Rețele de socializare

Moldova

/FOTO/ Caz șocant la Strășeni. Un bărbat a spulberat mașina în care se afla fosta soție și copilul său

O femeie și copilașul său de numai trei anișori au ajuns la spital cu diverse traumatisme, după ce automobilul cu care se deplasau a fost spulberat de pe traseu de o mașină de teren de marca Volkswagen Touareg, la volanul căruia se afla fostul său soț.

Publicat

După accident, acesta a dat bir cu fugiții, însă a fost prins de oamenii legii la câțiva kilometri de la locul accidentului. Cazul a avut loc în seara zilei de ieri, 31 decembrie 2019, în jurul orei 18:47, pe traseul Strășeni – Chișinău.

Este vorba despre o femeie în vârstă de 37 de ani, din Ungheni, care aseară, împreună cu fiul său în vârstă de 3 anișori, se deplasa spre Chișinău, într-un automobil de marca Mazda, la volanul căruia se afla nașul său, un chișinăuian în vârstă de 41 de ani. Femeia urma să-și petreacă Revelionul la Chișinău, cu nașii de cununie, însă a ajuns la spital în stare gravă, cu o fractură a coloanei vertebrale, după ce mașina în care se afla a fost spulberată de pe traseu de un Touareg, la volanul căruia se afla fostul soț al femeii cu care se află în proces de divorț. La spital, cu diverse traumatisme, a ajuns și copilul său.

Rudele victimei, care au solicitat să nu le fie divulgată identitate, ne-au comunicat că fostul soț al femeii, un bărbat în vârstă de 37 de ani, după ce a aflat că dânsa s-a pornit spre capitală cu nașul său, a urcat băut la volan și s-a pornit din urma lor.


„Cu două săptămâni în urmă au avut prima ședință de judecată în procesul de divorț prin care apartamentul cumpărat de ei împreună a rămas pe numele femeii, iar ea i-a întors acestuia 20 de mii de ero. În ultima perioadă a amenințat-o de mai multe ori, iar ieri a aflat că se duce la Chișinău cu nașul său și a urmărit-o, iar pe traseu a provocat accidentul intenționat”, ne-a spus ruda victimei.

Bărbatul ar fi încercat de mai multe ori să-i blocheze pe traseu efectuând manevre periculoase, iar ulterior, în apropiere de localitatea Făgureni, Strășeni, a stins farurile Touareg-ului și a lovit din spate automobilul în care se afla fost sa soție, copilul, dar și nașul acestora.

În urma impactului, șoferul automobilului Mazda a pierdut cotrolul volanului, iar automobilul a derapat de pe carosabil și s-a răsturnat într-un șanț de pe acostament. Bărbatul cu Touareg-ul, la fel a pierdut controlul volanului, iar mașina de teren s-a răsturnat pe traseu. Imediat după accident acesta a dat bir cu fugiții de la fața locului.


„Ea și copilul au fost transportați la spitalul raional din Strășeni în stare gravă, iar ulterior au fost preluați de un echipaj AVIASAN și au fost aduși la Chișinău. Copilul a fost internat în secția reanimare de la Centrul Mamei și Copilului, iar pe ea au dus-o în secția de reanimare a Spitalului de urgență. Noaptea trecută a fost supusă unei intervenții chirurgicale care a durat mai bine de 4 ore. Acum și-a revenit din comă, însă încă este sub supravegherea medicilor”, a mai adăugat interlocutorul nostru.

Solicitată telefonic, Silvia Vetcu, ofițerul de presă al IP Strășeni, a declarat pentru Deschide.MD că despre accident poliția fost anunțată prin intermediul serviciului 112 de către o persoană anonimă.

„Ajunși la fața locului poliția a stabilit că, pe traseul R-1 km 25, automobilul de marca Volkswagen Touareg, la volanul căruia se afla un bărbat de 37 ani, locuitor al orașului Ungheni, în timp ce se deplasa spre municipiul Chișinău, a tamponat din spate automobilul de marca Mazda condus de un bărbat de 41 ani, locuitor al municipiului Chișinău, care avea ca pasageri o femeie de 37 ani și fiul acesteia de 3 anișori. În urma impactului pasagerii automobilului Mazda au primit diverse leziuni, fiind transportați la Spitalul Raional Strășeni pentru îngrijiri medicale”, a declarat Vetcu.


Reprezentantul IP Strășeni a ținut să menționeze că șoferul Touareg-ului a fost reținut de oamenii legii la o distanță de câțiva km de la locul accidentului, însă acesta susține că nu-și amintește nimic și neagă că ar fi fost implicat în vreun accident rutier.

„Șoferul automobilului WV Touareg a părăsit locul accidentului, însă în urma măsurilor operative întreprinse de oamenii legii, acesta a fost localizat la o distanță de câțiva km. Se deplasa pe jos, pe marginea carosabilului. Acesta a refuzat să fie testat alcooscopic cu un aparat Drager, însă i-au fost prelevate probe de sânge în vederea stabilirii dacă ar fi consumat, sau nu, băuturi alcoolice, dar rezultatele de laborator încă nu au fost prezentate organelor de anchetă. Din declarațiile inițiale, șoferul comunică că nu-și amintește nimic, inclusiv faptul că ar fi fost implicat într-un accident”, a mai subliniat Vetcu.


Vetcu ne-a spus că bărbatul nu a fost reținut pentru 72 de ore, însă pe numele său a fost inițiat un proces penal pentru a fi stabilite toate circumstanțele în care s-a produs accidentul.

De altă parte, rudele femeii susțin că acesta ar fi vrut să-i ucidă și că tatăl său este un om influent în Ungheni, care ar putea să-l scoată basma curată din acest caz. Anterior, cei doi soți au activat în cadrul unei clinice stomatologice din Ungheni. Femeia este medic stomatolog, iar bărbatul este tehnician dentar.

deschide.md

Moldova

Au refuzat să livreze droguri în Germania, dar au fost „sancționați” cu 5.000 euro. Doi bărbați din Căușeni – reținuți

I-ar fi chemat la muncă în Germania în calitate de curieri, însă nu au specificat ce anume urmează să livreze. Doi bărbați de 23 și 31 de ani din Căușeni au fost reținuți de poliție și sunt cercetați pentru că ar fi cerut prin șantaj cinci mii de euro de la doi tineri, originari din același oraș.

Publicat

Totul s-a întâmplat pe teritoriul Germaniei, după ce inculpații le-ar fi propus tinerilor cu vârste de 21 și 23 de ani o ofertă de muncă greu de refuzat. Ultimii urmau să ajungă în Germania și să muncească în calitate de curieri pentru diverse mărfuri, însă nu a mers totul conform planurilor.

Ajunși la Berlin, chiar din prima zi de muncă, tinerii au observat că în pachetul adus de către doi albanezi și destinat spre transportare erau de fapt ascunse droguri de diferite tipuri. Fără a sta mult pe gânduri, cei doi au lăsat în parcare mașina de serviciu, cu drogurile în ea, și au revenit în Moldova.

După cele întâmplate, bărbații care i-au recrutat ar fi început să-i amenințe. Aceștia ar fi cerut ca tinerii să le achite cinci mii de euro, iar fiecare lună de întârziere iar fi costat pe victime câte o mie de euro în plus. Mai mult, inculpații ar fi luat fără știre mașina uneia dintre victime și ar fi vândut-o la o stație de dezmembrare a automobilelor, asta în contul datoriei inventate.


În urma amenințărilor, tinerii s-au adresat la poliție, iar o dată ce bănuiții au revenit în țară, la domiciliile lor au avut loc percheziții. Acolo au fost găsite telefoane mobile, suporturi cu informații de interes, substanțe asemănătoare drogurilor, dar și numărul de înmatriculare a automobilului vândut ilegal.

Astfel, cei doi suspecți au fost reținuți, unul dintre aceștia fiind anterior în vizorul poliției pentru alte infracțiuni.


echipa.md

Citește mai departe

Moldova

Patru indivizi ar fi estorcat 900.000 de lei prin schema cu „ruda implicată în accident”. Unul din bănuiți este minor

Polițiștii Direcției de poliție a mun.Chișinău în comun cu cei ai Inspectoratului de poliție Centru au identificat 4 suspecți implicați în infracțiunile de escrocherie săvârșite recent prin metoda ,,ruda implicată în accidentul rutier”.

Publicat

Suspecții sunt originari din municipiul Bălți. Trei au vârsta de 18 și 19 ani, iar unul dintre ei este minor.

Se prezumă că aceștia sunt implicați în cinci cazuri de escrocherie înregistrate în ultima săptămână de către Poliție, inclusiv în ultimele două infracțiuni comise în sectorul Botanica al capitalei.

Prejudiciul total cauzat victimelor este de aproximativ 900 mii de lei.


Trei dintre suspecți au fost reținuți pentru 72 de ore, iar minorul este cercetat în stare de libertate.

Dacă vinovația acestora va fi demonstrată, tinerii riscă închisoare de la 4 la 8 ani.


Citește mai departe

Ediție TV

Exercițiu de simulare: Pompierii au intervenit după ce mai multe persoane au murit în urma unui accident chimic

Mai multe persoane au murit, iar altele s-au intoxicat în urma unui accident chimic la un depozit cu substanțe extrem de periculoase.

Publicat

Din fericire, nu este o realitate, ci un exercițiu de simulare în cadrul căruia au fost implicați zeci de pompieri, salvatori, dar și angajați ai Agenției Naționale pentru Sănătate Publică. În timpul simulării care a avut loc în localitatea Răzeni, raionul Ialoveni, pompierii au făcut demonstrații și și-au testat abilitățile, pentru a fi bine pregătiți în cazul unui accident chimic real.

În același timp, reprezentanții IGSU au explicat care sunt primii pași de intervenție.

Pe parcursul a trei zile, zeci de pompieri demonstrează cât de pregătiți sunt în timpul unor intervenții de tip excepțional, cum ar fi seisme, accidente chimice, biologice, radiologice sau nucleare.


Agenția Națională pentru Sănătate Publică a participat la demonstrații cu laboratoare mobile, care permit detectarea substanțelor extrem de periculoase într-un timp scurt. Responsabilii ANSP spun că în cazul unui real pericol, instituția este suficient de pregătită pentru a interveni.

Pe parcursul ultimilor cinci ani au fost organizate 18 cursuri, în urma cărora au fost instruiți circa 50 de pompieri și salvatori, care pot interveni în cazul unui accident de natură chimică, radiologice sau nucleare.


Citește mai departe

topul săptămânii