Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ Omorul de la Costești: Cei doi suspecți își recunosc vina. Detalii despre dosar de la conducerea MAI

Cei doi bănuiți de omorul lui Dumitru Jomir, tânărul din Costești bătut cu bestialitate în noaptea de Revelion, își recunosc vina, potrivit ministrului de Interne, Pavel Voicu. Acesta declară că polițiștii au ajuns la chemare la Costești, în noaptea în care Dumitru a fost bătut, în decurs de 50 de minute. Poliția din Ialoveni a fost anunțată la ora 01:50. În acel moment, polițiștii se aflau într-un sat vecin – Răzeni, unde documentau, de asemenea, un caz de încăierare.

Potrivit șefului de la Interne, primul care l-a agresat pe Dumitru a fost băiatul minor, apoi a sărit peste el al doilea suspect, băiatul de 21 de ani, aflat acum în arest preventiv pentru 30 de zile. Cel din urmă l-a lovit inclusiv cu o scândură din lemn, apoi i-a aplicat ultimele lovituri în cap cu picioarele, lovituri care au fost fatale pentru victimă.

Toată scena de încăierare a fost urmărită de circa 15 martori, care nu s-au implicat pentru a aplana conflictul. Din spusele lui Voicu, abia după ce aceștia au văzut că victima este în stare inconștientă, s-au implicat și ei. În prezent, poliția audiază circa 20 de martori.

Ministrul neagă acuzațiile care vin din partea rudelor tânărului decedat, care spun că se încearcă mușamalizarea cazului și declară că paralel se desfășoară și o anchetă internă pentru a verifica acțiunile polițiștilor.


Pavel Voicu confirmă faptul că anchetatorii cercetează doar doi suspecți pe acest caz și zice că oamenii legii au ajuns la concluzia că un al treilea făptaș nu există, ceea ce reiese și din înregistrările video, surprinse de o cameră de supraveghere. Însă, dacă cineva are informații adiționale despre acest lucru, este încurajat să le declare anchetatorilor, iar aceștia îi vor asigura anonimatul.

CINE SUNT CEI DOI SUSPECȚI?

Băiatul minor, cercetat în acest dosar, nu a mai participat anterior la infracțiuni, spune șeful de la MAI. În schimb adultul de 21 de ani are mai multe antecedente penale. În ultimii doi ani, băiatul a reușit să se aleagă cu șase dosare penale: cinci pentru furt și unul pentru huliganism.


Din spusele ministrului Voicu, toate cauzele penale au fost remise justiției, însă, trei dintre ele s-au finalizat cu „înțelegeri” între părți. Alte trei sunt acum pe rol la Judecătoria Ialoveni.

Mai mult, tânărul are și 16 contravenții la activ. În două dintre acestea i-a fost înlocuită pedeapsa de muncă neremunerată cu arest administrativ pentru o perioadă de 30 de zile, deoarece era caracterizat negativ.

tv8.md


Moldova

/VIDEO/ S-a dus la pescuit, dar în cele din urmă pompierii i-au ”pescuit” mașina

Ghinion pe capul unui șofer din Parcani. Acesta s-a dus la pescuit pe malul râului Nistru, dar în cele din urmă, pompierii i-au pescuit mașina.

S-a întâmplat în dimineața de 08 aprilie, în jurul orei 06.30. Presa din Stânga Nistrului scrie proprietarul mașinii s-a dus la pescuit. Acesta și-a parcat mașina pe malul Nistrului, însă nu a tras frâna de mână și nici nu a inclus-o în viteză.

La un moment dat mașina a început să se apropie de râu, iar în cele din urmă, a ajuns în apă. Proprietarul mașinii a chemat pompierii. După câteva ore de muncă, salvatorii au reușit să scoată mașina din apă. Alte circumstanțe se stabilesc.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Momentul în care un cerșetor este îmbrăcat forțat de polițiști în costum de protecție anti-COVID-19

Momentul în care un un bărbat este îmbrăcat forțat de polițiști într-un costum de protecție împotriva COVID-19 a fost surprins pe o stradă din Chișinău.

Imaginile au fost filmate de către un șofer implicat în trafic care le-a făcut publice pe o rețea de socializare. Potrivit unor reprezentanți ai Poliției Capitalei, bărbatul ar fi un cerșetor.

Alexei Grosu, șeful-adjunct al Poliției Capitalei, ne-a informat că în această perioadă s-a intensificat fenomenul cerșetoriei, iar oamenii legii interprind mai multe acțiuni în Chișinău ce vizează persoanele care practică cerșitul.

„Acțiunile au drept scop prevenirea răspândirii noului tip de coronavirus în Chișinău. Astfel, persoana în cauză a fost reținută și escortată la IP Centru unde urmează a fi audiată, iar pe numele ei a fost întocmit un proces-verbal în temeiul articolului 76 din Codul Contravențional și a fost amendată cu 22 500 lei”, ne-a spus Grosu.


deschide.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Un bărbat, lovit violent e un taxi în timp ce se deplasa cu trotineta electrică. Ulterior taxiul a fost lovit de un camion

Clipe de coșmar pentru un bărbat din Chișinău. Acesta a fost lovit violent de un taxi, în timp ce se deplasa cu trotineta sa electrica, pe o stradă din Chișinău.

Mai mult, după câteva clipe și un șofer de camion s-a izbit în taximetru. Totul s-a întâmplat în dimineața de opt aprilie, în jurul orei 08.30, la intersecția străzilor Alecu Russo și Mihail Sadoveanu din sectorul Ciocana al capitalei. Potrivit ofițerului de presă de la poliția capitalei, Natalia Stati, taximetristul de 47 de ani ar fi accidentat bărbatul de 34 de ani ce se deplasa cu trotineta, ulterior, mașina de taxi a fost lovită de un autocamion, la volanul căruia se afla un șofer în vârstă de 36 de ani.

La locul impactului a venit și o echipă de medici, iar bărbatul cu trotineta a fost dus la spital cu diverse traume. Deocamdată nu este din vina cui s-a produs coliziunea. Polițiștii continua investigațiile.

echipa.md

 


Citește mai departe

topul săptămânii