Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO/ Violată în drum spre casă: VICTIMA: „A spus că îl cheamă Andrei și e din Bălți”

S-a pornit la Camenca, însă, a ajuns pe marginea drumului – violată și-n stare de șoc. Este drama prin care a trecut o femeie din stânga Nistrului. Pentru a proteja indentitatea victimei nu vom divulga numele și vârsta femeii. Totul s-ar fi întâmplat în luna septembrie, la periferia orașului Râbnița.

Victima le-ar fi spus milițienilor că în acea zi s-ar fi pornit de la Bender la Camenca. După ce au ascultat declarațiile femeii, milițienii au reconstituit toată scena. Așadar, femeia ar fi ajuns până la Dubăsari cu două mașini de ocazie, unde a făcut cunoștință cu agresorul său. Bărbatul s-a prezentat “Andrei de la Bălți” și s-a oferit să o ducă până la Râbnița. Ajunși la periferia orașului, suspectul ar fi schimbat traseul și ar fi cotit într-o pădurice. Acolo, potrivit miliției, ar violat-o pe femeie, iar după asta fi ar fi lăsat-o la marginea drumului, avertizând-o să nu scoată o vorbă despre cele întâmplate. După câteva zile, însă, aceasta s-a adresat miliției.

ALEXEI SMIRNOV, ȘEF AL AȘA-NUMITULUI DEPARTAMENT AL MILIȚIEI CRIMINALE, RÂBNIȚA:

La locul celor întâmplate au fost preluate urmele, lăsate de pneurile autoturismului. Totodată, au fost depistate și urme lăsate de talpa încălțămintei care, ulterior, în urma verificărilor desfășurate, au coincis cu urmele care au fost depistate în automobilul infractorului.


Fiind, totuși, în stare de șoc, femeia nu a putut să ofere milițienilor multe detalii în plus. Aceasta era atât de speriată, încât a încurcat până și locul în care ar fi urcat în mașina individului. Eroare care a îngreunat mersul anchetei.

ALEXEI SMIRNOV, ȘEF AL AȘA-NUMITULUI DEPARTAMENT AL MILIȚIEI CRIMINALE, RÂBNIȚA:

Victima ne-a oferit puțină informație în ceea ce privește automobilul și suspectul. Asta chiar dacă, din declarațiile ei, a fost făcut portretul bănuitului. Cu victima au lucrat nu doar milițienii, dar și psihologii pentru a reuși crearea unui tablou cât mai detaliat al celor întâmplate.


Se știa doar că mașina în care urca-se era de culoare roșie, iar acest indiciu a ajutat la identificarea suspectului. Pentru a-i da de urmă, milițienii din Râbnița au fost nevoiți să vizualizeze peste 200 de ore de înregistrări video, surprinse de camerele de supraveghere. Iar, la două săptămâni de la viol, individul a fost identificat. Acesta este originar din orașul Dubăsari. Bărbatul a fost anterior judecat atât în stânga, cât și-n dreapta Nistrului, pentru infracțiuni cu caracter sexual. Foștii vecini ai suspectului spun că acesta încă din copilărie avea un comportament ciudat.

FOSTĂ VECINĂ A SUSPECTULUI:

Am o fiică născută în anul 1980. Ei doi se jucau împreună. El i-a băgat pe toți în subsol, după care, fetița mea, la ai săi cinci ani, a venit la mine și mi-a zis că și-a dezbrăcat chiloțeii. Ei îi era frică de el. El era foarte închis în sine. Acest lucru se simțea. El e destul de drăguț, dar cred că are probleme psihice. Astfel de probleme s-au văzut încă din copilărie.


Ancheta continuă și acum. Milițienii încearcă să identifice și alte victime ale suspectului. Potrivit miliției, de cele mai multe ori, femeile abuzate preferă să treacă sub tăcere ororile prin care au trecut. Iar, pe numele bărbatului a fost deschis un dosar penal pentru viol. Acesta urmează să fie supus unei expertize psihologice. Dacă vina îi va fi demonstrată, acesta riscă să-și petreacă următorii 10 ani în spatele gratiilor.

echipa.md

Ediție TV

/VIDEO/ Țipete și înjurături, la frontieră

Țipete și înjurături la punctul de trecere a frontierei Larga. Un bărbat băut a intrat cu mașina, la propriu, în porțile instituției, după care a ieșit din mașină și a început să-i înjure pe oamenii legii.

Totul s-a întâmplat în data de 10 noiembrie, în jurul orei unu noaptea. Camerele de supraveghere, instalate pe teritoriul instituției au surprins momentul în care conducătorul auto lovește cu mașina în porțile sediului poliției de frontieră.

ANA MARCHITAN, OFIȚER DE PRESĂ, POLIȚIA DE FRONTIERĂ:
 Un mijloc de transport de model Mitsubishi L 200 a lovit porțile de la intrare a Sectorului Poliției de Frontieră Larga. Aflat pe teritoriul Sectorului, conducătorul auto a prezentat un comportament necontrolat, folosind cuvinte obscene în adresa polițiștilor de frontieră. Persoana documentată este o persoană originară din satul Larga. Acum el este cercetat penal pentru huliganism. Investigațiile au loc în conlucrare cu procuratura Briceni.

Totodată, forțele de ordine au constatat că bărbatul, în vârstă de 35 de ani a fost anterior, cercetat de mai multe ori pentru cazuri de contrabandă. Potrivit portalului de știri deschide.md, care citează surse anonime, bărbatul s-ar fi enervat pentru că nu ar fi fost lăsat să treacă un lot de marfă de contrabandă peste frontieră.


Această informație nu a fost confirmată de poliția de frontieră. Pe cazul dat, pe lângă dosarul pornit pentru huliganism, a fost inițiată și o anchetă internă, pentru a stabili dacă polițiștii de frontieră care se aflau în tură în noaptea incidetnului ar fi acționat conform normelor legale.

Cercetările continuă.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Soț și soție, condamnați

Un bărbat de 43 de ani, din Chișinău, dar și soția acestuia, de 34 de ani, au fost condamnați la ani grei de pușcărie pentru exploatare sexuală.

Recent, magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul central au decis ca bărbatul să stea 20 de ani după gratii, iar soția lui – 17 ani. Potrivit procurorilor, cei doi ar fi organizat totul în 2016. Aceștia ar fi racolat șapte tinere, printre care și minore, le-ar fi cazat într-un apartament din Chișinău, unde fetele prestau servicii sexuale.

Pentru a beneficia de serviciile tinerelor, clienții scoteau din buzunare câte 700 de lei. Jumătate din sumă o luau suspecții, cealaltă – le revenea fetelor. Victimele nu erau lăsate să iasă afară pentru mult timp, pentru a nu se putea plânge. Totuși, una dintre ele ar fi reușit să depună o plângere la poliție. La scurt timp, cei doi soț au fost reținuți.

Acum, bărbatul și femeia și-au primit sentințele în prima instanță, care pot însă plânse la Curtea de Apel Chișinău.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Două sate din Ungheni, în flăcări

Noaptea aceasta pompierii din raionul Ungheni din cadrul  Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au fost solicitați să intervină la lichidarea unui incendiu de vegetație uscată. Apelul la Serviciul 112 a fost înregistrat la ora 23:20 de minute. Potrivit datelor operative IGSU, arderea s-a produs în apropierea localității Blândești raionul Ungheni.

Noapte albă pentru pompierii din raionul Ungheni după ce 100 de ha de teren din satele Floreni și Blândești au fost cuprinse de flăcări. Totul s-ar fi întâmplat în noaptea de 12 noiembrie, în jurul orei 23.20. Din imaginile de la fața locului se observă cum focul se răspândește cu viteză pe terenul agricol, distrugând totul în calea lui.

Disperați oamenii au sunat la pompieri și au solicitat ajutor. La fața locului au intervenit trei echipaje de pompieri. Aproape cinci ore le-a luat salvatorilor lupta cu flăcările. Aceștia au reușit să localizeze focarul pentru a evita răspândirea focului, mai ales că, la doar câțiva metri distanță de la locul incendiului se înalță o pădure.

Din fericire, focul nu a reușit să se răspândească până la casele oamenilor care locuiesc în preajmă și nicio persoană nu a avut de suferit. Circumstanțele și cauza producerii incendiului se stabilesc. În acest context, pompierii îndeamnă cetățenii să nu dea foc frunzelor uscate dar și resturilor menajere, pentru a evita izbucnirea incendiilor.


În caz de situații de risc, oamenii sunt îndemnați să apeleze la numărul de urgență 112.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii