Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO/ Bărbat din Chișinău, dispărut fără urmă

Un bărbat de 40 de ani din capitală este căutat de rude, după ce, acum o săptămână ar fi dispărut fără veste. Bărbatul locuiește în sectorul Ciocana, iar în data de 30 noiembrie ar fi plecat de acasă într-o direcție necunoscută.

Rudele s-au adresat la poliție după ajutor, însă, până la moment, nu se știe nimic despre locul unde s-ar putea afla. Victor Lazăr are înălțimea de 1.70m, corpolența medie, părul castaniu deschis și ochii albaștri. În ziua dispariție purta o geacă neagră și pantaloni și un chipiu, la fel de culoare neagră.

În acest context, persoanele care l-au recunoscut pe bărbatul din imagini și dețin informații despre locul unde s-ar putea afla sunt rugate să anunțe la 112 sau la numărul de telefon 079 616 381.

Orice informație poate fi utilă.

echipa.md


 

 


Ediție TV

/VIDEO/ Accident cumplit în centrul capitalei

Accident cumplit în centrul capitalei. O mașină a fost făcută țăndări iar pasagerul care se afla în vehicul a zburat peste geamul mașinii.

Atât el cât și conducătorul auto au ajuns la spital. Totul s-a întâmplat în data de două aprilie, în jurul orei 14.15, la intersecția dintre strada Serghei Lazo și Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt. În primele imagini de la fața locului, postate pe o rețea de socializare se vede o mașină transformată într-un morman de fiare, dar și polițiști la fața locului. Preliminar, mașina făcută zob s-a tamponat mai întâi cu un alt automobile apoi a fost proiectată în semafor.

Atât șoferul cât și pasagerul din Renault au fost preluați de urgență și duși la spital.

Poliția continuă cercetările pentru a stabili care dintre șoferi a provocat impactul.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Business cu metal uzat, deconspirat

Au vrut să facă un ban din vinderea metalului, dar au rămas fără mașină și s-au ales cu dosare penale.

Este situația în care s-au pomenit trei indivizi originari din Soroca și Sângerei, care au furat mau mult fier de pe teritoriul unei firme din Chișinău. Potrivit polițiștilor, suspecții, cu vârstele cuprinse între 22 și 37 de ani ar fi pătruns pe ascuns pe teritoriul firmei, aflată la Botanica și au furat metal în sumă de 5 200 lei. La scurt timp bănuiții au fost reținuți, iar metalul a fost depistat în mașina unuia dintre suspecți.

Prin urmare, automobilul cu tot cu metal a fost sigilat conform procedurii. Cei trei suspecți sunt cercetați penal pentru furt și riscă amenzi de până la 67.500 de lei sau pușcărie de până la 4 ani.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Republica Moldova, în flăcări

Republica Moldova, în Flăcări. Zeci de incendii de vegetație distrug zilnic sute de hectare de teren, iar cel mai grav este că omoară viețuitoarele de pe acestea.

Numai în ultimele 24 de ore, pompierii au intervenit în 60 de cazuri de lichidare a incendiilor. Cele mai multe focare au fost înregistrate în raioanele Cahul, Leova Ștefan Vodă, Orhei, Hâncești, Șoldănești, Ungheni, dar și municipiul Chișinău.Pe rețelele de socializare au apărut imagini cu un teren imens cuprins de flăcări, la Vatra. Focul pare să se întins pe o suprafață infinită. În secvența video se observă și o echipă de pompieri, veniți să lupte cu focul. În total, flăcările au distrus peste 130 de ha de teren. Pompierii din toată țara sunt nevoiți să vadă zilnic cum zeci de păsări și animale pier în flăcări. Doar unele dintre ele sunt salvate.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează repetat cetățenii să de-a dovadă de responsabilitate și să nu aprindă vegetația uscată. În condiții de vânt și umiditate redusă, focarele se pot răspândi cu repeziciune afectând spații forestiere, dar și zone rezidențiale. În caz de situații de risc, oamenii trebuie să apeleze cât mai rapid la numărul scurt 112.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii