Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO/ Impact fatal, la Ștefan Vodă

Tragedie în raionul Ștefan Vodă. Un bărbat de 51 de ani s-a stins după ce motocultorul cu care se deplasa a fost lovit de o mașină. Totul s-ar fi produs în seara de 15 decembrie, în preajma satului Cioburciu, în jurul orei 19.40.

Potrivit ofițerului de presă al IP Ștefan Vodă, Corina Repeșciuc, la fața locului a intervenit un echipaj al poliției și o ambulanță. Oamenii legii au stabilit că motocultorul a fost lovit din spate de un autoturism. Impactul dintre vehicule a fost atât de violent, încât bărbatul de 51 de ani a fost aruncat pe șosea, unde a fost lovit de un alt automobil condus de un tânăr în vârstă de 26 de ani.

În urma loviturii, acesta a decedat la fața locului. Oamenii legii au constatat că motocultorul nu avea semne de iluminare. Victima și cei doi șoferi rămași în viață au fost supuși testului pentru alcoolemie. Rezultatele au arătat că nimeni nu ar fi servit băuturi alcoolice. Polițiștii au deschis o cauză penală, iar șoferul care va fi găsit vinovat ar putea petrece următorii 7 ani în spatele gratiilor cu anularea dreptului de a conduce.

Potrivit INP, în total, în acest weekend s-au produs 28 de accidente rutiere grave în care 5 persoane au decedat, iar alte 28 au fost rănite.

echipa.md


Ediție TV

/VIDEO/ A plouat cu accidente, în capitală. Străzile orașului – împânzite de ambuteiaje kilometrice

Dimineața de 22 ianuarie le-a testat nervii mai multor șoferi care au stat minute în șir în ambuteiaje. Acestea s-au creat din cauza accidentelor produse practic în toate sectoarele capitalei.

Cel mai afectat a fost sectorul Centru. Chiar de la primele ore ale dimineții, un autoturism s-a ciocnit cu un troleibuz. În imaginile de la fața locului se vede că automobilul a intrat cu partea din față în cea laterală a troleibuzului. Potrivit ofițerului de presă al poliției capitalei, Natalia Stati, cei doi șoferi s-au împăcat la fața locului și nu s-au adresat la poliție. Un impact similar a avut loc, mai târziu, pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt. De această dată, un autobuz a fost tamponat în spate de un autoturism.

Ulterior, mașina a fost proiectată într-un alt vehicul. Iar pe strada Ismail, un șofer ar fi virat la culoarea verde a semaforului, însă nu a luat în calcul distanța dintre benzi și a ajuns cu capota în partea laterală unui automobil care se deplasa regulamentar. Tot în sectorul Centru al capitalei, Grigore Ureche un microbuz s-a tamponat cu o mașină. Iar dacă în acest caz, autoturismele au fost ușor avariate atunci alți trei șoferi au fost mai puțin norocoși.

Mașinile acestora au fost grav avariate după ce unul dintre ei ar fi intrat pe contrasens în timp ce vira la stânga. Impactul a fost atât de puternic, încât în una din mașini s-au declanșat air-bagurile. Din fericire, niciunul dintre accidente nu s-a soldat cu victime. Totuși, potrivit legii, șoferii care au provocat coliziunile riscă amenzi de 1500 de lei și șase puncte de penalizare.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Crimă în Chișinău. Doi bărbați și-ar fi ucis amicul de pahar

Doi bărbați și-ar putea petrece restul vieții în spatele gratiilor după ce i-ar fi curmat viața unui amic de pahar. Indivizii ar fi omorât victima din cauza unei neînțelegeri mai vechi.

Suspecții, originari din Strășeni și Chișinău în vârsta de 39 și respectiv 48 de ani, au fost încătușați la scurt timp după ce ar fi comis omorul. Victima celor doi complici a fost un bărbat în vârstă de 61 de ani. Tragedia a avut loc în casa decedatului de pe strada Alexandru cel Bun din capitală. Poliția a stabilit că, victima ar fi servit băuturi alcoolice împreună cu bănuiții. Aflați în stare avansată de ebrietate, cei trei și-au adus aminte de un conflict mai vechi. Pe acest fundal între gazdă și oaspeți s-a iscat un scandal care la scurt timp a degenerat în bătaie. Bărbații l-ar fi bătut măr pe bătrân și l-au lăsat să zacă la podele.

Cadavrul acestuia a fost găsit de soție care s-a întors acasă de la muncă. Femeia a alertat imediat poliția, iar la Centrul de Medicină Legală s-a constat că bărbatul a decedat în urma multiplelor lovituri care i-au fost aplicate. Audiați, bănuiții și-au recunoscut vina și au povestit cum si-au omorât victima. Bărbații au fost reținuți pentru 72 de ore, iar pe numele lor au fost pornite dosare penale pentru omor.

Dacă vina le va fi dovedită, ei riscă 20 de ani de pușcărie sau chiar detenție pe viață.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Pieton accidentat într-o stație

Un bărbat de 50 de ani a ajuns la spital cu piciorul rupt după ce un microbuz de rută a dat peste el. Totul s-a întâmplat în seara de 21 ianuarie, în jurul orei 18.30, la ieșirea din Orașul Comrat.

Într-un comunicat de presă, poliția din Găgăuzia anunță că totul s-a întâmplat în timp ce șoferul vehiculului ieșea din stație pentru a se îndrepta spre Cahul. Când a pornit din loc, acesta l-a călcat cu roata din spate peste picior pe un bărbat care stătea în stație. La fața locului a venit imediat o ambulanță, iar victima a fost dusă la spitalul raional Comrat.

Medicii l-au diagnosticat pe bărbat cu o fractură închisă la picior. Șoferul microbuzului de rută a fost supus etilotestului, iar rezultatele au demonstrat că acesta nu urcase băut la volan. În timpul interogărilor, conducătorul auto ar fi declarat că nu observase bărbatul în stație. Polițiștii din Comrat au început investigațiile cazului, iar dacă va fi găsit vinovat, șoferul riscă să fie pedepsit în funcție de gravitatea leziunilor pe care le-a suferit victima.

Cercetările continuă.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii