Rețele de socializare

Moldova

Un tânăr din raionul Orhei se zbate între viață și moarte, după ce ar fi fost BĂTUT cu BESTIALITATE

Un tânăr de 27 de ani, din raionul Orhei, se zbate între viață și moarte, în spital, după ce ar fi fost bătut cu bestialitate, în circumstanţe neclare. Incidentul a avut loc în satul Mana, în noaptea de 10 decembrie, iar de atunci, familia bărbatului nu-şi găseşte liniştea.

Mama tânărului şi soţia acestuia cred că poliţia nu întreprinde suficiente eforturi pentru a face lumină în acest caz, pentru că până în prezent, nu a fost identificat niciun suspect.

Rudele victimei povestesc că marţi seara, tânărul, împreună cu mai mulţi amici, au chefuit acasă la unul dintre prieteni. La un moment dat, între ei ar fi izbucnit un conflict, în urma căruia, bărbatul de 27 de ani s-a ales cu răni grave.

„Era ora zece, unsprezece, târziu era. Am auzit câinele lătrând, vine cu căruța, a intrat un cumătru de-a lor și văd că aduce căruța și zic: ‘Da unde-i Gheorghiță?’ zic: ‘de ce aduci tu calul?’, el zice ‘Pe Gheorghiță l-a luat salvarea’. Tremuram și îi rugam să îmi spună ce e cu el. Ei îmi spuneau că l-a luat salvarea şi că nu e nimic grav”, a povestit Elizaveta Uncu, mama victimei.


Soția victimei spune că a sunat la poliţie după ce câţiva prieteni de-ai bărbatului i-au povestit cine ar fi fost agresorul. Potrivit femeii, ar fi vorba despre un individ cu reputaţie proastă în sat şi care a mai fost certat cu legea.

„Noi pur şi simplu ştim că el are cunoscuţi, el trebuia să stea la închisoare de multe ori şi noi ne gândim că el şi acum umblă prin sat şi spune că el închisoare nu va face, pentru ca are bani, va plati cât trebuie şi nici scuze nu o să ceară. Noi ne temem să stăm şi în casă”, a menţionat Nicoleta Uncu, soția victimei.

Poliţiştii spun că victima a prezentat o versiune diferită a celor întâmplate. În pofida declaraţiilor sale, faptul agresiunii a fost, totuşi, confirmat.


„În urma discuției cu victima, care la moment era încă conștientă, victima i-a comunicat polițiștilor că ar fi căzut din căruță, dar nu a fost agresată. În urma măsurilor speciale de investigație, polițiștii au stabilit că totuși tânărul de 27 de ani a fost agresat și anume aflându-se împreună cu prietenii săi, consumând băuturi alcoolice, s-a iscat un conflict, în urma căruia dumnealui a fost lovit cu un obiect dur în cap”, a precizat Irina Burdujan, ofițer de presă al IP Orhei.

Între timp, medicii sunt rezervaţi în privinţa şanselor lui de supravieţuire.

„Pacientul a fost internat în secția Reanimare, în data de 11 decembrie, în aceeași zi a fost operat. La moment starea pacientului este stabilă, însă foarte gravă. Pacientul a fost internat cu traumă craniocerebrală, contuzie cerebrală gravă și cu hemotomă pe drepta craniului”, a explicat Cristina Onila, purtător de cuvânt, Spitalul Raional Orhei.


Poliţia a deschis un dosar penal. Cel care va fi găsit vinovat, riscă o pedeapsă corelată cu gravitatea traumelor suferite de victimă.

publika.md


Moldova

/VIDEO/ S-a dus la pescuit, dar în cele din urmă pompierii i-au ”pescuit” mașina

Ghinion pe capul unui șofer din Parcani. Acesta s-a dus la pescuit pe malul râului Nistru, dar în cele din urmă, pompierii i-au pescuit mașina.

S-a întâmplat în dimineața de 08 aprilie, în jurul orei 06.30. Presa din Stânga Nistrului scrie proprietarul mașinii s-a dus la pescuit. Acesta și-a parcat mașina pe malul Nistrului, însă nu a tras frâna de mână și nici nu a inclus-o în viteză.

La un moment dat mașina a început să se apropie de râu, iar în cele din urmă, a ajuns în apă. Proprietarul mașinii a chemat pompierii. După câteva ore de muncă, salvatorii au reușit să scoată mașina din apă. Alte circumstanțe se stabilesc.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Momentul în care un cerșetor este îmbrăcat forțat de polițiști în costum de protecție anti-COVID-19

Momentul în care un un bărbat este îmbrăcat forțat de polițiști într-un costum de protecție împotriva COVID-19 a fost surprins pe o stradă din Chișinău.

Imaginile au fost filmate de către un șofer implicat în trafic care le-a făcut publice pe o rețea de socializare. Potrivit unor reprezentanți ai Poliției Capitalei, bărbatul ar fi un cerșetor.

Alexei Grosu, șeful-adjunct al Poliției Capitalei, ne-a informat că în această perioadă s-a intensificat fenomenul cerșetoriei, iar oamenii legii interprind mai multe acțiuni în Chișinău ce vizează persoanele care practică cerșitul.

„Acțiunile au drept scop prevenirea răspândirii noului tip de coronavirus în Chișinău. Astfel, persoana în cauză a fost reținută și escortată la IP Centru unde urmează a fi audiată, iar pe numele ei a fost întocmit un proces-verbal în temeiul articolului 76 din Codul Contravențional și a fost amendată cu 22 500 lei”, ne-a spus Grosu.


deschide.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Un bărbat, lovit violent e un taxi în timp ce se deplasa cu trotineta electrică. Ulterior taxiul a fost lovit de un camion

Clipe de coșmar pentru un bărbat din Chișinău. Acesta a fost lovit violent de un taxi, în timp ce se deplasa cu trotineta sa electrica, pe o stradă din Chișinău.

Mai mult, după câteva clipe și un șofer de camion s-a izbit în taximetru. Totul s-a întâmplat în dimineața de opt aprilie, în jurul orei 08.30, la intersecția străzilor Alecu Russo și Mihail Sadoveanu din sectorul Ciocana al capitalei. Potrivit ofițerului de presă de la poliția capitalei, Natalia Stati, taximetristul de 47 de ani ar fi accidentat bărbatul de 34 de ani ce se deplasa cu trotineta, ulterior, mașina de taxi a fost lovită de un autocamion, la volanul căruia se afla un șofer în vârstă de 36 de ani.

La locul impactului a venit și o echipă de medici, iar bărbatul cu trotineta a fost dus la spital cu diverse traume. Deocamdată nu este din vina cui s-a produs coliziunea. Polițiștii continua investigațiile.

echipa.md

 


Citește mai departe

topul săptămânii