Rețele de socializare

Moldova

/FOTO/ Rudele tinerei, ajunsă în comă la spital, după ce o mașină a dat peste ea, la Ciocana, cer ajutorul oamenilor

Rudele tinerei, ajunsă în comă la spital, după ce o mașină a dat peste ea, la Ciocana, cer ajutorul oamenilor. Abia la trei luni după ce s-a produs impactul violent, tânăra a fost transferată din reanimare în secția neurochirurgie a Institutului de Medicină Urgentă din Chișinău.

Publicat

O verișoară a victimei a făcut o postare pe o rețea de socializare, în care cere ajutorul oamenilor.

„În urmă cu trei luni, verișoara mea, Cheptene Mihaela, a fost lovită pe o trecere de pietoni de o mașină, pe strada Uzinelor. S-a aflat în comă, după care a ieșit și până acum s-a aflat în secția de reanimare. A suportat patru operații pe creier. Săptămâna aceasta a fost transferată în secția neurochirurgie.

Este o fetiță de doar 20 de ani, care sperăm să revină la o viață normală. Dar, până atunci, are nevoie de susținerea noastră, atât morală cât și financiară. Rog toți prietenii și oamenii cu inima mare, care ne pot ajuta!!! (ea are nevoie de scutece, hrană specială și, desigur, bani. Mulțumim anticipat)”, a scris ruda în postarea ei.


Cei care doresc să doneze bani familiei fetei o pot face pe contul: BC „MOLDOVA – AGROINDBANK” SA cont nr. MD75AG000000022593824821

Totodată, pot să contacteze rudele la numerele de telefon:

+373 620 70 969 – Ana


+336 01 417 36 Nady Oleg

Amintim că totul s-a întâmplat pe 23 iulie, la ora 08.00 dimineața.  Persoana care a sunat la 112 a spus că pe strada Uzinelor o tânără de aproximativ 20-22 de ani a fost accidentată violent de un Volkswagen.

La fața locului s-a deplasat un echipaj de poliție care a constatat că șoferul, un bărbat de 36 de ani nu ar fi observat tânăra care tocmai traversa regulamentar strada și ar fi lovit-o în plin.


Victima a fost dusă la spital în stare inconștientă.

echipa.md


Moldova

/FOTO/ A ajuns pe mâna legii din propria prostie. Un căutat reținut pentru furt, reținut de carabinieri

Un bărbat căutat de poliție pentru furt, a fost prins de carabinieri. Și totul din cauza propriei prostii.

Publicat

Acesta și-ar fi scos picioarele peste balcon de la etajul patru și manifesta un comportament inadecvat.

Totul a avut loc în data de 17 septembrie, în jurul orei 19:30, în orașul Bălți. Patrula de Carabinieri a Direcției regionale Nord a Inspectoratului General de Carabinieri în timpul serviciului de menținere a ordinii publice au observat o persoană de gen masculin, care manifesta un comportament neadecvat.

Bărbatul atârna cu picioarele în gol de la balconul etajului IV al unui bloc de locuit din strada Decebal. Carabinierii au solicitat în ajutor echipajul auto din cadrul DR „Nord” a IGC. Persoana, în urma discuției cu carabinierii și un prieten de-al său, care se afla în preajmă, a coborât, însă devenea tot mai agresivă. Aceasta a fost condusă la IP Bălți, pentru identificare și documentare.


Acesta s-a dovedit a fi locuitor al municipiului Bălți, în vârstă de 25 ani, anterior judecat și la moment aflat în urmărire penală, pentru furt.

Totodată, bărbatul va fi documentat pentru nesubordonarea cu rea-voinţă dispoziţiei sau cererii legitime și ultragierea colaboratorului organelor de ocrotire a normelor de drept și opunere de rezistenţă.


Citește mai departe

Moldova

Cele două minore dispărute, au fost găsite de polițiști

Minorele de 15 și 14 ani din satul Baurci, raionul Ceadâr-Lunga, dispărute de câteva zile au fost găsite. Minorele sunt vii și nevătămate.

Publicat

Poliția din Găgăuzia anunță că cele două fete au fost găsite de polițiști, în data de 18 septembrie, în jurul orei 14.00, fără însă să fie specificat unde au fost ele în tot acest timp.

Amintim că cele două minore din satul Baurci, raionul Ceadâr-Lunga sunt anunțate în căutare, după ce în data de 14 septembrie ambele ar fi plecat într-o direcție necunoscută.

Potrivit poliției, după ce au finalizat orele la școală, cele două copile s-au dus într-o direcție necunoscută.


După ce au fost găsite, copilele au fost mai întâi consultate de psihologi, ulterior transmise părinților.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Casă mistuită de flăcări, la Soroca

Incendiu devastator filmat la o margine de sat, în raionul Soroca. O casă de locuit a fost pur și simplu mistuită de flăcări.

Publicat

Totul s-a întâmplat în data de 17 septembrie, în satul Cremenciug. Imaginile de la fața locului au fost expediate la adresa redacției noastre de către un martor ocular. În secvența video se văd flăcările uriașe care pur și simplu au cuprins întreaga locuință. La fața locului au venit pompierii, dar și mai mulți consăteni care au tractoare cu cisterne. Toți împreună au lucrat minute în șir pentru a domoli flăcările.

Am contactat pentru o reacție pe ofițerul de presă de la IGSU, Liliana Pușcașu, care ne-a relatat că în urma incendiului a fost total distrus acoperișul casei,dar și toate bunurile materiale din două odăi, bucătăria și coridor. Iar tavanul locuinței a fost distrus în proporție de 20 %. Totuși pompierii au reușit să salveze bunurile materiale dintr-o altă odaie. Din fericire, persoane rănite nu sunt.

La fel, nici alte construcții auxiliare din gospodărie unde erau ținute animalele domestice nu au fost afectate de foc. Pompierii au ținut să menționeze că în locuință nu erau instalate detectoare de fum, utilaje care ar fi putut preveni o astfel de nenorocire. Toate circumstanțele, dar și prejudicial material pe care l-au suferit proprietarii casei se stabilesc.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii