Rețele de socializare

Ediție TV

VIDEO EXCLUSIV din seara tragediei, la Bălți. Momentul în care poliția îl reține pe carabinierul care a tras într-un tânăr de 23 de ani

Tragedie fără margini într-un sat din municipiul Bălți după ce un tânăr de 23 de ani a fost împușcat mortal de un carabinier. Totul s-a întâmplat în noaptea de 13 ianuarie, puțin după ora 23.00, în satul Elizaveta.

Potrivit poliției, carabinierul, care se afla în afara orelor de serviciu ar fi fost anunțat că nepotul lui de 16 ani este bătut de alți băieși, în timp ce toți umblau cu uratul prin sat. Prin urmare, acesta s-ar fi dus la fața locului și ar fi tras în unul dintre tineri. Imediat, la fața locului a venit poliția și ambulanța. Imaginile cu momentul în care carabinierul este reținut de oamenii legii au fost expediate la adresa redacției noastre de către un martor ocular.

Potrivit polițiștilor, militarul, în vârstă de 37 de ani le-ar fi declarat oamenilor legii că nu ar fi intenționat să tragă în cineva, ci doar ar fi încercat să-I sperie pe tineri. Când și-a dat seama că a rănit victima, acesta ar fi încercat să-I acorde primul ajutor și a chemat apoi ambulanța. Din nefericire, tânărul de 23 de ani a decedat în drum spre spital.

Rudele victimei au declarat pentru un portal local de știri, că tânărul decedat nu era implicat în acea bătaie, însă când a văzut arma ar fi încercat să-și apere un prieten.


Acum, carabinierul este reținut pentru 72 de ore, iar dacă vina-I va fi demonstrate, acesta riscă ani grei de detenție.

echipa.md


Ediție TV

/VIDEO/ Luat „în lopată”

O mașină de teren a fost luată, la propiu, în lopată de un tractor. S-a întâmplat în amiaza zilei de șapte aprilie, pe strada Universității din capitală.

foto: FB.COM/AutomobilisMD

În imaginile de la fața locului se vede cum partea stângă din față a mașinii a ajuns în lopata tractorului. Potrivit martorilor oculari, cel mai probabil, tractorul ieșea de pe teritoriul șantierului unde lucra, iar șoferul acestuia nu a observat automobilul care se deplasa regulamentar. Operatorul nostru a reușit să surprindă câteva secvențe în care șoferul mașinii încearcă să iasă din încăierarea cu tractorul ca automobilul său să poată fi evacuat. Totuși acesta nu a putut fi urcat pe evacuator în acel loc, din cauza că drumul este prea îngust iar șoferul tractorului a intrat pe teritoriul șantierului imediat după impact și nu venea să elibereze drumul.

La fața locului a venit și poliția. Forțele de ordine au stabilit că mașina de teren era condusă de un bărbat de 59 de ani, iar tractorul – de un șofer de 61 de ani. Oamenii legii urmează să stabilească care dintre șoferi a provocat impactul și să-l sancționeze potrivit legii.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Incendiu, la Călărași. Locuitorii din preajmă bat alarma

 Incendiile continuă să distrugă terenurile agricole din țară. În amiaza de 07 aprilie flăcările au cuprins un teren în apropierea orașului Călărași.

Imaginile au fost postate de către locuitorii din preajmă într-un grup local pe o rețea de socializare. În acestea poate fi observat fumul dens care urcă parcă până la cer. Ofițerul de presă de la IGSU, Liliana Pușcașu, a declarat că la fața locului s-a deplasat o echipă de pompieri care a stabilit că arde vegetația uscată de pe un teren deschis. Salvatorii au reușit să domolească flăcările, până ca acestea să obțină răspândire.

Chiar dacă pompierii nu au dat detalii despre cauza exactă a izbucnirii incendiului, locatarii din preajmă sunt siguri că focul a izbucnit din cauza că cineva a aprins gunoiul sau frunzele uscate, iar focul s-a extins. În acest context, ministerului Agriculturii atenționează că persoanele care vor arde frunzele și deșeurilor menajere, vor fi amendate. Persoanele fizice riscă sancțiuni de până la 1200 de lei sau până la 60 de ore de muncă neremunerată, iar persoanele juridice s-ar putea alege cu amenzi de până la 9.000 de lei.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Accident pe o stradă pustie

Accidentele de circulație continua să se producă pe străzile capitalei, și pe timp de carantină, când acestea nu sunt aglomerate. S-a întâmplat și  în prima jumătate a zilei de șapte aprilie, în jurul orei 10.30, pe strada Kiev din sectorul Râșcani.

În imaginile de la fața locului se vede că impactul s-a produs între o mașină de teren și un alt automobil, condus de un începător. Contactat telefonic, ofițerul de presă de la Poliția Capitalei, Natalia Stati a declarat că mașina neagră era condusă de o șoferiță de 29 de ani, iar cea gri – de un bărbat de 46 de ani. La fața locului, agenții de la secția accidente rutiere au stabilit că, preliminar, impactul s-ar fi produs după ce șoferița ar fi încercat să efectueze manevra de întoarcere fără a se asigura. Din fericire, accidental nu s-a soldat cu victime, doar automobilele au fost avariate. Dacă vina tinerei va fi dovedită, ea riscă amendă de până la 1500 de lei și șase puncte de penalizare. Internauții au ținut numaidecât să facă haz de necaz și să comenteze activ faptul că accidentele se produc în lipsa ambuteiajelor.

Unii însă au ținut să menționeze că pe strada Ismail, ambuteiajele sunt persistente chiar și pe timp de carantină. Și asta din cauza unor reparații de drum. În acest context, șoferii sunt îndemnați să ocolească această stradă și să opteze pentru cele alăturate.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii