Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO/ Urmărire ca în filme, în Chișinău

Urmărire ca în filme, la Poșta Veche. Un minor de 14 ani, care fugea de poliție cu o mașină furată, a tamponat violent un alt autoturism, apoi a ajuns cu mașina în peretele unei case.

S-a întâmplat în noaptea de 03 octombrie, pe strada Putnei. Cazul a ieșit la iveală după ce proprietara mașinii a povestit despre cele întâmplate pe o rețea de socializare. Potrivit ei, la trei dimineața a sunat-o poliția și a întrebat-o, dacă automobilul în cauză îi aparține. Aceasta a confirmat că mașina este a ei, iar ce a aflat apoi, a băgat-o în sperieți. Se pare că un minor de 14 ani i-a furat mașina din fața casei, pentru a se plimba. La un moment dat, acesta a fost observat de o echipă de polițiști, plimbându-se cu viteză excesivă.

Șoferul nu a reacționat la somațiile polițiștilor și ar fi încercat să fugă, însă, ghinion, acesta a intrat cu ea într-un alt automobil și a ajuns în peretele unui bloc de locuit. Informația a fost confirmată și de ofițerul de presă de la poliția Capitalei, Svetlana Scripnic.

SVETLANA SCRIPNIC, OFIȚER DE PRESĂ, POLIȚIA CAPITALEI:


Un automobil de model ,, Honda Civic’’ ce aparținea proprietarului în vârsta de 32 de ani, a fost răpit de către un minor de 14 ani de pe str. Putnei. Minorul, ulterior a accidentat un alt automobil de model ,, Mercedes Sprinter” pe str. Studenților , a părăsit locul accidentului rutier, după care s-a lovit în obstacol pe str. Putnei 2A. Acum, părinții minorului urmează să meargă la inspectorat pentru declarații, iar ulterior sa fie luata o decizie in acest sens.

BETA: Proprietara mașinii mai scrie că și-a cumpărat autoturismul acum o săptămână și nici nu a urcat încă niciodată la volanul acestuia. Experții tehnici au constatat că mașina nu poate fi supusă reparației. Cercetările continuă.

echipa.md


Ediție TV

/VIDEO/ A furat o mașină de la o spălătorie auto

A rămas fără mașină chiar de ziua orașului. Asta i s-a întâmplat unui chișinăuian care și-a dus mașina la o spălătorie auto de pe strada Muncești a capitalei. Tânărul, în vârstă de 23 de ani, și-ar fi lăsat automobilul pe mâna angajaților, în data de 13 octombrie, iar o zi mai târziu, când urma să o ia, nici urmă de autoturism.

Bărbatul a alertat imediat polițiștii. Ajunși la fața locului aceștia au discutat cu angajații spălătoriei și au aflat că mașina în valoare de peste 100.000 de lei, a fost încredințată unui tânăr, recent angajat în perioada de probă. Pornind de la acest indiciu, polițiștii au stabilit că este vorba de un locuitor al comunei Băcioi în vârstă de 20 de ani.

Oamenii legii l-au găsit pe suspect în localitatea sa de baștină, tot acolo era și automobilul declarat – dispărut. Suspectul a fost escortat la Inspectorat, unde și-ar fi recunoscut vina despre cele întâmplate. El a povestit că, deși a luat mașina fără permisiunea proprietarului sau a vreunui coleg de serviciu. nu ar fi intenționat să o fure, ci doar să se plimbe.

Tânărul a fost reținut pentru 72 de ore. Pe numele acestuia a fost pornit un dosar penal, iar dacă vina-i va fi demonstrată, riscă amendă până la 67 500 lei sau 3 ani de pușcărie.


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ A furat o geantă dintr-un salon de frumusețe

Angajata unui salon de frumuseţe din capitală, a devenit victima unui furt. Suspectat este un tânăr de 26 de ani, originar din raionul Ialoveni.

Acesta a fost reținut pentru furt dintr-un salon de frumusețe de pe strada Tighina din Capitală. Poliția a fost alertată în data de 12 septembrie de către o tânără, angajată a salonului, care a declarat că i-a fost furată geanta, cu bunuri personale, lăsată fără supraveghere. Tânără în vârstă de 26 de ani a declarat că i-a fost cauzat un prejudiciu de 4.000 de lei. În cadrul audierilor, individul și-ar fi recunoscut vina şi a declarat că a vândut bunurile sustrase pentru a obține un profit. Potrivit poliției, anterior, bărbatul a fost judecat pentru furt, jaf și viol, iar în 2016 a fost eliberat din locurile de detenție. Acum, el este cercetat penal pentru furt.

Dacă va fi găsit vinovat el riscă amendă de până la 67.500 de lei, până la 240 ore de muncă neremunerată în folosul comunității sau până la patru ani de pușcărie.

echipa.md

 


 


Citește mai departe

Ediție TV

/FOTO/ Tutun și pistoale de contrabandă

Tutun pentru narghilea, pistoale, camere web, dar și produse cosmetice. Moldovenii încearcă să aducă, dar și să scoată ilegal din țară tot felul de bunuri.

Numai la vama de la Leușeni, oamenii legii au oprit cinci tentative de contrabandă. În primul caz, peste 200 de kg de tutun pentru narghilea au fost depistate într-un microbuz de pe ruta Chișinău–Satul Mare, care voia să iasă din țară. Tutunul era ascuns printre gențile pasagerilor, în portbagajul vehiculului. Cea de-a doua reținere s-a înregistrat la intrarea în țară.

Vameșii au depistat, în bagajul unui bărbat care se întorcea din Germania un pistol cu gaz, dar și 60 de cartușe, nedeclarate. Iar într-un alt microbuz, care transporta colete tot din Germania, au fost depistate produse cosmetice, având marcajele unui brand de lux, fără acte de proveniență.

În alte două cazuri, vameșii au reținut 93 de camere web și 22 de tablete electronice, pentru care șoferii nu au putut prezenta niciun act. În toate cazurile, marfa de contrabandă a fost reținută, iar persoanele care au încercat să treacă ilegal bunurile peste frontieră, riscă amenzi contravenționale.

echipa.mdCitește mai departe

topul săptămânii