Rețele de socializare

Romania

ROMÂNIA: Tragedie la şcoală! O fetiţă oarbă a murit după ce a căzut în gol peste balustradă

Nenorocirea s-a petrecut la Liceul Special „Moldova“ din Târgu Frumos. Pedagogul care trebuia să aibă grijă de fetiţa de 8 ani era plecat după un supliment alimentar pentru copii.

Publicat

O fetiţă nevăzătoare în vârstă de opt ani a murit ieri-dimineaţă la Spitalul de Neurochirugie Iaşi după ce duminică a fost fost internată în stare gravă după ce a căzut pe scările Liceului Special „Moldova“ din Târgu Frumos. Incidentul s-a petrecut la etajul al II-lea, copila fiind în acel moment în grija pedagogului. Fetiţa nevăzătoare era în clasa pregătitoare, în acest moment atât Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, dar şi Poliţia făcând cercetări în acest caz. Sunt vizaţi pedagogul care era de serviciu, dar şi directorul unităţii şcolare, care răspunde de incidentele petrecute în incinta unităţii.

Se pare că fetiţa s-a aplecat peste balustradă şi a căzut în gol. Poliţia a deschis un dosar de urmărire în acest caz.

„Poliţiştii s-au autosesizat cu privire la faptul că o minoră în vârstă de 8 ani a decedat la o unitate medicală, iar în acest caz a fost deschis un dosar penal pentru infracţiunea de ucidere din culpă. În acest moment sunt făcute cercetări pentru a se stabili cauza decesului şi stabilirea situaţiei de fapt“, a precizat Ioana Bâlea, purtător de cuvânt din cadrul Poliţiei Iaşi.


Medicii de la Spitalul de Neurochirurgie spun că, mai întâi, fetiţa a ajuns la Spitalul de Copii „Sf. Maria“, însă, având în vedere traumatismul din zona capului, a fost redirecţionată către unitatea medicală de specialitate, unde a şi decedat.

„A avut un traumatism cranio-cerebral foarte grav, traumatism toraco-abdominal, la noi s-a făcut o intervenţie chirurgicală de urgenţă, dar după trei ore a decedat. A ajuns la noi în cursul serii şi a murit noaptea“, a precizat dr. Florin Grămadă, medic primar neurochirurg şi purtător de cuvânt al unităţii medicale.

Contactaţi telefonic, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi au menţionat că, deocamdată, nu există un rezultat final al anchetei şi că sunt efectuate cercetări de la primele ore ale dimineţii (n.r. – luni, 16 decembrie).


„De la prima oră am fost într-o comisie de cercetare în şcoală pentru o cercetare preliminară a ceea ce s-a întâmplat la Liceul Special din Târgu Frumos. Sunt în acest moment două comisii care îşi desfăşoară activitatea, comisii de verificare. Este vorba de o comisie care este orientată spre cercetarea disciplinară a pedagogului care răspundea de fetiţă ieri în intervalul de timp în care s-a întâmplat accidentul, iar a doua comisie este orientată spre cercetarea disciplinară a directorului unităţii de învăţământ“, a menţionat inspector Luciana Antoci, purtător de cuvânt al ISJ Iaşi.

Se pare că pedagogul care trebuia să aibă grijă de fetiţă s-a dus să aducă un supliment alimentar pentru că nu există personal auxiliar suficient.

În ceea ce priveşte concluziile, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean nu se pot pronunţa încă, subliniind că, „deocamdată, demersul este în desfăşurare“. De asemenea, la întrebarea dacă sunt camere de supraveghere, reprezentanţii Inspectoratului au declarat că „există camere de supraveghere, a fost înregistrat episodul şi este pus la dispoziţia celor care efectuează cercetarea“.


„Ziarul de Iaşi“ a încercat să-l contacteze telefonic şi pe directorul unităţii de învăţământ, însă nu a fost obţinută o reacţie din partea acestuia.

ziaruldeiasi.ro


Romania

Scandal uriaş cu bâte şi lopeţi între 10 moldoveni băuţi şi mai mulţi localnici din Bistriţa, România

A fost scandal uriaș într-o comună din Bistrița-Năsăud. Zece cetățeni din Republica Moldova care erau băuți s-au luat la bătaie cu mai mulți localnici, printre care și primarul și viceprimarul localității.

Publicat

Totul s-a petrecut în localitatea Şieuţ din Bistriţa Năsăud, după ce microbuzul în care se aflau cei 10 cetățeni din Republica Moldova s-a rătăcit. Practic, GPS-ul a dat o cale greșită, scrie antena3.ro.

Au intrat pe un drum comunal, iar mașina lor s-a defectat. De supărare, mulți dintre cei 10 moldoveni au început să consume băuturi alcoolice, după care au mers la primărie să ceară explicații de ce nu vine nimeni în ajutorul lor. Practic, ei au cerut ca autoritățile să-i intervină și să îi trateze.

În momentul în care cei de la primărie le-au cerut să părăsească clădirea pentru că se termina programul, a început scandalul și cei din Republica Moldova au început să lovească în stânga și în dreapta.


Conflictul a continuat pe străzile din fața primăriei. Înarmați cu lopeți, cu bâte și cu cozi de mătură au început să-i lovească şi pe cei din primărie.

În cele din urmă au venit la fața locului cei de la poliție și de la jandarmerie pentru a restabili ordinea, dar și două ambulanțe care au găsit 5 victime la fața locului.


Doar două persoane, un bărbat de 65 şi unul de 68 de ani, au vrut să meargă la spital la unitatea de primiri urgențe din Bistrița-Năsăud.


Cinci dintre agresori sunt reținuți pentru 24 de ore și vor fi duși în fața judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.

Ei sunt cercetați pentru loviri și alte violențe, tulburare a liniștii și ordinii publice, precum și violarea sediului profesional.


Citește mai departe

Romania

/VIDEO/ Cinci persoane implicate într-un accident în România. Microbuzul cu pasageri, înmatriculat în Moldova

Cinci persoane au scăpat, în după-amiaza de 25 septembrie, fără răni după un accident în care au fost implicate două autovehicule.

Publicat

Potrivit ISU Suceava în Poiana Stampei s-a produs o coliziune între un autoturism și o autoutilitară, scrie newsbucovina.ro.

În incident au fost implicate cinci persoane, neîncarcerate.

Din fericire, niciuna dintre acestea nu a avut nevoie de îngrijiri medicale, arată ISU Suceava.


În zonă au intervenit pompierii militari ai Punctului de Lucru Poiana Stampei cu modulul SMURD, respectiv o autospecială pentru descarcerare și o ambulanță SMURD B2.



 

Citește mai departe

Romania

Moldovean depistat de către polițiștii de frontieră români cu o bancnotă falsă

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Oancea efectuează cercetări cu privire la un bărbat asupra căruia a fost găsită o bancnotă de 100 de dolari SUA, ce s-a dovedit a fi falsă.

Publicat

În data de 19 aprilie a.c., în jurul orei 10.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea -I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, o persoană cu dublă cetățenie, în vârstă de 34 de ani, conducând un autoturism înmatriculat în Republica Moldova.

În baza analizei de risc pe linia combaterii documentelor false sau falsificate, s-a efectuat un control amănunţit asupra bărbatului, în urmă căruia a fost descoperită, ascunsă în portofelul acestuia, o bancnotă de 100 de dolari SUA, care nu îndeplinea condiţiile de formă şi fond ale uneia autentice, fiind falsă.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a achiziționat bancnota în cauză de la o persoană necunoscută din Istanbul și nu are cunoștință despre faptul că aceasta este falsă.


Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punerea în circulație de valori falsificate, sub aspectul deținerii, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.


Citește mai departe

topul săptămânii