Rețele de socializare

Moldova

Un șofer fără permis de conducere a accidentat mai multe automobile, la Soroca

Trei automobile au fost deteriorate într-un accident rutier produs sâmbătă la Bădiceni. Șoferul care ar fi vinovat de accident nu avea permis de conducere și conducea cu viteză excesivă. Unii localnici spun că ar fi vorba de întreceri între șoferi.

Accidentul a avut loc la 11 ianuarie, în jurul orei 14.00, ne-au comunicat cititorii noștri din localitate. Din fericire nici o persoană nu a avut de suferit. Potrivit poliției, un automobil de marca BMW, condus de un tânăr, locuitor al satului Bădiceni, având exces de viteză și neavând dexteritatea necesară la conducerea vehiculului, nu s-a isprăvit cu conducerea și a ciocnit din spate un automobil de model Honda CR-V care se deplasa în aceeași direcție. Honda a fost deteriorată neînsemnat. Apoi, BMW-ul a ricoșat și a tamponat un alt automobil de model Nissan Qashqai, care era parcat regulamentar, deteriorându-l considerabil. Potrivit lui Victor Leșan, Ofițer superior auto de stat, șoferul BMW-ului nu consumase alcool. Acesta însă nu posedă permis de conducere. Poliția cercetează cazul în continuare.

Contactat telefonic, conducătorul automobilului de marcă Honda CR-V spune că se deplasa regulamentar, când a fost lovit din spate de automobilul de marcă BMW. Asemenea accidente se întâmplă din cauza că șoferii “fugăresc” mașinile pe trasee, aveau viteză mare, susține șoferul Hondei. Totodată, acesta a menționat că așteaptă din partea făptașului să-i fie reparată mașina.

Unii locuitori ai satului, care au solicitat anonimat, susțin că deseori șoferi din localitate se întrec la viteză cu mașinile, punând în pericol viețile lor, dar și ale pietonilor. Și în acest caz accidentul s-ar fi întâmplat în urma unor întreceri spun localnicii. Poliția infirmă aceste informații. În aceeași perioadă în care s-a produs accidentul rutier, de către angajații INP veniți la fața locului, a fost oprit un alt automobil de marcă BMW. Acesta însă nu are tangență cu accidentul menționat, susține poliția.


observatorul.md


Moldova

/FOTO/ Cum a fost pedepsit un moldovean în Sankt-Petersburg, care a parcat neregulamentar

Un moldovean, cu mașina înmatriculată în Drochia a fost pedepsit de locatarii unei curți de blocuri din orașul Sankt-Petersburg, după ce acesta a parcat neregulamentar.

Locatarii blocului i-au pus o piatră uriașă care delimitează locurile de parcare chiar pe capota autoturismului.

Imaginile au devenit virale pe rețelele de sociale, apoi au fost preluate și de portalurile de știri din Rusia.


Citește mai departe

Moldova

/FOTO/ Incendiu de vegetație, la Bălți. Vântul împrăștie focul pe o arie foarte extinsă

Un incendiu de vegetație a izbucnit, la Bălți. Imaginile de la fața locului au fost postate pe o rețea de socializare d mai mulți locuitori din preajmă.

Internauții scriu că incendiul ar fi izbucnit acum aproximativ o oră, iar din cauza vântului, focul se extinde cu viteză. Imaginile au fost postate în grupu baltionline, pe o rețea de socializare.

Știrea se actualizează…

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

Minoră de 14 ani din Florești, dispărută fără veste. S-ar putea afla în Orhei

O minoră de 14 ani din satul Prodănești, raionul Florești a dispărut fără veste deja de mai multe zile, iar bunica, poliția și asistentul social din localitate fac tot posibilul pentru a-i da de urmă.

Ultimul s-a adresat după ajutor și Echipei de căutări COD, de pe o rețea de socializare, în speranța de a da de urma fetei. Reporterul redacției noastre a luat legătura cu conducătorului echipei de căutare pentru a afla mai multe detalii.

Potrivit sursei, minora de 14 ani se numește Tatiana Țurcan. Aceasta locuiește numai cu bunica, întrucât ambii părinți au fost decăzuți din drepturile părintești.

În data de 17 februarie, dis de dimineață, aceasta ar fi spus că se duce la școală, dar nu și-a luat rucsacul, ceea ce i-ar fi părut straniu bunicii ei. Întrebată de ce nu-și ia ghiozdanul, copila ar fi mințit că are un concert la școală și nu are nevoie de rechizite. Ulterior, ea ar fi intrat în școală pentru practic câteva minute și i-a spus unei colege că se duce la spitalul din Florești. La instituția medicală, minora însă nu a ajuns.


Tot colegii de școală au povestit că fata ar avea un iubit la Orhei, care-i propunea de mai de mult să vină la el. A doua zi după dispariție, minora ar fi intrat pe rețelele de socializare, însă, ulterior și-a deconectat telefonul și nu a mai luat legătura cu nimeni din prieteni sau rude.

membrii echipei de căutări au reușit să-l găsească și pe iubitul fetei, tot pe internet, însă, la scurt timp și băiatul a dispărut din spațiul online. Tot de pe rețelele de socializare s-a aflat că peste câteva zile este ziua de naștere a iubitului fetei, prin urmare, nu este exclus că ea s-ar fi dus pentru a sărbători. Acum, informația a fost transmisă și poliției din Orhei, și în comun cu voluntarii echipei de căutări, dar și asistentul social din localitate se face totul pentru a da de urmele copilei. Bunica minorei a relatat că anterior, nepoata ei ar mai fi plecat de acasă, însă, se întorcea maxim după 24 de ore, de aceea femeia nu se adresa anterior la poliție.

Tatiana Țurcan are înălțimea de 1.60 – 1.70m, corpolența slabă, ochii căprui și părul șaten. În ziua dispariției purta o geacă albastră-închis până la genunchi, pantaloni negri și era încălțată în adidași. În acest context, persoanele care au recunoscut minora din imagini și dețin informații despre locul unde s-ar putea afla sunt rugate să anunțe la 112 sau la numărul de telefon 079 616 381.


Orice informație contează.

echipa.md

Citește mai departe

topul săptămânii