Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO/ Urmărire, ca-n filme, la Răzeni

Imagini… parcă rupte din anii 90, pe un traseu din țară. Pasagerii unui microbuz de pe ruta Chișinău-Mihailovca, au tras o sperietură soră cu moartea, după ce trei taximetriști s-au luat la ceartă cu șoferul vehiculului de rută.

Totul a început încă în data de nouă octombrie, la Chișinău, dar s-a finalizat la intrarea în satul Răzeni din Ialoveni. Unul dintre pasagerii din microbuz a postat pe o rețea de socializare o înregistrare video, din care se văd trei taximetre, care încearcă să blocheze microbuzul pe traseu.

Potrivit pasagerilor, șoferul microbuzului s-ar fi enervat, după ce unul dintre taximetriști a oprit chiar în fața lui, pentru ca pasagerii să coboare, blocându-i calea. Enervat, șoferul microbuzului l-ar fi luat la pumni pe taximetrist. Ulterior, conducătorul vehiculului de rută și-a văzut de drum. Înfuriat, taximetristul, însă, a chemat încă doi colegi, și toți trei s-au luat cu mașinile după microbuz. În apropiere de satul Răzeni, aceștia au blocat trecerea microbuzului. Atunci, pasagerii din microbuz au chemat poliția.

SILVIA VETCU, OFIȚER DE PRESĂ, INSPECTORATUL DE POLIȚIE IALOVENI:


Taximetristul, împreună cu alți doi colegi, aflându-se la volanul automobilelor de serviciu, au pornit în urma microbuzului și ajungând în apropierea localității Răzeni, au încercat să blocheze traseul pe care se deplasa microbuzul. Acest caz a fost înregistrat conform legislației în Inspectoratul de poliție Ialoveni și persoanele vinovate urmează a fi sancționate contravențional cu amendă de până la 4000 lei și până la 6 puncte de penalizare.

Totodată, bătaia din centrul capitalei, la fel, a fost înregistrată de către oamenii legii. Acum, șoferii implicați ar putea fi trași la răspundere și pentru huliganism. Cercetările continuă.

echipa.md

 


Ediție TV

/VIDEO/ Hoții au spart casa unei familii aflată peste hotare. Și-ar fi făcut necesitățile fiziologice în locuință

O familie din Moldova, care la moment se află peste hotare a ajuns la culmea disperării după ce casa le-a fost prădată, iar hoții au furat tot ce au agonist proprietarii în mai mulți ani de muncă.

S-a întâmplat în noaptea de 26 mai, într-o casă la sol din orașul Glodeni. Proprietara casei ne-a contactat și ne-a relatat că se află cu soțul în afara țării, iar casa de casa lor au grijă părinții ce locuiesc în apropiere. În acea noapte, un grup de necunoscuți ar fi pătruns în casă, au distrus ușile din interior și au furat tot ce le-a căzut sub mână. Tot ei ar fi spart și mașina, aflată în garaj. Totodată, unul dintre ei și-a dezbrăcat hainele sale, le-a aruncat în una dintre odăi și a îmbrăcat alte haine pe care le-a găsit în casă.

Iar dacă nu ar fi suficient, unul sau mai mulți dintre hoți și-ar fi făcut necesitățile fiziologice direct în casă. Tot proprietara casei ne-a povestit că, vecinii ar fi văzut în acea noapte o persoană de talie medie cu tunsoare scurtă. Stăpânii casei însă sunt siguri că locuința lor a fost prădată de mai mulți indivizi, întrucât cantitatea de lucruri furate este prea mare ca să poată fi cărată de o singură persoană.

Ofițerul de presă de la IP Glodeni, Jana Molceanov a confirmat că un astfel de caz s-a produs în noaptea de 26 mai, iar pe cazul dat a fost pornită o cauză penală pentru furt. La moment se întreprind toate măsurile necesare de investigații stabilirea circumstanțelor și identificarea suspecților. Molceanov a mai adăugat că cu mai multe detalii va veni după finalizarea anchetei.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Au adus prejudicii de 60.000 de euro

Operațiune Moldova-Finlanda. O grupare infracțională specializată în furturi de proporții deosebit de mari a fost anihilată de ofițerii de investigații și procurorii de la noi, ajutați de Europol și poliția finlandeză.

Gruparea din care fac parte și cinci moldoveni, și-a început activitatea în 2015, iar acum membrii acesteia sunt cercetați în libertate pentru mai multe furturi comise pe teritoriul Finlandei. În total, aceștia ar fi cauzat un prejudiciu de peste 600.000 de euro. În data de 28 mai, forțele de ordine au efectuat 13 percheziții la domiciliile suspecților, de unde au ridicat bijuterii, arme, muniții, precum și suporturi electronice, utilizate la comiterea infracțiunilor.

Totodată, s-a stabilit că cei cinci moldoveni au și alți complici, care activează în diferite țări europene. Aceștia urmează a fi identificați și atrași la răspundere penală. Bănuiții riscă pedepse pentru comiterea de furt în proporții deosebit de mari, contrabandă, spălare de bani și crearea sau conducerea organizații criminale.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Atacată în plină stradă

Un tânăr de 23 de ani, locuitor al raionului Ialoveni, a fost reținut de oamenii legii, suspectat de un jaf comis acum trei luni de zile.

Individul a fost încătușat în data de 29 mai, totul s-a întâmplat însă pe 29 februarie. Victima, o tânără de 27 de ani a alertat poliția precum că a fost jefuită în timp ce se deplasa spre casă pe un drum, din sectorul Botanica. Aceasta ar fi declarat că de ea s-a apropiat un bărbat și i-a sustras forțat geanta în care se aflau bani și bunuri materiale, în sumă de aproape 21.500 de lei. După mai multe cercetări, bănuitul a fost reținut.

Poliția a stabilit că acesta a comis infracțiunea cu încă doi complici. În cadrul audierii, tânărul și-a recunoscut parțial vina. Polițiștii au stabilit că individul este deja condamnat la doi ani de pușcărie pentru un alt jaf și era căutat de IP Centru. Acum, el este reținut pentru 72 de ore.

Alte circumstanțe urmează a fi stabilite, iar complicii identificați.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii