Rețele de socializare

Moldova

Crima de la Tețcani. Bărbatul care ar fi omorât un drumeț, pe care-l chemase la el în casă, și-a primit sentința

 Procuratura Generală anunță obținerea în instanța de judecată a sentinței de condamnare cu închisoarea, pentru un termen de 13 ani, a unui inculpat vinovat de omorul unui drumeț pe care-l invitase în casă la el, în Tețcani-Briceni, să consume alcool.

Publicat

Muncitor, neconflictual și comunicativ
Ambii cetățeni au fost descriși ca neconflictuali și muncitori de către persoanele chestionate de oamenii legii. Victima era un bărbat cu vârsta de 54 de ani, din raionul Glodeni, iar în acel sat venise în vizită la o cunoștință. În fapt, acesta locuia într-un sat învecinat, unde lucra la muncă sezonieră și își cumpărase acolo o casă.
Învinuitul are vârsta de 50 de ani, este divorțat, dar avea relații pașnice cu vecinii și consătenii și locuia de 8 ani în casa unei cumetre din acel sat. Acesta nu era angajat, dar muncea la oamenii din sat, la solicitare. Totuși, acesta, a mai fost condamnat pentru furt și vătămarea sănătății unor persoane.
Înainte să plece la pescuit, într-o după amiază de duminică, în data de 14 iulie curent, învinuitul a observat pe drumul de lângă casă un bărbat necunoscut, care venise în sat la ei și cu care a început să comunice, după care l-a invitat în casă, să consume vinul pe care necunoscutul îl avea cu el. După ce-l invitase în casă, gazda l-a servit cu prânzul pe care-l gătise anterior.
Sensibil la critică: detaliile crimei, după recunoașterea vinei de către inculpat
Deși la momentul reținerii învinuitul nu și-a recunoscut vina, ulterior le-a oferit oamenilor legii detaliile crimei. Astfel, deși consumau băuturi alcoolice, discuția a fost calmă și fără conflicte. Totuși, oaspetele a remarcat de două ori că gazda ar trebui să locuiască împreună cu familia și să muncească, astfel încât să locuiască în propria casă. Deși nu a reacționat impulsiv, aceste recomandări nu i-au plăcut învinuitului.
Prin urmare, atunci când ambii s-au culcat, iar oaspetele a adormit, învinuitul s-a simțit jignit de spusele victimei și l-a lovit de două ori cu toporul – în cap și pe gât – ceea ce i-a și provocat decesul victimei. Ulterior, acesta a târât corpul neînsuflețit al victimei în spatele  casei, într-o groapă de gunoi, și-a schimbat hainele și i-a informat pe vecini că a găsit victima în spatele casei, care ar fi fost maltratată de către o altă persoană. După investigațiile oamenilor legii și probele prezentate, învinuitul și-a recunoscut vina pe deplin și a cerut judecarea cauzei în procedură simplificată, ceea ce i-a redus din pedeapsă.
Prin urmare, la solicitarea procurorilor, acesta a fost plasat în arest preventiv. Ulterior, în baza probelor prezentate de procurori, Judecătoria Briceni l-a condamnat pe învinuit la pedeapsa cu închisoarea, pentru un termen de 13 ani, pentru omor cu deosebită cruzime, cu obligarea acestuia să plătească cheltuielile de judecată în sumă de peste 34.000 lei.


Moldova

/VIDEO/ Un bărbat de 42 de ani, reținut pentru comiterea unui furt în proporții deosebit de mari

Un bărbat în vârstă de 42 de ani locuitor a capitalei, a fost reținut pentru comiterea a trei furturi în proporții deosebit de mari. Individul a comis infracțiunile în luna iunie și august a anului curent.

Publicat

În primul caz polițiștii au fost alertați la 28 iunie, de către proprietara apartamentului amplasat pe șos Muncești, comunicând că din locuință i-au fost sustrase bunuri în proporții deosebit de mari. Imediat la fața locului s-a deplasat grupa operativă a IP Botanica, care a stabilit că persoane necunoscute prin culegere de chei au pătruns în apartament și de unde au sustras bijuterii din aur cum ar fi: 4 lanțișoare, 3 inele, 2 brățări și mijloace bănești. Astfel, proprietarei apartamentului în vârstă de 62 de ani i-a fost cauzat un prejudiciu în sumă de 225.843.94 lei.

Al doilea caz a avut loc la data de 22 august, polițiștii au fost sesizați de către proprietarul apartamentului amplasat pe str. Independenței, comunicând că din locuință au dispărut bijuteriile din aur și argint. La fața locului polițiștii au stabilit că individul a pătruns în apartament prin culegere de chei. Iar prejudiciul cauzat fiind estimat la 5 500 lei.

În cadrul acțiunilor de investigație și urmărire penală demarate polițiștii au stabilit că individul câteva zile urmărea după apartament și se asigura că proprietarii lipsesc ma mult timp de la domiciliu acesta intra în locuință și sustrăgea bunurile materiale. Totodată acțiunile lui au fost surprinse de camerele de supraveghere.


Ca urmare a măsurilor speciale de investigație și urmărire penală desfășurate de polițiști suspectul în comiterea infracțiunilor a fost identificat și reținut fiind escortat la inspectorat pentru audieri. În cadrul acțiunilor procesual penale acesta și-a recunoscut vina.

Totodată la domiciliul acestuia forțele de ordine au depistat o parte din bijuteriile sustrase, instrumente predestinate în comiterea infracțiunii cum ar fi: chei, șurubelnițe mănuși.

Bărbatul a fost plasat în arest pentru 30 de zile și este cercetat penal pentru Furt săvârșit în proporții deosebit de mari. Conform legislației în vigoare acesta riscă de la 5 la 10 ani.


Citește mai departe

Moldova

/FOTO/ O femeie și-a recuperat banii pierduți pe o stradă din Căușeni

O femeie care și-a perdut banii i-a recuperat la scurt timp datorită unei patrule de Carabinieri.

Publicat

Totul s-a întâmplat ieri, 21 septembrie, în raionul Căușeni, transmite Știri.md.

Astfel, în timp ce se aflau la menținerea ordinii publice, carabinierii au găsit la pământ mai multe bancnote, în sumă totatală de 2.700 de lei.

Banii au fost transmiși la IP Căușeni, iar la scurt timp la inspectorat s-a prezenta o femeie care venise să declare despre pierdere.


Suma de bani a fost returnată proprietarei.


Citește mai departe

Moldova

Mecanic auto, strivit mortal de un camion pe care îl repara la Strășeni

Un bărbat de 38 de ani a murit astăzi, în urma unui accident la locul de muncă. Victima, angajat în calitate de mecanic auto la un service din satul Gornoe, raionul Strășeni, a fost strivit de camionul pe care îl repara. 

Publicat

Tragedia s-a întâmplat luni, 21 septembrie, aproximativ la ora 15:10.

Apelul la 112 a fost înregistrat la 15:20. Oamenii legii și medicul legist care s-au deplasat la fața locului nu au făcut decât să constate decesul bărbatului.

Victima, originară din satul Micăuți, efectua lucrări de reparație la un autocamion de model „IVECO”. Din motive neclare, cricul pe care era ridicat autocamionul s-a defectat, iar vehiculul a căzut peste acesta, strivindu-l mortal.


Cazul este calificat drept accident la locul de muncă.

Informația a fost confirmată pentru Cotidianul de către ofițera de presă a Inspectoratului General de Poliție, Mariana Bețivu. 

cotidianul.md


Citește mai departe

topul săptămânii