Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO/ Violată în drum spre casă: VICTIMA: „A spus că îl cheamă Andrei și e din Bălți”

S-a pornit la Camenca, însă, a ajuns pe marginea drumului – violată și-n stare de șoc. Este drama prin care a trecut o femeie din stânga Nistrului. Pentru a proteja indentitatea victimei nu vom divulga numele și vârsta femeii. Totul s-ar fi întâmplat în luna septembrie, la periferia orașului Râbnița.

Victima le-ar fi spus milițienilor că în acea zi s-ar fi pornit de la Bender la Camenca. După ce au ascultat declarațiile femeii, milițienii au reconstituit toată scena. Așadar, femeia ar fi ajuns până la Dubăsari cu două mașini de ocazie, unde a făcut cunoștință cu agresorul său. Bărbatul s-a prezentat “Andrei de la Bălți” și s-a oferit să o ducă până la Râbnița. Ajunși la periferia orașului, suspectul ar fi schimbat traseul și ar fi cotit într-o pădurice. Acolo, potrivit miliției, ar violat-o pe femeie, iar după asta fi ar fi lăsat-o la marginea drumului, avertizând-o să nu scoată o vorbă despre cele întâmplate. După câteva zile, însă, aceasta s-a adresat miliției.

ALEXEI SMIRNOV, ȘEF AL AȘA-NUMITULUI DEPARTAMENT AL MILIȚIEI CRIMINALE, RÂBNIȚA:

La locul celor întâmplate au fost preluate urmele, lăsate de pneurile autoturismului. Totodată, au fost depistate și urme lăsate de talpa încălțămintei care, ulterior, în urma verificărilor desfășurate, au coincis cu urmele care au fost depistate în automobilul infractorului.


Fiind, totuși, în stare de șoc, femeia nu a putut să ofere milițienilor multe detalii în plus. Aceasta era atât de speriată, încât a încurcat până și locul în care ar fi urcat în mașina individului. Eroare care a îngreunat mersul anchetei.

ALEXEI SMIRNOV, ȘEF AL AȘA-NUMITULUI DEPARTAMENT AL MILIȚIEI CRIMINALE, RÂBNIȚA:

Victima ne-a oferit puțină informație în ceea ce privește automobilul și suspectul. Asta chiar dacă, din declarațiile ei, a fost făcut portretul bănuitului. Cu victima au lucrat nu doar milițienii, dar și psihologii pentru a reuși crearea unui tablou cât mai detaliat al celor întâmplate.


Se știa doar că mașina în care urca-se era de culoare roșie, iar acest indiciu a ajutat la identificarea suspectului. Pentru a-i da de urmă, milițienii din Râbnița au fost nevoiți să vizualizeze peste 200 de ore de înregistrări video, surprinse de camerele de supraveghere. Iar, la două săptămâni de la viol, individul a fost identificat. Acesta este originar din orașul Dubăsari. Bărbatul a fost anterior judecat atât în stânga, cât și-n dreapta Nistrului, pentru infracțiuni cu caracter sexual. Foștii vecini ai suspectului spun că acesta încă din copilărie avea un comportament ciudat.

FOSTĂ VECINĂ A SUSPECTULUI:

Am o fiică născută în anul 1980. Ei doi se jucau împreună. El i-a băgat pe toți în subsol, după care, fetița mea, la ai săi cinci ani, a venit la mine și mi-a zis că și-a dezbrăcat chiloțeii. Ei îi era frică de el. El era foarte închis în sine. Acest lucru se simțea. El e destul de drăguț, dar cred că are probleme psihice. Astfel de probleme s-au văzut încă din copilărie.


Ancheta continuă și acum. Milițienii încearcă să identifice și alte victime ale suspectului. Potrivit miliției, de cele mai multe ori, femeile abuzate preferă să treacă sub tăcere ororile prin care au trecut. Iar, pe numele bărbatului a fost deschis un dosar penal pentru viol. Acesta urmează să fie supus unei expertize psihologice. Dacă vina îi va fi demonstrată, acesta riscă să-și petreacă următorii 10 ani în spatele gratiilor.

echipa.md

Ediție TV

/VIDEO/ Hoții au spart casa unei familii aflată peste hotare. Și-ar fi făcut necesitățile fiziologice în locuință

O familie din Moldova, care la moment se află peste hotare a ajuns la culmea disperării după ce casa le-a fost prădată, iar hoții au furat tot ce au agonist proprietarii în mai mulți ani de muncă.

S-a întâmplat în noaptea de 26 mai, într-o casă la sol din orașul Glodeni. Proprietara casei ne-a contactat și ne-a relatat că se află cu soțul în afara țării, iar casa de casa lor au grijă părinții ce locuiesc în apropiere. În acea noapte, un grup de necunoscuți ar fi pătruns în casă, au distrus ușile din interior și au furat tot ce le-a căzut sub mână. Tot ei ar fi spart și mașina, aflată în garaj. Totodată, unul dintre ei și-a dezbrăcat hainele sale, le-a aruncat în una dintre odăi și a îmbrăcat alte haine pe care le-a găsit în casă.

Iar dacă nu ar fi suficient, unul sau mai mulți dintre hoți și-ar fi făcut necesitățile fiziologice direct în casă. Tot proprietara casei ne-a povestit că, vecinii ar fi văzut în acea noapte o persoană de talie medie cu tunsoare scurtă. Stăpânii casei însă sunt siguri că locuința lor a fost prădată de mai mulți indivizi, întrucât cantitatea de lucruri furate este prea mare ca să poată fi cărată de o singură persoană.

Ofițerul de presă de la IP Glodeni, Jana Molceanov a confirmat că un astfel de caz s-a produs în noaptea de 26 mai, iar pe cazul dat a fost pornită o cauză penală pentru furt. La moment se întreprind toate măsurile necesare de investigații stabilirea circumstanțelor și identificarea suspecților. Molceanov a mai adăugat că cu mai multe detalii va veni după finalizarea anchetei.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Au adus prejudicii de 60.000 de euro

Operațiune Moldova-Finlanda. O grupare infracțională specializată în furturi de proporții deosebit de mari a fost anihilată de ofițerii de investigații și procurorii de la noi, ajutați de Europol și poliția finlandeză.

Gruparea din care fac parte și cinci moldoveni, și-a început activitatea în 2015, iar acum membrii acesteia sunt cercetați în libertate pentru mai multe furturi comise pe teritoriul Finlandei. În total, aceștia ar fi cauzat un prejudiciu de peste 600.000 de euro. În data de 28 mai, forțele de ordine au efectuat 13 percheziții la domiciliile suspecților, de unde au ridicat bijuterii, arme, muniții, precum și suporturi electronice, utilizate la comiterea infracțiunilor.

Totodată, s-a stabilit că cei cinci moldoveni au și alți complici, care activează în diferite țări europene. Aceștia urmează a fi identificați și atrași la răspundere penală. Bănuiții riscă pedepse pentru comiterea de furt în proporții deosebit de mari, contrabandă, spălare de bani și crearea sau conducerea organizații criminale.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Atacată în plină stradă

Un tânăr de 23 de ani, locuitor al raionului Ialoveni, a fost reținut de oamenii legii, suspectat de un jaf comis acum trei luni de zile.

Individul a fost încătușat în data de 29 mai, totul s-a întâmplat însă pe 29 februarie. Victima, o tânără de 27 de ani a alertat poliția precum că a fost jefuită în timp ce se deplasa spre casă pe un drum, din sectorul Botanica. Aceasta ar fi declarat că de ea s-a apropiat un bărbat și i-a sustras forțat geanta în care se aflau bani și bunuri materiale, în sumă de aproape 21.500 de lei. După mai multe cercetări, bănuitul a fost reținut.

Poliția a stabilit că acesta a comis infracțiunea cu încă doi complici. În cadrul audierii, tânărul și-a recunoscut parțial vina. Polițiștii au stabilit că individul este deja condamnat la doi ani de pușcărie pentru un alt jaf și era căutat de IP Centru. Acum, el este reținut pentru 72 de ore.

Alte circumstanțe urmează a fi stabilite, iar complicii identificați.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii