Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ Omorâtă, din gelozie, acum 13 ani

După 13 ani de neștire și presupuneri, polițiștii și procurorii din nordul țării au elucidat o crimă care a zguduit raionul Edineț.

Tragedia s-a produs în luna mai a anului 2006 în satul Constantinovca, unde pe un teren agricol a fost găsit trupul neînsuflețit al unei tinere, care pe atunci avea doar 19 ani. După mai bine de un deceniu în care a durat ancheta, oamenii legii au stabilit că femeia a fost ucisă de soțul ei și amanta acestuia, de 33 și respectiv 29 de ani. În cadrul audierilor, suspectul și-a recunoscut vina și ar fi spus că a strangulat tânăra din gelozia.

Bărbatul ar fi declarat că cea care l-ar fi împins la acest pas a fost chiar amanta lui, care i-ar fi spus că nevasta îl înșeală. În cadrul reconstituirii crimei, desfășurate în data de 13 noiembrie, curent, bărbatul în vârstă ar fi povestit în detalii cum și-a ucis victima.

DIN DECLARAȚIILE SUSPECTULUI: O strângeam de gât și ea a început a respira greu și eu am început a tremura și am început a plânge, și ea a luat o bucată de ață și i-a legat-o de gât. Vreo câteva secunde au trecut și ea deja nu mai respira.


Totodată bărbatul ar fi povestit și ce a făcut ulterior cu trupul neînsuflețit al tinerei. Acesta a precizat că în tot acest timp, concubina îi era alături.

DIN DECLARAȚIILE SUSPECTULUI:  Și am luat-o în spate și m-am dus așa, de vale. În partea dreapta, pe sub grădini. Pe deal, și am săpat o groapă mică cu mâinile și am dat țarină deasupra și ne-am dus acasă. A doua seară i-am spus și am săpat groapă mai adâncă chiar alături, și am pus-o alături.

După audieri, bărbatul a fost reținut și plasat în arest preventiv. Totodată, amanta suspectului a fost dată în căutare internațională. Dacă vina celor doi va fi dovedită, ei riscă pușcărie până la 15 ani sau detenție pe viață. În momentul săvârșirii crimei, cuplul avea doi copii minori.

echipa.md


Moldova

/VIDEO/ Un bărbat reținut pentru furt de bani dintr-un magazin de carne

Un bărbat în vârstă de 31 de ani, locuitor a mun. Chișinău, a fost reținut de ofițerii de investigație a Inspectoratului de Poliție a sec. Râșcani, pentru comiterea unui furt.

Cazul a avut loc la data de 27 aprilie, în timp ce bărbatul se afla în incinta unui magazin alimentar amplasat pe str. Calea Orheiului, folosindu-se de neatenția angajatei, a sustras din sertarul de casă mijloace bănești, după care a părasit locul infracțiunii. Prejudiciul cauzat a fost estimat la 3 400 lei.

Urmare a acțiunilor de investigație și de urmărire penală dispuse de către forțele de ordine, suspectul a fost localizat și reținut fiind escortat la inspectorat pentru audieri. În cadrul acțiunilor procesual penale bărbatul și-a recunost vinovăția.

Pe cazul dat a fost inițiată o cauză penală în baza semnelor constitutive ale componenței de infracțiune prevăzute de art.186 CP Furt, care conform legislației se pedepsește cu amendă de până la 67 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 ore la 240 ore sau cu închisoare de până la 4 ani.


Citește mai departe

Moldova

Un chișinăuian riscă amendă contravențională pentru comercializarea ilegală a metalului uzat

Echipa mobilă a Direcției regionale Est, aflată în misiune de serviciu, a stopat pentru verificări și control un mijloc de transport în proximitatea satului Olănești.

Ca urmare, în compartimentul marfar a fost depistat aproximativ două tone de metal uzat pentru care conducătorul auto nu deținea acte însoțitoare sau de proveniență.

Cazul a fost înregistrat în după amiaza zilei de ieri, 3 iunie curent. Polițiștii de frontieră își exercitau atribuțiile de serviciu pe sectorul de responsabilitate și anume pe traseul L-516, în preajma satului Olănești, raionul Ștefan Vodă. Pentru verificări a fost oprit în trafic un mijloc de transport de model Mercedes 413 CDI, la volanul căruia se afla un conațional în vârstă de 33 de ani, originar din Chișinău.

Astfel, cu acordul și în prezența proprietarului, a fost efectuată verificarea mijlocului de transport, iar în compartimentul marfar a fost depistat metal uzat cu cantitatea aproximativă de 2 mii de kilograme. Întrebat dacă deține careva acte ce ar confirma originea sau proveniența metalului, bărbatul a comunicat că nu posedă niciun document, menționând că l-a achiziționat de la persoane fizice și urma să-l comercializeze.


Persoana se bănuiește în comiterea contravenției prevăzute de art. 265 Cod Contravențional al Republicii Moldova. Aceasta riscă o amendă de până la 4500 lei cu confiscarea bunurilor. Încărcătura a fost indisponibilizată la sediul Direcției regionale Est. Materialele de constatare acumulate au fost remise pentru examinare la Inspectoratul de Poliție Ştefan Vodă.


Citește mai departe

Moldova

Un polițist a luat 7.000 de lei mită de la angajata unui salon de frumusețe, care nu a respectat regimul de carantină

Un subofițer al Inspectoratului de poliție din Bălți a fost reținut de ofițerii DGT Nord a CNA și procurorii anticorupție în urma primirii sumei de 7 000 de lei de la angajata unui salon de frumușețe.

Potrivit materialelor cauzei, inspectorul, fiind persoana publică, ar fi cerut și primit 7000 lei pentru a nu-i aplica amenda administratorului salonului și frizeriței pentru necompletarea registrului de evidență a masurilor anti-epidemice, dar și pentru că o clientă nu ar fi purtat masca de protecție în timp ce era deservită. Astfel, pentru a le scuti de o amendă de 75 000 de lei, care se aplică în asemenea cazuri persoanelor juridice si 22 500 de lei persoanelor fizice, polițistul ar fi cerut 7000 de lei.

În acest caz a fost iniţiată o urmărire penală în temeiul art. 324 – corupere pasivă. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 6000 la 8000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani. Suspectul a fost reţinut pentru 72 de ore.

Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunţarea unei decizii definitive şi irevocabile a instanţei de judecată.


Procuratura Anticorupţie, oficiul Nord, conduce urmărirea penală.


Citește mai departe

topul săptămânii