Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ Polițistul care nu a acordat prioritate copilului în fata școlii din Ialoveni, unde a fost accidentată mortal o fetiță de 9 ani, sancționat

Polițistul care nu a acordat prioritate unui copil pe trecerea de pietoni din fața școlii din Ialoveni, unde o fetiță a fost lovită mortal, va fi identificat și sancționat.

Oamenii legii s-au autosesizat după ce momentul a fost surprins de echipa Pro TV.

Asemenea cazuri au loc zilnic în Capitală, așa că pietonii trebuie să fie cu ochii în patru atunci când traversează strada la zebră.

Oamenii legii din Ialoveni au pornit o anchetă de serviciu pentru a stabili cine era la volanul mașinii de poliție, care ieri nu a acordat prioritate unui copil.


Astfel de cazuri pot fi surprinse zilnic și în Capitală, în locuri unde trecerile de pietoni sunt marcate cu roșu. Nici denivelările nu îi opresc pe unii șoferi. În cele mai dese cazuri ei nu reduc din viteză și le ocolesc, intrând pe contrasens.

Deși în fața liceului “Ștefan cel Mare” sunt instalate indicatoare de limitare a vitezei și cele care avertizează că în zonă sunt copii, unii conducători auto par că nu le văd.

Aceeași situație este și la liceul “Alexandru Ioan Cuza” din cartierul Poșta Veche. La unica trecere în apropiere de școală copiii sunt nevoiți să aștepte.


Am surprins și cazuri în care pietonii au început să traverseze strada, dar șoferii și-au continuat nestingherit drumul.

Așa că părinții spun că își fac griji pentru siguranța copiilor.

Serviciul de presă al Inspectoratului General de Carabinieri ne-a spus că, doar dimineața, carabinierii patrulează în preajmă trecerilor de pietoni de la 14 școli din Capitală. Acestea au fost selectate după fluxul mare de elevi.


Iar Proiectul național „Bunici Grijulii”, menit să asigure securitatea copiilor în drum spre școală, a fost stopat din lipsa de voluntari.

Acum două zile, o fetiță de doar 9 ani a fost lovită mortal de un camion pe trecerea de pietoni din fața școlii de arte din Ialoveni. Ieri copila a fost înmormântată.


Numai în primele 11 luni ale acestui an, peste 400 de persoane au fost lovite pe trecerile de pietoni din Moldova, 11 dintre ele au murit.

protv.md

Moldova

/FOTO/ O femeie și fetița sa de 8 ani au fost spulberate de o mașină, pe tercerea de pietoni

Un accident de circulație a avut loc în această dimineață, la Tiraspol. O femeie și fiica sa de 8 ani au fost spulberate de o mașină, în timp ce se traversau strada, pe o trecere de pietoni nesemaforizată.

Victimele accidentului au fost preluate de o ambulanță. Mama, în vârstă de 35 de ani, a fost internată cu fractură de umăr, iar fiica sa a fost transportată la Centrul Mamei și al Copilului din Tiraspol, cu simptome de comoție cerebrală, transmite unimedia.info

Șoferul spune că nu este vinovat. Din spusele lui, el a redus viteza înainte de trecerea de pietoni, însă a apăsat accelerația, iar femeia și copilul au ieșit brusc de după o mașină parcată pe pe banda dreaptă.


 


Citește mai departe

Moldova

/FOTO/ „Este pentru consum personal”. Un moldovean, prins la vama din Rusia cu 88 de sticle de divin

Un moldovean s-a pornit în Rusia cu bagajele ticsite cu cognac. Acesta i-a asigurat pe vameși că nu avea în planuri să pună alcoolul în vânzare ci este strict pentru consum propriu.

Totul s-a întâmplat în data de 26 februarie, la punctul de trecere a frontierei de la Breansk, Rusia. Moldoveanul era pasager al unui autocar de cursă regulată. În bagajul acestuia, vameșii ruși au depistat 88 de sticle cu divin. În timpul interogărilor, moldoveanul a declarat că nu era la curent că are voie să transporte maxim 5 litri de alcool. Mai mult, el i-a asigurat pe oamenii legii că avea de gând să consume singur tot alcoolul, nici într-un caz nu avea de gând să îl vândă.

Acesta însă nu a fost destul de convingător. Vameșii i-au confiscat alcoolul, iar pe numele moldoveanului a fost pornit un dosar administrativ.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Mai mulți deținuți obțineau pozele intime ale tinerelor, apoi le șantajau. Victimele erau obligate să le dea bani suspecților

Ofițerii Direcției Combaterea Crimei Organizate a INI, împreună cu ofițerii de urmărire penală al IP Leova, sub conducerea Procuraturii din Leova și în colaborare cu Administrația Națională a Penitenciarelor, au investigat activitatea unui grup, care din luna noiembrie 2019 până în prezent, au șantajat mai multe persoane, amenințând cu răspândirea unor știri defăimătoare și anume publicarea în mediul on-line a unor poze cu caracter intim.

Ca rezultat al investigațiilor efectuate,  s-a stabilit că persoane cu vârsta cuprinsă între 21 și 44 ani, au creat un grup criminal organizat, care de comun acord şi prin înţelegere prealabilă, divizând rolurile între ei, săvârşesc diverse infracţiuni cu caracter patrimonial, urmărind scopul obţinerii unui profit.

Conform investigațiilor, trei dintre ei sunt deținuți în penitenciare și având acces la internet, făceau cunoștință prin intermediul rețelelor de socializare și comunicând cu potențiala victimă, o determina să se dezgolească, efectuând capturi de poze sau înregistrări video.

Ulterior, aceste materiale erau utilizate, prin diverse acţiuni de escrocherie și şantaj pentru ca victimele să transmită mijloace băneşti.


Cel de-al patrulea membru, se afla la libertate și avea rolul de a încasa mijloace financiare obținute din activitățile ilicite. De asemenea, suspectul introducea în instituţia penitenciară diverse obiecte interzise,  telefoane mobile, cartele SIM, mijloace băneşti și substanţe narcotice.

La data de 26 februarie curent, cu suportul  angajaţilor  BPDS ,,Fulger” și ai Administrației Naționale a Penitenciarelor, au fost efectuate percheziții în două penitenciare din țară, la trei deținuți, dar și la domiciliul persoanei suspecte care se afla la libertate. Drept  rezultat,  au fost depistate și ridicate mai multe obiecte pertinente cauzei penale, printre care telefoane mobile, cartele SIM, purtători de informaţii, înscrisuri de ciornă, etc.

Actualmente, suspectul care se afla la libertate a fost reținut pentru 72 de ore. Dacă se va demonstra vinovăția făptașilor în comiterea „șantajului”, aceștia riscă o pedeapsă cu închisoarea pe un termen de la 7 la 10 ani, iar pentru „Transmiterea ilegală a unor obiecte sau substanțe interzise persoanelor deținute în instituțiile penitenciare” – de la 2 la 4 ani.


Investigațiile continuă în scopul stabilirii tuturor circumstanțelor, precum și identificării altor persoane care au avut de suferit în urma activităților ilicite săvârșite  grupare.

Citește mai departe

topul săptămânii