Rețele de socializare

Moldova

Își doresc libertatea: 14 deținuți de la pușcăria din Rezina, condamnați pe viață, au intrat în greva foamei

14 deținuți de la pușcăria din Rezina, condamnați la detenție pe viață, se află de mai multe zile în greva foamei. Bărbații au recurs la acest gest în semn de protest față de decizia judecătorilor care le-au refuzat cererile de eliberare condiționată.

Aceștia se declară nemulțumiți,  de faptul că, instanța nu le-a satisfăcut cererile de aplicare a mecanismului compensator pentru deținerea în condiții inumane. În vederea situației create, în data de 19 decembrie, Penitenciarul din Rezina a fost vizitat de reprezentanții Ministerului Justiției, Administrației Naționale a Penitenciarelor și ai Avocatului Poporului.

Conform legii, deținuții condamnați pe viață pot pretinde la eliberare condiționată doar după ce au ispășit 30 de ani din pedeapsă.

În prezent, în penitenciarul de la Rezina se află 119 de persoane condamnate pe viață.

echipa.md


Advertisement

Moldova

O minoră de 14 ani, la un pas de a-și pune capăt zilelor

Terorizările colegilor de clasă au adus-o pe o minoră de 14 ani la un pas de suicid. Copila a scris pe partea din spate a tablei de scris din clasă că se va sinucide.

Inscripția a fost observată de unul din profesori, care a bătut alarma.

Totul s-a întâmplat în raionul Grigoriopol. Potrivit milițienilor din regiune, minora era deseori terorizată de colegii de clasă, din cauza că provenea dintr-o familie nevoiașă.

Unul dintre colegi i-ar fi spus că-i va da droguri și o va ajuta să se arunce în gol, pentru ca nimeni niciodată să nu o mai vadă. La un moment dat, minora ar fi crezut că aceasta este singura soluție.


Din fericire, tragedia a putut fi evitată. Acum, copila este în afara pericolului. Cercetările continuă.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

Pescuit fatal: Un bărbat de 35 de ani s-a înecat în apele râului Nistru

Un bărbat de 35 de ani a murit după ce s-a prăbușit sub gheață, pe râul Nistru. S-a întâmplat în regiunea orașului Râbnița.

Presa de peste Nistru scrie că doi prieteni s-ar fi dus la pescuit, însă nu s-au asigurat dacă grosimea gheții va rezista sau nu greutății lor. Aproximativ la 20 de metri de la mal, unul dintre bărbați a căzut sub gheață și a început să ceară ajutor.

Celălalt bărbat ar fi încercat să-l ajute, însă nu a reușit. Prin urmare, victima a decedat.

Cadavrul a fost recuperat din apă de către salvatori.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Incendiu de vegetație, la Strășeni. Jumătate de oraș a rămas fără lumină

Incendiu de vegetație, la Strășeni. Jumătate de oraș a rămas fără lumină

Cel puțin asta ne-a spus un martor de la fața locului, care a expediat mai multe secvențe video la adresa redacției noastre.

Potrivit sursei, mai multe echipaje de poliție și ambulanțe se află acum la fața locului. Mirosul puternic de fum se simte din depărtare, iar flăcările uriașe se văd de la km buni distanță. Deocamdată, nu există alte informații de la fața locului.

echipa.mdCitește mai departe

topul săptămânii