Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ Omorul de la Costești: Cei doi suspecți își recunosc vina. Detalii despre dosar de la conducerea MAI

Cei doi bănuiți de omorul lui Dumitru Jomir, tânărul din Costești bătut cu bestialitate în noaptea de Revelion, își recunosc vina, potrivit ministrului de Interne, Pavel Voicu. Acesta declară că polițiștii au ajuns la chemare la Costești, în noaptea în care Dumitru a fost bătut, în decurs de 50 de minute. Poliția din Ialoveni a fost anunțată la ora 01:50. În acel moment, polițiștii se aflau într-un sat vecin – Răzeni, unde documentau, de asemenea, un caz de încăierare.

Potrivit șefului de la Interne, primul care l-a agresat pe Dumitru a fost băiatul minor, apoi a sărit peste el al doilea suspect, băiatul de 21 de ani, aflat acum în arest preventiv pentru 30 de zile. Cel din urmă l-a lovit inclusiv cu o scândură din lemn, apoi i-a aplicat ultimele lovituri în cap cu picioarele, lovituri care au fost fatale pentru victimă.

Toată scena de încăierare a fost urmărită de circa 15 martori, care nu s-au implicat pentru a aplana conflictul. Din spusele lui Voicu, abia după ce aceștia au văzut că victima este în stare inconștientă, s-au implicat și ei. În prezent, poliția audiază circa 20 de martori.

Ministrul neagă acuzațiile care vin din partea rudelor tânărului decedat, care spun că se încearcă mușamalizarea cazului și declară că paralel se desfășoară și o anchetă internă pentru a verifica acțiunile polițiștilor.


Pavel Voicu confirmă faptul că anchetatorii cercetează doar doi suspecți pe acest caz și zice că oamenii legii au ajuns la concluzia că un al treilea făptaș nu există, ceea ce reiese și din înregistrările video, surprinse de o cameră de supraveghere. Însă, dacă cineva are informații adiționale despre acest lucru, este încurajat să le declare anchetatorilor, iar aceștia îi vor asigura anonimatul.

CINE SUNT CEI DOI SUSPECȚI?

Băiatul minor, cercetat în acest dosar, nu a mai participat anterior la infracțiuni, spune șeful de la MAI. În schimb adultul de 21 de ani are mai multe antecedente penale. În ultimii doi ani, băiatul a reușit să se aleagă cu șase dosare penale: cinci pentru furt și unul pentru huliganism.


Din spusele ministrului Voicu, toate cauzele penale au fost remise justiției, însă, trei dintre ele s-au finalizat cu „înțelegeri” între părți. Alte trei sunt acum pe rol la Judecătoria Ialoveni.

Mai mult, tânărul are și 16 contravenții la activ. În două dintre acestea i-a fost înlocuită pedeapsa de muncă neremunerată cu arest administrativ pentru o perioadă de 30 de zile, deoarece era caracterizat negativ.

tv8.md


Moldova

O minoră de 14 ani, la un pas de a-și pune capăt zilelor

Terorizările colegilor de clasă au adus-o pe o minoră de 14 ani la un pas de suicid. Copila a scris pe partea din spate a tablei de scris din clasă că se va sinucide.

Inscripția a fost observată de unul din profesori, care a bătut alarma.

Totul s-a întâmplat în raionul Grigoriopol. Potrivit milițienilor din regiune, minora era deseori terorizată de colegii de clasă, din cauza că provenea dintr-o familie nevoiașă.

Unul dintre colegi i-ar fi spus că-i va da droguri și o va ajuta să se arunce în gol, pentru ca nimeni niciodată să nu o mai vadă. La un moment dat, minora ar fi crezut că aceasta este singura soluție.


Din fericire, tragedia a putut fi evitată. Acum, copila este în afara pericolului. Cercetările continuă.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

Pescuit fatal: Un bărbat de 35 de ani s-a înecat în apele râului Nistru

Un bărbat de 35 de ani a murit după ce s-a prăbușit sub gheață, pe râul Nistru. S-a întâmplat în regiunea orașului Râbnița.

Presa de peste Nistru scrie că doi prieteni s-ar fi dus la pescuit, însă nu s-au asigurat dacă grosimea gheții va rezista sau nu greutății lor. Aproximativ la 20 de metri de la mal, unul dintre bărbați a căzut sub gheață și a început să ceară ajutor.

Celălalt bărbat ar fi încercat să-l ajute, însă nu a reușit. Prin urmare, victima a decedat.

Cadavrul a fost recuperat din apă de către salvatori.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Incendiu de vegetație, la Strășeni. Jumătate de oraș a rămas fără lumină

Incendiu de vegetație, la Strășeni. Jumătate de oraș a rămas fără lumină

Cel puțin asta ne-a spus un martor de la fața locului, care a expediat mai multe secvențe video la adresa redacției noastre.

Potrivit sursei, mai multe echipaje de poliție și ambulanțe se află acum la fața locului. Mirosul puternic de fum se simte din depărtare, iar flăcările uriașe se văd de la km buni distanță. Deocamdată, nu există alte informații de la fața locului.

echipa.mdCitește mai departe

topul săptămânii