Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ Tânărul, împușcat de un carabinier, la Bălți, petrecut pe ultimul drum

Tânărul de 23 de ani, omorât la Bălți în Ajun de Sfântul Vasile a fost petrecut azi pe ultimul drum. Să-și ia rămas bun de la Simion Botnari au venit nu doar rudele și prietenii, dar și consătenii, care sunt solidari cu tragedia familiei Botnari din satul Elizaveta. Pentru că nu era căsătorit, tânărul a fost îmbrăcat în costum de mire, iar prietenii i-au fost vornicei.

El e flăcău. Asta e ca nunta lui, alta nu va mai avea.

Mama băiatului spune că Vitalie Tataru, cel care i-a împușcat mortal fiul, merită cea mai crudă pedeapsă. Ea speră că angajatul Inspectoratului General de Carabinieri nu va ieși basma curată.

Să se gândească la copilul meu, să vadă ei cum e să-l crești 23 de ani și la urmă să dispară. Trebuia să se gândească, pedepsit pe viață! a spus Galina Botnari, mama victimei.


Unchii victimei spun că făptașul merită detenție pe viață și că familia ucigașului trebuie să plece din sat.

Pedeapsă pe viață, pe viață. M-au sunat și eu am alergat la fața locului. El stătea cu pistolul asupra lui și nu-mi dădea voie să pun mâna să-l astup, poate să opresc sângele.

Familia Tataru nu trebuie să trăiască în satul acesta. Să se ducă câte zile sunt în an. Așa rușine, cine face așa ceva? Noi suntem mulți frați, am muncit cinstit să avem tot al nostru, nu am făcut nimic grav, nu am pedepsit pe nimeni.


Martorii incidentului sunt încă șocați de cele întâmplate și nu înțeleg comportamentul agresorului.

Noi ne-am repezit și el ne-a respins. El a băgat mâna între noi și a tras un foc de armă în sus. Mi-a spus, „ce vreți să stați și voi lângă dânsul?.” S-a întors și s-a dus când a văzut că vin echipajele.

Oamenii au doar cuvinte de laudă despre Simion Botnari.


Un băiat foarte cuminte, foarte inteligent, ascultător, nu am cuvinte. Este o pierdere mare pentru sat, societate.

Iată, într-un moment dat, i-a luat viața unui băiat educat și frumos, care trebuia să aibă familie și copii.


Tot astăzi, la Judecătoria Sîngerei i-a fost prelungit mandatul de arest, pe un termen de 30 de zile, carabinierului care l-ar fi împușcat pe Simion Botnari. Vitalie Tătaru pledează nevinovat.

Măsura preventivă, arestarea preventivă pentru 30 de zile, calcularea termenului începând cu 13 ianuarie 2020.

— De ce ați tras în tânărul de 23 de ani? Vă recunoaște vina?

—Nu!

În cazul în care, se va stabili vinovăția inculpatului, pedeapsa conform Codului Penal este de la 10 la 15 ani, a declarat Natalia Bordei, Procuror în Procuratura mun. Bălți.

Vitalie Tataru este deținut în penitenciarul nr. 11 din Bălți. Acesta are un copil de nouă ani.

nordnews.md

Moldova

/FOTO/ Cum a fost pedepsit un moldovean în Sankt-Petersburg, care a parcat neregulamentar

Un moldovean, cu mașina înmatriculată în Drochia a fost pedepsit de locatarii unei curți de blocuri din orașul Sankt-Petersburg, după ce acesta a parcat neregulamentar.

Locatarii blocului i-au pus o piatră uriașă care delimitează locurile de parcare chiar pe capota autoturismului.

Imaginile au devenit virale pe rețelele de sociale, apoi au fost preluate și de portalurile de știri din Rusia.


Citește mai departe

Moldova

/FOTO/ Incendiu de vegetație, la Bălți. Vântul împrăștie focul pe o arie foarte extinsă

Un incendiu de vegetație a izbucnit, la Bălți. Imaginile de la fața locului au fost postate pe o rețea de socializare d mai mulți locuitori din preajmă.

Internauții scriu că incendiul ar fi izbucnit acum aproximativ o oră, iar din cauza vântului, focul se extinde cu viteză. Imaginile au fost postate în grupu baltionline, pe o rețea de socializare.

Știrea se actualizează…

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

Minoră de 14 ani din Florești, dispărută fără veste. S-ar putea afla în Orhei

O minoră de 14 ani din satul Prodănești, raionul Florești a dispărut fără veste deja de mai multe zile, iar bunica, poliția și asistentul social din localitate fac tot posibilul pentru a-i da de urmă.

Ultimul s-a adresat după ajutor și Echipei de căutări COD, de pe o rețea de socializare, în speranța de a da de urma fetei. Reporterul redacției noastre a luat legătura cu conducătorului echipei de căutare pentru a afla mai multe detalii.

Potrivit sursei, minora de 14 ani se numește Tatiana Țurcan. Aceasta locuiește numai cu bunica, întrucât ambii părinți au fost decăzuți din drepturile părintești.

În data de 17 februarie, dis de dimineață, aceasta ar fi spus că se duce la școală, dar nu și-a luat rucsacul, ceea ce i-ar fi părut straniu bunicii ei. Întrebată de ce nu-și ia ghiozdanul, copila ar fi mințit că are un concert la școală și nu are nevoie de rechizite. Ulterior, ea ar fi intrat în școală pentru practic câteva minute și i-a spus unei colege că se duce la spitalul din Florești. La instituția medicală, minora însă nu a ajuns.


Tot colegii de școală au povestit că fata ar avea un iubit la Orhei, care-i propunea de mai de mult să vină la el. A doua zi după dispariție, minora ar fi intrat pe rețelele de socializare, însă, ulterior și-a deconectat telefonul și nu a mai luat legătura cu nimeni din prieteni sau rude.

membrii echipei de căutări au reușit să-l găsească și pe iubitul fetei, tot pe internet, însă, la scurt timp și băiatul a dispărut din spațiul online. Tot de pe rețelele de socializare s-a aflat că peste câteva zile este ziua de naștere a iubitului fetei, prin urmare, nu este exclus că ea s-ar fi dus pentru a sărbători. Acum, informația a fost transmisă și poliției din Orhei, și în comun cu voluntarii echipei de căutări, dar și asistentul social din localitate se face totul pentru a da de urmele copilei. Bunica minorei a relatat că anterior, nepoata ei ar mai fi plecat de acasă, însă, se întorcea maxim după 24 de ore, de aceea femeia nu se adresa anterior la poliție.

Tatiana Țurcan are înălțimea de 1.60 – 1.70m, corpolența slabă, ochii căprui și părul șaten. În ziua dispariției purta o geacă albastră-închis până la genunchi, pantaloni negri și era încălțată în adidași. În acest context, persoanele care au recunoscut minora din imagini și dețin informații despre locul unde s-ar putea afla sunt rugate să anunțe la 112 sau la numărul de telefon 079 616 381.


Orice informație contează.

echipa.md

Citește mai departe

topul săptămânii