Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ Accidentul fatal de la Ungheni: Şoferul mergea cu 140 km/h. Acesta ar fi sărit din maşină

Şoferul care în noaptea de sâmbătă spre duminică a provocat tragicul accident în apropierea de satul Todirești, raionul Ungheni, unde au decedat două tinere, a fost reţinut pentru 72 de ore.

Publicat

Potrivit medicilor, ceilalţi doi pasageri, bărbaţi, care se aflau în aceiaşi maşină, au avut nevoie de îngrijiri medicale, dar viaţa lor este înafara oricărui pericol. Unul din tineri a povestit în exclusivitate pentru postul nostru de televiziune cum a avut loc tragedia.

Tânărul în vârstă de 27 de ani susţine că el, alături de şofer, încă un băiat şi cele două fete au fost la discotecă, iar ulterior s-au oprit la o staţie peco pentru a servi o cafea. Unul din tineri i-ar fi propus şoferului să urce o altă persoană la volan, pentru că era în stare de ebrietate avansată, dar acesta a insistat să urce el la volan.

A sărit din maşină, matincă. A vrut să fugă.
Reporter: El a vrut să fugă? De ce?
– Nu ştiu. Se temea
Reporter: A văzut maşina de poliţie?
– Aha”, a spus Grigore Ţurcan, victimă.


Victima susţine că şoferul conducea cu viteză excesivă.

“Reporter: Voi vă ştiaţi cu el, demult?
– Nu
Reporter: Prima dată l-aţi văzut?
– Da.
Reporter: Nimeni din maşina voastră nu îl ştia?
– Doar fetele şi celălalt băiat îl ştiu pe dânsu.
Reporter: Cum ai ajuns în maşină?
– M-am luat după ei.
Reporter: Ce viteză aveaţi?
– 140 km/h mi se pare”, a zis Grigore Ţurcan, victimă.

Medicii susţin că şoferul şi unul din pasageri au fost deja externaţi, iar în spital mai rămâne o victimă, care a suferit traumatisme uşoare.


“Au fost aduşi de către serviciul de Asistenţă medicală Urgenţă trei pacienţi, cu anul naşterii cuprinse între 1992 – 1996 cu politraumatism în urma accidentului rutier. Din toţi trei, doar un pacient a necesitat internare în secţia somatică, în secţia chirurgie”, a zis Marina Podorochin, vicedirector al spitalului raional Ungehi.

Amintim că în urma accidentului terifiant din noaptea de sâmbătă, două tinere, în vârstă de 18 și 19 ani au murit, după ce maşina în care se aflau a derapat de pe traseu și s-a izbit într-un pilon. În familiile tinerelor decedate este o mare tragedie.

“A fost tragic, nu m-am gândit. A fost o fată foarte cuminte, m-a ascultat, iubitoare, învăţa binişor. Nu m-am gândit că aşa ceva se poate întâmpla. “


Bunica unei fete spune că nepoata sa urma să se căsătorească, în curând.

” Tare mare scârbă ne-a mai adus. Nu ştiu ce va fi din asta. I-a cerut şi mâna, are şi inel de logodnă pe mână.
Reporter – Trebuiau să se căsătorească?
– Da, aproape. Deja să treacă sărbătorile… şi iată aşa. “


Oamenii din localitate sunt şocaţi de tragedie.

” Îi tragedie, la părinţi e o scârbă oarecare că mă rog, fetele tinere de 18 ani s-au trecut cam degrabă din viaţă. “

” Îi tragedie, două fete tinere. Părinţii nu s-au aşteptat la aşa ceva. Îi vai de capul lor cum trăiesc greu. Fete cuminţi, fete educate.”

Potrivit oamenilor legii, şoferul care a provocat accidentul are 25 de ani şi era în stare de ebrietate, la volan. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă o pedeapsă cu închisoare de cel puțin 7 ani.

publika.md

Moldova

Tragedie de neimaginat în capitală: Un copil de 8 ani s-a împușcat din arma tatălui său

Aseară, în jurul orei 22:30, polițiștii de la Ciocana au fost sesizați de părinții unui copil despre faptul că fiul lor de 8 ani s-ar fi sinucis prin împușcare.

Publicat

La fața locului, oamenii legii au stabilit preliminar că părinții minorului ar fi ieșit afară, iar băiatul a rămas singur acasă.

Când s-au reîntors, părinții au depistat cadavrul băiatului și imediat au alertat poliția.

Corpul neînsuflețit al copilului a fost examinat de către medicul legist. La fața locului a fost solicitată și Secția specializată a Centrului tehnico-criminalistic și Expertize judiciare pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.


În urma verificărilor s-a constatat că pistolul de model Baikal 442 era deținut legal de tatălui minorului şi era păstrat în safeu, iar băiatul ar fi găsit cheia și a avut acces la armă.


Citește mai departe

Ediție TV

Au exploata o femeie cu dizabilități timp de 16 ani: Un bunic, un fiu și un nepot reținuți de polițiștii moldoveni și români

A fost exploatată timp de 16 ani. Polițiștii moldoveni, cu suportul colegilor din România au demascat activitatea a trei bărbați din Nisporeni, bunic, tată și nepot, care au impus începând cu anul 2008 și până în prezent, o femeie cu dizabilități să cerșească în diverse țări.

Publicat

Victima are 43 de ani, și așa cum avea doi copii de crescut, situația materială fiind extremă, bunicul, care are acum 63 de ani, a convins-o să meargă la cerșit în afara Moldovei. De-la lungul anilor, schema a fost preluată de feciorul acestuia, de 42 de ani, iar ulterior – de nepot în vârstă de 21 de ani.

Primul reținut a fost feciorul pe teritoriul județului Suceava din România. În aceeași casă, a fost depistată și femeia-victimă. Ulterior, bunicul și nepotul au fost reținuți în raionul Nisporeni.

Cercetările arată că în toți acești ani victima a fost exploatată în mai multe state din Europa, inclusiv în România și Lituania, dar și în Rusia.


Potrivit informațiilor preliminare, activitatea infracțională le aducea zilnic 400-500 euro, din cerșitul femeii care era prezentată în stradă și la centre comerciale, cu o pancartă pe care scria: „Oameni buni, ajutați-mă să adun bani pentru protezarea picioarelor.”

Ca să evite investigații pentru trafic de persoane, un membru de familie al bănuiților s-a căsătorit fictiv cu victima. Investigațiile continuă.

 


Citește mai departe

Moldova

Viețile pasagerilor – în pericol! Un șofer de autobuz urban prins băut la volanul vehiculului de rută

Strigător la cer. Un șofer de autobuz urban a fost depistat la volan în stare de ebrietate.

Publicat

S-a întâmplat în data de 23 aprilie, în jurul orei 13.00, pe una din străzile capitalei. Un echipaj de poliție care monitoriza traficul rutier în zonă ar fi observat manevrele periculoase efectuate de șofer în trafic, așa că au oprit autocarul.

La volan se afla un bărbat în vârstă de 62 de ani, iar în autobuz erau și mai mulți pasageri. Simțind miros de alcool, polițiștii au decis să-l supună pe conducător etilotestului, iar rezultatele au fost de 0.47 mg/l alcool în aerul expirat.

La fața locului a fost chemat în scurt timp un alt șofer, care a transportat pasagerii în siguranță la destinație, iar conducătorul băut s-a ales cu dosar penal. Cazul este documentat de IP Ciocana.



Citește mai departe

topul săptămânii