Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ Accidentul fatal de la Ungheni: Şoferul mergea cu 140 km/h. Acesta ar fi sărit din maşină

Şoferul care în noaptea de sâmbătă spre duminică a provocat tragicul accident în apropierea de satul Todirești, raionul Ungheni, unde au decedat două tinere, a fost reţinut pentru 72 de ore.

Potrivit medicilor, ceilalţi doi pasageri, bărbaţi, care se aflau în aceiaşi maşină, au avut nevoie de îngrijiri medicale, dar viaţa lor este înafara oricărui pericol. Unul din tineri a povestit în exclusivitate pentru postul nostru de televiziune cum a avut loc tragedia.

Tânărul în vârstă de 27 de ani susţine că el, alături de şofer, încă un băiat şi cele două fete au fost la discotecă, iar ulterior s-au oprit la o staţie peco pentru a servi o cafea. Unul din tineri i-ar fi propus şoferului să urce o altă persoană la volan, pentru că era în stare de ebrietate avansată, dar acesta a insistat să urce el la volan.

A sărit din maşină, matincă. A vrut să fugă.
Reporter: El a vrut să fugă? De ce?
– Nu ştiu. Se temea
Reporter: A văzut maşina de poliţie?
– Aha”, a spus Grigore Ţurcan, victimă.


Victima susţine că şoferul conducea cu viteză excesivă.

„Reporter: Voi vă ştiaţi cu el, demult?
– Nu
Reporter: Prima dată l-aţi văzut?
– Da.
Reporter: Nimeni din maşina voastră nu îl ştia?
– Doar fetele şi celălalt băiat îl ştiu pe dânsu.
Reporter: Cum ai ajuns în maşină?
– M-am luat după ei.
Reporter: Ce viteză aveaţi?
– 140 km/h mi se pare”, a zis Grigore Ţurcan, victimă.

Medicii susţin că şoferul şi unul din pasageri au fost deja externaţi, iar în spital mai rămâne o victimă, care a suferit traumatisme uşoare.


„Au fost aduşi de către serviciul de Asistenţă medicală Urgenţă trei pacienţi, cu anul naşterii cuprinse între 1992 – 1996 cu politraumatism în urma accidentului rutier. Din toţi trei, doar un pacient a necesitat internare în secţia somatică, în secţia chirurgie”, a zis Marina Podorochin, vicedirector al spitalului raional Ungehi.

Amintim că în urma accidentului terifiant din noaptea de sâmbătă, două tinere, în vârstă de 18 și 19 ani au murit, după ce maşina în care se aflau a derapat de pe traseu și s-a izbit într-un pilon. În familiile tinerelor decedate este o mare tragedie.

„A fost tragic, nu m-am gândit. A fost o fată foarte cuminte, m-a ascultat, iubitoare, învăţa binişor. Nu m-am gândit că aşa ceva se poate întâmpla. „


Bunica unei fete spune că nepoata sa urma să se căsătorească, în curând.

” Tare mare scârbă ne-a mai adus. Nu ştiu ce va fi din asta. I-a cerut şi mâna, are şi inel de logodnă pe mână.
Reporter – Trebuiau să se căsătorească?
– Da, aproape. Deja să treacă sărbătorile… şi iată aşa. „


Oamenii din localitate sunt şocaţi de tragedie.

” Îi tragedie, la părinţi e o scârbă oarecare că mă rog, fetele tinere de 18 ani s-au trecut cam degrabă din viaţă. „

” Îi tragedie, două fete tinere. Părinţii nu s-au aşteptat la aşa ceva. Îi vai de capul lor cum trăiesc greu. Fete cuminţi, fete educate.”

Potrivit oamenilor legii, şoferul care a provocat accidentul are 25 de ani şi era în stare de ebrietate, la volan. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă o pedeapsă cu închisoare de cel puțin 7 ani.

publika.md

Moldova

S-a dus să ia agheasmă, dar nu a mai apucat să o ducă acasă. Un bărbat a murit în faţa Catedralei din Chișinău

A mers la biserică în ajunul Bobotezei ca să ia agheasmă, dar nu a mai apucat să o aducă acasă. Un bărbat de 60 de ani din Capitală a murit în această dimineață, chiar în fața Catedralei metropolitane, după ce s-a încheiat slujba.

Potrivit poliției, cauza decesului urmează să fie stabilită.

Oamenii legii spun că bărbatul a fost la biserică după apă sfințită, iar când a pornit spre casă a căzut în mulţime, chiar în fața Catedralei Mitropolitane din Chișinău.

Imediat, trecătorii au sunat la 112, iar la scurt timp la faţa locului au venit poliţiştii şi medicii de pe ambulanţă, care nu au putut decât să constate decesul bărbatului.


Medicii de la Centrul de Medicină Legală urmează să efectueze expertiza, pentru a stabili cauza morţii.

publika.md


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Momentul în care o mașină trece pe roșu la Botanica și este lovită de un alt automobil

n șofer a trecut la culoarea roșie a semaforului, iar mașina sa a fost lovită violent de un alt automobil, care se deplasa regulamentar.

Accidentul s-a produs ieri la intersecția străzilor Dacia cu București, iar momentul a fost surprins de o cameră de bord.

Filmulețul a fost publicat pe o rețea socială. Îl puteți vedea mai jos.

Cazul este investigat de poliție.


tv8.md


Citește mai departe

Moldova

/FOTO/ Noi nereguli la înscrierea pentru proba practică la examenul auto

Candidații pentru a primi permisul de conducere semnalează noi probleme la programarea online pentru examenul practic la șoferie. Chiar și la programarea urgentă, costul căreia este, potrivit site-ului ASP, 300 de lei, candidații întâlnesc probleme, unii primesc eroare atunci când încearcă să se programeze.

Potrivit unor informații furnizate de platforma anonim.md, locurile pentru programarea urgentă sunt vândute cu câteva zile înainte de deschiderea oficială pe site, la ora 07:00, transmite unimedia.info

Astfel, unii candidați se văd nevoiți să recurgă la serviciile unor intermediari care fac programarea de urgență contra cost. Costul unor astfel de servicii se variază între 300 și 500 de lei.

La începutului lunii ianuarie, Ion Chicu a reacționat la o serie de plângeri privind trucarea examenelor de șoferie.


În cadrul ședinței privind evaluarea mecanismului de susținere a probei practice la examenul pentru obținerea permisului de conducere s-a constatat că multe nereguli au loc la capitolul înscrierilor pentru susținerea examenelor, unde persoanele stau mai mult de două luni la rând pentru a trece etapa decisivă.

S-a decis crearea unui grup de lucru, unde se va verifica calitatea pregătirii candidaților de a susține examenul auto, dar și posibile fraude în sistemul de obținere a permisului de conducere.

Potrivit ultimelor date, din numărul total de 122 de mii de tentative, doar 38 de mii obțin permisul de conducere. Însă, la proba teoretică datele sunt mai pozitive – peste 80% susțin examenul.


Citește mai departe

topul săptămânii