afla un conațional în vârstă de 32 de ani. Printre actele oferite pentru autorizarea trecerii frontierei de stat se afla și certificatul de înmatriculare cu semne vizibile de falsificare. Neveridicitatea actului a fost confirmată și cu ajutorul tehnicii din dotare.


Proprietarul mașinii a recunoscut că la perfectat ilegal din motiv că cel original a fost ridicat de reprezentanții Agenției Naționale de Transport Auto.

Ca urmare, a fost întocmit proces-verbal de audiere și constatare a infracţiunii prevăzute de art. 361 al. 1 Cod Penal al Republicii Moldova. Au fost informați reprezentanții ANTA care au indisponibilizat mijlocul de transport.


Citește mai departe

Moldova

Pericol de explozie pe un șantier de construcție din Chișinău. IGSU și alte echipaje specializate sunt îndreptate la fața locului

Pericol de explozie pe strada Ave-Maria nr. 8 din Chișinău, acolo unde este în desfășurare un șantier de construcție.

Publicat

Potrivit oamenilor legii, în timpul lucrărilor de construcție, a fost depistat un obiect suspect, asemănător cu un obuz militar.

La fața locului a fost îndreptate echipajele BPRO, IGSU și ofițerii IP Râșcani.

Alte circumstanțe se stabilesc.


telegraph.md


Citește mai departe

topul săptămânii