Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ Tânărul, împușcat de un carabinier, la Bălți, petrecut pe ultimul drum

Tânărul de 23 de ani, omorât la Bălți în Ajun de Sfântul Vasile a fost petrecut azi pe ultimul drum. Să-și ia rămas bun de la Simion Botnari au venit nu doar rudele și prietenii, dar și consătenii, care sunt solidari cu tragedia familiei Botnari din satul Elizaveta. Pentru că nu era căsătorit, tânărul a fost îmbrăcat în costum de mire, iar prietenii i-au fost vornicei.

Publicat

El e flăcău. Asta e ca nunta lui, alta nu va mai avea.

Mama băiatului spune că Vitalie Tataru, cel care i-a împușcat mortal fiul, merită cea mai crudă pedeapsă. Ea speră că angajatul Inspectoratului General de Carabinieri nu va ieși basma curată.

Să se gândească la copilul meu, să vadă ei cum e să-l crești 23 de ani și la urmă să dispară. Trebuia să se gândească, pedepsit pe viață! a spus Galina Botnari, mama victimei.


Unchii victimei spun că făptașul merită detenție pe viață și că familia ucigașului trebuie să plece din sat.

Pedeapsă pe viață, pe viață. M-au sunat și eu am alergat la fața locului. El stătea cu pistolul asupra lui și nu-mi dădea voie să pun mâna să-l astup, poate să opresc sângele.

Familia Tataru nu trebuie să trăiască în satul acesta. Să se ducă câte zile sunt în an. Așa rușine, cine face așa ceva? Noi suntem mulți frați, am muncit cinstit să avem tot al nostru, nu am făcut nimic grav, nu am pedepsit pe nimeni.


Martorii incidentului sunt încă șocați de cele întâmplate și nu înțeleg comportamentul agresorului.

Noi ne-am repezit și el ne-a respins. El a băgat mâna între noi și a tras un foc de armă în sus. Mi-a spus, „ce vreți să stați și voi lângă dânsul?.” S-a întors și s-a dus când a văzut că vin echipajele.

Oamenii au doar cuvinte de laudă despre Simion Botnari.


Un băiat foarte cuminte, foarte inteligent, ascultător, nu am cuvinte. Este o pierdere mare pentru sat, societate.

Iată, într-un moment dat, i-a luat viața unui băiat educat și frumos, care trebuia să aibă familie și copii.


Tot astăzi, la Judecătoria Sîngerei i-a fost prelungit mandatul de arest, pe un termen de 30 de zile, carabinierului care l-ar fi împușcat pe Simion Botnari. Vitalie Tătaru pledează nevinovat.

Măsura preventivă, arestarea preventivă pentru 30 de zile, calcularea termenului începând cu 13 ianuarie 2020.

— De ce ați tras în tânărul de 23 de ani? Vă recunoaște vina?

—Nu!

În cazul în care, se va stabili vinovăția inculpatului, pedeapsa conform Codului Penal este de la 10 la 15 ani, a declarat Natalia Bordei, Procuror în Procuratura mun. Bălți.

Vitalie Tataru este deținut în penitenciarul nr. 11 din Bălți. Acesta are un copil de nouă ani.

nordnews.md

Moldova

/VIDEO/ Răfuială între membrii a două grupări criminale. 6 indivizi – reținuți

Șase membri ai unei grupări infracționale au fost reținuți de către ofițerii Direcției investigații criminale a Inspectoratului Național de Investigații, în comun cu DGUP, BPDS ”Fulger” și IP Orhei a IGP, sub conducerea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, fiind suspectați pentru că au atentat la viața și sănătatea unui bărbat.

Publicat

În urma investigațiilor efectuate de către poliție s-a stabilit că, la baza motivului răfuielii, ar sta o pretinsă datorie financiară pe care victima până în prezent nu a achitat-o. Cei șase membri ai grupării criminale au vârste cuprinse între 25 și 50 ani, locuitori ai mun. Chișinău și ai raioanelor Orhei și Rezina, fiind anterior condamnați pentru comiterea infracțiunilor grave și deosebit de grave.

Astfel, la 20 august curent, membrii grupării, aflându-se în mun. Orhei, sub pretextul reglărilor de conturi față de victimă, care la rândul său este membrul altei grupări criminale, anterior condamnată pentru infracțiuni similare, intenționat i-au aplicat multiple lovituri cu pumnii și picioarele, iar ulterior lovindu-l cu o bâtă din lemn, i-au provocat leziuni corporale periculoase pentru viața și sănătatea acestuia.

Cinci suspecți au fost arestați pentru 30 de zile, iar în privința unuia este aplicată măsura obligatorie de nepărăsire a localității, măsurile aplicate au fost decise de către Judecătoria Ciocana.


Dacă vor fi găsiți vinovați de săvârșirea infracțiunilor incriminate, persoanele bănuite riscă o pedeapsă cu închisoare de la 5 la 7 ani.

Poliția continuă investigațiile pentru stabilirea tuturor persoanelor implicate și atragerea acestora la răspundere conform legislației.


Citește mai departe

Moldova

/FOTO/ Incendiu în capitală. Au intervenit 3 echipe de pompieri

În dimineața zilei de 19 septembrie angajații IGSU au intervenit pentru a lichida un incendiu care a izbucnit pe strada Plugarilor 15 din municipiul Chișinău.

Publicat

Apelul la Serviciul 112 a fost înregistrat la ora 08:41. Potrivit informațiilor înregistrate o casă de locuit a fost cuprinsă de flăcări. Pentru stingerea incendiului au intervenit 3 echipaje de salvatori și pompieri. Ajunși angajații IGSU au stabilit că focul a afectat o casă de locuit și anexe din preajma locuinței.

Pompierii au reușit localizarea arderii la ora 09:13. În timpul intervenției, pompierii au evacuat din casa afectată de flăcări o butelie de gaz astfel evitând producerea unei explozii. În urma incendiului nimeni nu a avut de suferit, iar focul a distrus casa și câteva anexe din gospodăria.

Circumstanțele și cauza producerii incendiului urmează a fi stabilite ulterior de specialiști.

echipa.mdCitește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Un Mercedes și un taxi, făcute țăndări, în capitală: Primele imagini de după accident

Accident cumplit în sectorul Botanica al capitalei. Două mașini s-au tamponat violent. S-a întâmplat pe strada Independenței, în seara de 18 septembrie.

Publicat

Imaginile de la fața locului au fost plasate pe o rețea de socializare. În acestea se vede că ambele vehicule sunt făcute țăndări.

Preliminar, nimeni nu a avut de suferit. Circumstanțele se stabilesc.Citește mai departe

topul săptămânii