Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO/ Acuzat de șantaj și amenințarea cu moartea

Un bărbat de 43 de ani, din Soroca, a fost reținut și riscă la 15 ani de pușcărie. Acesta este suspectat că l-ar fi bătut și amenințat cu moartea pe un bărbat de 52 de ani sub pretextul unei datorii. În așa fel ar fi obținut de la victimă 400 de mii de lei. Polițiștii l-au filat pe suspect, iar în data de 15 octombrie l-au reținut chiar în momentul când hărțuia victima. Acesta a fost reținut cu ajutorul mascaților de “Fulger”.

Potrivit poliției, suspectul l-ar fi șantajat și maltratat psihologic de mai multe ori pe bărbatul de 52 de ani. Într-o înregistrare telefonică, pusă la dispoziția presei, de către poliție, se aude cum suspectul îl amenință cu moartea pe bărbat și-l intimidează cerându-I bani. Potrivit poliției, acesta pretindea o tranșă de 10.000 de dolari.

– Acuși e 5, măi?

– N-am ce face. Așteaptă-mă.


– Ce n-ai ce face, dobitocule? Eu ți-am zis să vii lângă mine. 20 de bâte în cap și o să ne ducem și  o să căutăm bani. Oricum o iei. Îți crăp capul, dobitocule. Vrei nu vrei îți crăp capul!

– Ei bun, măcar…

– Și tare, măi. Și tare, nu, așa!


– Bine.

– Serios, îți spun!

– Bine.


– Serios, îți tai gâtul! Unde-s banii?! Gata, n-ai viață! Vino încoace!

Oamenii legii spun că, pe lângă victimă, în așa mod, suspectul amenința și rudele bărbatului. Prin amenințare și răfuială fizică, el ar fi obținut bunuri în valoare totală de 235 mii lei. Prejudiciul cauzat victimei depășește 400 de mii de lei. Bărbatul, anterior judecat pentru infracțiuni similare, a fost reținut și este cercetat într-o cauză penală pentru șantaj. Dacă va fi găsit vinovat, riscă până la 15 ani de pușcărie.

echipa.md


Ediție TV

/VIDEO/ O mașină făcută scrum, în Chișinău

Mare ghinion pe capul unui șofer din capitală, după ce mașina acestuia a ars ca o torță în plină zi.

Incendiul a izbucnit în după amiaza zilei de 15 noiembrie pe strada Grenoble, din sectorul Botanica, în jurul orei 12.50. Imaginile în care automobilul este cuprins de flăcări au fost postate într-un grup de pe o rețea de socializare.

În filmuleț se poate vedea cum limbile de foc se înalță deasupra capotei. Potrivit, ofițerului de presă al IGSU, Daria Neceaeva, la fața locului a intervenit o autospecială, iar pompierilor le-a luat mai puțin de un sfert de oră pentru a stinge focul. În urma incendiului, flăcările au nimicit secțiunea motorului și torpedoul automobilului.

Din fericire, în urma incendiului, nimeni nu a avut de suferit. Pagubele suferite de șofer urmează a fi estimate. În prezent, structurile abilitate stabilesc cauza și circumstanțele producerii incendiului.


echipa.md

Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Afgani, prinși la granița cu România

Patru membri ai unei familii din Afganistan, printre care și doi minori ar fi încercat ar fi încercat să treacă ilegal Prutul și să ajungă în România. Planurile acestora au fost date peste cap, însă de polițiștii de frontieră și cei de la Centrul Antiterorist.

Aceștia au oprit mașina în care se aflau cetățenii străini, în zona de frontieră, în apropierea satului Costuleni din raionul Ungheni.

Oamenii legii au constatat că mai multe familii din Afghanistan ar fi ajuns ilegal în Republica Moldova, apoi ar fi solicitat și primit azil politic. Ulterior, însă, ei voiau să ajungă în UE, Prima familie care a încercat să ajungă, ilegal în România a fost cea reținută la Costuleni. Este vorba despre un bărbat și o femeie, dar și copiii acestora de 2 și, respective, 17 ani. În cadrul audierilor aceștia le-ar fi povestit polițiștilor că trebuiau să fie ajutați de alți cetățeni din Afghanistan, iar pentru asta trebuiau să plătească  2.000 de euro.

Totodată, s-a stabilit că fiul cel mai mare al familiei, în vârstă de 17 ani ar mai fi încercat, anterior, să părăsească teritoriul țării noastre.


În cadrul investigațiilor s-a constatată destinația finală a străinilor era Germania. Acum, cei patru membri ai familiei se află în custodia Centrului Antiterorist al SIS, care cercetează cazul.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Accident de groază, la Florești

La un pas de tragedie! Doi automobiliști au ajunși la spital după ce mașinile pe care le conduceau s-au lovit violent.

Totul s-ar fi întâmplat în dimineața de 15 noiembrie, în jurul orei 06.00, în apropiere de satului Domulgeni, din raionul Florești. Potrivit ofițerului de presă al IP Florești, Ina Moscaliuc, mașinile s-ar fi izbit frontal după ce automobilul condus de un cetățean sirian, în vârstă de 37 de ani, ar fi ieșit pe contrasens.

În celălalt autoturism se afla un locuitor al orașului Drochia în vârstă de 32 de ani. Lovitura dintre vehicule a fost atât de puternică încât ambele au fost grav avariate, iar unul dintre automobile s-a inversat pe carosabil.

În urma impactului, ambii șoferi au suferit diverse traume și au fost transportați, de urgență, la spital. Cel grav a fost rănit cetățeanul străin cu viza de reședință la Orhei care a fost internat în secția de Reanimare. Deocamdată nu se cunoaște cauza din care acesta ar fi nimerit pe contrasens.


Cazul se investighează. Șoferul care va fi găsit vinovat va fi sancționat în funcție de gravitatea traumatismele suferite de victime.

echipa.md

 


 

Citește mai departe

topul săptămânii