Rețele de socializare

În căutare

/VIDEO/ Culmea furtului. Un tânăr, filmat cum sustrage furtunuri de incendiu

Bărbatul ce apare în imagini este căutat de polițiștii Inspectoratului de Poliție a sec. Râșcani din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, fiind suspectat de furt.

Acesta urmează a fi identificat și cercetat penal pentru faptul sustragerii mai multor furtunuri de incendiu dintr-un bloc cu 11 etaje, amplasat pe str. A. Russo.

Conform informațiilor acumulate, bărbatul intra în bloc prin acces liber și de la fiecare etaj a sustras furtunurile de incendiu ce erau amplasate corespunzător la fiecare etaj.

Acțiunile lui au fost surprinse de camerele de supraveghere instalate în incinta blocului. Prejudiciul cauzat de individ a fost estimat la 15 750 lei.


Persoanele care l-au recunoscut, sunt rugate să comunice informaţiile la numărul de contact: 068 999 145

Confidenţialitatea surselor de informare este garantată.

Suspectul riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de până la 67 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 120 la 240 de ore sau închisoare de până la 4 ani.


În căutare

Cazuri de rabie, înregistrate la Glodeni și Ungheni, la un șacal și la o vulpe: Oamenii bat alarma: „Trăim cu frica în sân”

Specialiștii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor informează despre înregistrarea a două cazuri pozitive de rabie, confirmate în secţia virusologie. Cazurile au fost înregistrate la o vulpe în raionul Ungheni și la un șacal în raionul Glodeni.

Oamenii din satul Cot, raionul Glodeni bat alarma și spun că năvălesc șacalii prin gospodării și le este frică.

„Din nou năvălesc șacalii în satul Cot, intră în gospodărie, în ogrăzile oamenilor, mușcă câinii. Lumea trăiește cu frica în sân, se tem să meargă dimineața la autobuz”, scrie pagina Glodeni Noutati & Info & Avize, care face trimitere la localnicii din satul Cot.

Precizăm că și directorul Direcţiei Silvice, Marius Havriş, din România a precizat pentru Agerpres că: „Un animal sălbatic a cărui apariţie a fost foarte rară în România, şacalul, a fost observat, de curând, în mai multe localităţi din nord-estul judeţului Botoşani”.


Potrivit acestuia, mamiferul ar fi venit din Sudul Republicii Moldova, unde aceste animale au înregistrat o creştere numerică exponenţială.

„A apărut pe raza judeţului Botoşani şi nu prea are duşmani naturali şacalul. În general, vin din Republica Moldova pe zona de frontieră. Din Ucraina poate mai puţin. A fost văzut în zona Truşeşti şi pe la Darabani. Nu este o specie specifică zonei noastre, dar el fiind un animal oportunist, rste o specie care a apărut în ultimii ani. Nu cred că acum zece ani se putea discuta în judeţul Botoşani de şacali. În momentul de faţă există”, a afirmat Havriş.

Oficialul Direcţiei Silvice susţine că, în multe situaţii, şacalul îşi asigură hrana din puii de iepuri sălbatici sau de mistreţi, afectând, în acest mod, fondul cinegetic. El pune extinderea ariei de prezenţă a şacalului şi pe raza judeţului Botoşani pe fondul modificării climei, în special în urma fenomenului de încălzire a vremii.


Şacalul este un mamifer carnivor sălbatic din familia Canidae, asemănător cu lupul, dar mai mic decât acesta, cu coada mai scurtă şi cu botul ascuţit.

jurnal.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Femeie dispărută fără veste

O femeie din orașul Fălești a dispărut fără veste, iar rudele nu mai știu unde să o caute. Disperate, acestea s-au adresat la poliție, iar informația despre femeie au plasat-o pe mai multe grupuri de pe rețelele de socializare.

Potrivit informațiilor, ultima dată aceasta a fost văzută în regiunea gării auto din Fălești. Elena Gorobeț are corpolența slabă, ochii căprui și părul șaten.

Femeia merge șchiopătând și are probleme de dicție. În ziua dispariției, purta o geacă și o căciulă, ambele de culoare verde și o pereche de blugi negri. Persoanele care au recunoscut-o pe femeia din imagini și dețin informații despre locul unde s-ar putea afla sunt rugate să anunțe la numerele de telefon 112 sau 079 616 381

Orice informație poate fi utilă.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Minoră căutată de părinți

Momente cumplite pentru o familie din Hâncești. Fiica soților Rotaru a ieșit din casă și nu s-a mai întors. Au trecut nouă zile de când minora, în vârstă de 17 ani, este căutată cu disperare de părinți.

În data de 11 ianuarie aceasta a plecat într-o direcție necunoscută, iar de atunci este de negăsit. Mătușa fetei ne-a contactat și ne-a povestit mai multe detalii despre dispariția minorei. Potrivit sursei, fata s-ar fi dus de acasă în timp ce părinții ei erau la serviciu. Aceasta a fost văzută ultima dată în Chișinău, de către un bărbat, care a luat-o la el acasă pentru o noapte, iar dimineața, minora ar fi părăsit locuința acestuia.

Aceasta i-ar fi spus că se duce la gară, iar prietenul ei o va lua și ei vor pleca împreună. Minora însă nu a concretizat unde. Ulterior, bărbatul ar fi văzut postarea rudelor pe internet și le-a contactat pentru a le povesti totul. În ziua dispariției, Romina Rotaru era îmbrăcată în haine subțiri și purta ghete în picioare. În acest context, toți cei care au recunoscut-o sau dețin careva informații cu privire la locul în care s-ar putea afla minora, sunt rugați să sune la numerele de telefon 112 sau 060 670 160

Minora provine dintr-o familie obișnuită, este educată de ambii părinți, iar anterior nu ar fi plecat niciodată de acasă.

echipa.mdCitește mai departe

topul săptămânii