Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO/ Acuzat de șantaj și amenințarea cu moartea

Un bărbat de 43 de ani, din Soroca, a fost reținut și riscă la 15 ani de pușcărie. Acesta este suspectat că l-ar fi bătut și amenințat cu moartea pe un bărbat de 52 de ani sub pretextul unei datorii. În așa fel ar fi obținut de la victimă 400 de mii de lei. Polițiștii l-au filat pe suspect, iar în data de 15 octombrie l-au reținut chiar în momentul când hărțuia victima. Acesta a fost reținut cu ajutorul mascaților de “Fulger”.

Potrivit poliției, suspectul l-ar fi șantajat și maltratat psihologic de mai multe ori pe bărbatul de 52 de ani. Într-o înregistrare telefonică, pusă la dispoziția presei, de către poliție, se aude cum suspectul îl amenință cu moartea pe bărbat și-l intimidează cerându-I bani. Potrivit poliției, acesta pretindea o tranșă de 10.000 de dolari.

– Acuși e 5, măi?

– N-am ce face. Așteaptă-mă.


– Ce n-ai ce face, dobitocule? Eu ți-am zis să vii lângă mine. 20 de bâte în cap și o să ne ducem și  o să căutăm bani. Oricum o iei. Îți crăp capul, dobitocule. Vrei nu vrei îți crăp capul!

– Ei bun, măcar…

– Și tare, măi. Și tare, nu, așa!


– Bine.

– Serios, îți spun!

– Bine.


– Serios, îți tai gâtul! Unde-s banii?! Gata, n-ai viață! Vino încoace!

Oamenii legii spun că, pe lângă victimă, în așa mod, suspectul amenința și rudele bărbatului. Prin amenințare și răfuială fizică, el ar fi obținut bunuri în valoare totală de 235 mii lei. Prejudiciul cauzat victimei depășește 400 de mii de lei. Bărbatul, anterior judecat pentru infracțiuni similare, a fost reținut și este cercetat într-o cauză penală pentru șantaj. Dacă va fi găsit vinovat, riscă până la 15 ani de pușcărie.

echipa.md


Ediție TV

/VIDEO/ Voia casa și mașinile fostului soț

Un bărbat de 40 de ani a ajuns pe mâna poliției, suspectat de șantaj. Acesta îl amenința sistematic cu moartea pe un alt bărbat și-I cerea banii și bunurile de preț din casă, și toate astea la comanda soției victimei, cu care se află în proces de divorț.

Oamenii legii au stabilit că comanditarul infracțiunii este o femeie de 36 ani. Fiind în proces de divorț cu soțul ei, un bărbat în vârstă de 38 ani, și aflându-se în conflict de partajare a averii dobândită în timpul căsătoriei, femeia s-a adresat la suspect, pentru ca ultimul, prin amenințări cu  moarte, să-l impună pe soțul ei să se dezică de casă, automobile și mai multe afaceri.

Prin urmare, timp de două luni, suspectul l-ar fi șantajat pe bărbatul de 38 de ani, dar și pe rudele acestuia. În cele din urmă victima s-a adresat la poliție. Prin urmare, în data de 13 februarie, mascații de la fulger l-au reținut pe suspect într-un local din centrul capitalei, acolo unde se înțelesese să se vadă, din timp cu victima.

Pe acest caz a fost pornită o urmărire penală, iar suspectul riscă până la 7 ani de detenție cu amendă de până la 67.500 de lei.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Accident în centrul capitalei

Accidentele se țin scai de străzile capitalei, mai ales în orele de vârf. Nici ziua de 14 februarie nu a fost o excepție. Două automobile au blocat traficul pentru minute în șir după ce s-au tamponat violent.

S-a întâmplat la intersecția străzilor Armenească și Alexei Șciusev din centrul Capitalei, în jurul orei 14.00. Din imaginile de la fața locului se vede că cel mai grav a fost avariat autoturismul gri. Capota acestuia a fost distrusă. Martorii de la fața locului spun că anume șoferul mașinii care a fost cel mai grav avariată și se face vinovat de producerea impactului.

Acesta a intrat în intersecție de pe un drum fără prioritate fără a se asigura. Prin urmare s-a tamponat direct în vehiculul care circula regulamentar. Această versiune urmează să fie verificată de poliție. Tot internauții scriu că în acea intersecție se produc des accidente de circulație din cauza că nu este semafor, iar șoferii deseori încalcă regulamentul.

Preliminar, nimeni nu a avut de suferit. Șoferii s-au ales numai cu câte o sperietură pe cinste. Conducătorul auto care va fi găsit vinovat riscă să fie sancționat contravențional. În acest context, oamenii legii îndeamnă șoferii să fie prudenți și să respecte cu strictețe regulile de circulație.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Afacere cu narcotice, în capitală

A dat ochii cu poliția și s-a dat de gol. Este cazul unui chișinăuian, prins cu buzunare pline cu droguri.

Tânărul de 23 de ani a fost încătușat, recent, pe una din străzile sectorului Râșcani. Individul a trezit atenția oamenilor legii prin  comportamentul suspect de care a dat dovadă după ce a zărit echipajul de poliție. Bărbatul a fost stopat, iar în cadrul documentării asupra sa au fost găsite 17 pachețele cu masă vegetală uscată cu miros specific asemănătoare cu ,,Marijuana hidroponica”.

În consecință, suspectul a ajuns la Inspectorat. În cadrul audierilor acesta și-ar fi recunoscut vina și le-ar fi povestit anchetatorilor că cele 17 pliculețe urma să le plaseze în mai multe ascunzișuri. Astfel, marfa urma să ajungă la potențialii clienți care au comandat narcoticele prin intermediul aplicației Telegram. Potrivit calculelor făcute de oamenii legi, dacă individul ar fi reușit să-și comercializeze marfa, el s-ar fi ales cu un venit de 10 mii de lei.

Pachețele depistate au fost ridicate și transmise spre expertiză. Acum, tânărul riscă să se aleagă cu undosar penal pentru circulația ilegală a drogurilor. Cazul se cercetează.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii