Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO/ Urmărire, ca-n filme, la Răzeni

Imagini… parcă rupte din anii 90, pe un traseu din țară. Pasagerii unui microbuz de pe ruta Chișinău-Mihailovca, au tras o sperietură soră cu moartea, după ce trei taximetriști s-au luat la ceartă cu șoferul vehiculului de rută.

Totul a început încă în data de nouă octombrie, la Chișinău, dar s-a finalizat la intrarea în satul Răzeni din Ialoveni. Unul dintre pasagerii din microbuz a postat pe o rețea de socializare o înregistrare video, din care se văd trei taximetre, care încearcă să blocheze microbuzul pe traseu.

Potrivit pasagerilor, șoferul microbuzului s-ar fi enervat, după ce unul dintre taximetriști a oprit chiar în fața lui, pentru ca pasagerii să coboare, blocându-i calea. Enervat, șoferul microbuzului l-ar fi luat la pumni pe taximetrist. Ulterior, conducătorul vehiculului de rută și-a văzut de drum. Înfuriat, taximetristul, însă, a chemat încă doi colegi, și toți trei s-au luat cu mașinile după microbuz. În apropiere de satul Răzeni, aceștia au blocat trecerea microbuzului. Atunci, pasagerii din microbuz au chemat poliția.

SILVIA VETCU, OFIȚER DE PRESĂ, INSPECTORATUL DE POLIȚIE IALOVENI:


Taximetristul, împreună cu alți doi colegi, aflându-se la volanul automobilelor de serviciu, au pornit în urma microbuzului și ajungând în apropierea localității Răzeni, au încercat să blocheze traseul pe care se deplasa microbuzul. Acest caz a fost înregistrat conform legislației în Inspectoratul de poliție Ialoveni și persoanele vinovate urmează a fi sancționate contravențional cu amendă de până la 4000 lei și până la 6 puncte de penalizare.

Totodată, bătaia din centrul capitalei, la fel, a fost înregistrată de către oamenii legii. Acum, șoferii implicați ar putea fi trași la răspundere și pentru huliganism. Cercetările continuă.

echipa.md

 


Ediție TV

/VIDEO/ A furat o mașină de la o spălătorie auto

A rămas fără mașină chiar de ziua orașului. Asta i s-a întâmplat unui chișinăuian care și-a dus mașina la o spălătorie auto de pe strada Muncești a capitalei. Tânărul, în vârstă de 23 de ani, și-ar fi lăsat automobilul pe mâna angajaților, în data de 13 octombrie, iar o zi mai târziu, când urma să o ia, nici urmă de autoturism.

Bărbatul a alertat imediat polițiștii. Ajunși la fața locului aceștia au discutat cu angajații spălătoriei și au aflat că mașina în valoare de peste 100.000 de lei, a fost încredințată unui tânăr, recent angajat în perioada de probă. Pornind de la acest indiciu, polițiștii au stabilit că este vorba de un locuitor al comunei Băcioi în vârstă de 20 de ani.

Oamenii legii l-au găsit pe suspect în localitatea sa de baștină, tot acolo era și automobilul declarat – dispărut. Suspectul a fost escortat la Inspectorat, unde și-ar fi recunoscut vina despre cele întâmplate. El a povestit că, deși a luat mașina fără permisiunea proprietarului sau a vreunui coleg de serviciu. nu ar fi intenționat să o fure, ci doar să se plimbe.

Tânărul a fost reținut pentru 72 de ore. Pe numele acestuia a fost pornit un dosar penal, iar dacă vina-i va fi demonstrată, riscă amendă până la 67 500 lei sau 3 ani de pușcărie.


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ A furat o geantă dintr-un salon de frumusețe

Angajata unui salon de frumuseţe din capitală, a devenit victima unui furt. Suspectat este un tânăr de 26 de ani, originar din raionul Ialoveni.

Acesta a fost reținut pentru furt dintr-un salon de frumusețe de pe strada Tighina din Capitală. Poliția a fost alertată în data de 12 septembrie de către o tânără, angajată a salonului, care a declarat că i-a fost furată geanta, cu bunuri personale, lăsată fără supraveghere. Tânără în vârstă de 26 de ani a declarat că i-a fost cauzat un prejudiciu de 4.000 de lei. În cadrul audierilor, individul și-ar fi recunoscut vina şi a declarat că a vândut bunurile sustrase pentru a obține un profit. Potrivit poliției, anterior, bărbatul a fost judecat pentru furt, jaf și viol, iar în 2016 a fost eliberat din locurile de detenție. Acum, el este cercetat penal pentru furt.

Dacă va fi găsit vinovat el riscă amendă de până la 67.500 de lei, până la 240 ore de muncă neremunerată în folosul comunității sau până la patru ani de pușcărie.

echipa.md

 


 


Citește mai departe

Ediție TV

/FOTO/ Tutun și pistoale de contrabandă

Tutun pentru narghilea, pistoale, camere web, dar și produse cosmetice. Moldovenii încearcă să aducă, dar și să scoată ilegal din țară tot felul de bunuri.

Numai la vama de la Leușeni, oamenii legii au oprit cinci tentative de contrabandă. În primul caz, peste 200 de kg de tutun pentru narghilea au fost depistate într-un microbuz de pe ruta Chișinău–Satul Mare, care voia să iasă din țară. Tutunul era ascuns printre gențile pasagerilor, în portbagajul vehiculului. Cea de-a doua reținere s-a înregistrat la intrarea în țară.

Vameșii au depistat, în bagajul unui bărbat care se întorcea din Germania un pistol cu gaz, dar și 60 de cartușe, nedeclarate. Iar într-un alt microbuz, care transporta colete tot din Germania, au fost depistate produse cosmetice, având marcajele unui brand de lux, fără acte de proveniență.

În alte două cazuri, vameșii au reținut 93 de camere web și 22 de tablete electronice, pentru care șoferii nu au putut prezenta niciun act. În toate cazurile, marfa de contrabandă a fost reținută, iar persoanele care au încercat să treacă ilegal bunurile peste frontieră, riscă amenzi contravenționale.

echipa.mdCitește mai departe

topul săptămânii