Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO/ Înșelate și obligate să se prostitueze

Duceau tinere în Rusia la muncă, dar ajunse în străinătate, fetele erau impuse să se prostitueze. Este vorba despre trei bărbați din Telenești, cu vârste cuprinse între 34 și 55 ani, reținuți pentru 72 de ore.

Forțele de ordine au stabilit că suspecții, în perioada anilor 2008-2014, ar fi racolat șase tinere din Telenești, Fălești și Ialoveni, care aveau atunci vârste cuprinse între 20 și 24 de ani. Fetele au fost transportate în orașul Moscova, unde ar fi fost exploatate sexual. Inițial, victimele erau racolate prin înșelăciune, fiindu-le promise locuri de muncă în diferite domenii. Ajunse la destinație și neavând surse de existență, fetele erau nevoite să ofere servicii sexuale contra plată.

După ce au investigat cazul și au acumulat probe s-a aflat că victimele erau plasate pe un drum circular din orașul Moscova, unde, ulterior, erau vândute clienților pe ore sau chiar zile, contra sumelor de la 5.000 la 15.000 de ruble rusești, sau echivalentul a 1.400 de lei și 4.000 de lei. În data de 10 septembrie, polițiștii au descins la domiciliile suspecților din Telenești. De acolo ar fi ridicat înscrisuri referitoare la caz, telefoane mobile, cartele SIM, inclusiv din Rusia.

Mai mult, în locuință era o femeie, despre care se știe că anterior ar fi fost exploatată sexual comercial, iar acum este în concubinaj cu unul dintre suspecți. De asemenea, la domiciliul unui bărbat din Telenești a fost depistată o linie de producere a alcoolului. Polițiștii au ridicat 150 litri de alcool și 48 de sticle de divin, inclusive, îmbuteliate, având și timbre de acciz. Alcoolul urma să fie vândut în Rusia. Pe acest caz au fost pornite cauze penale, pentru trafic de persoane și proxenetism, iar cei trei bărbați au fost reținuți pentru 72 de ore.


Dacă vor fi considerați vinovați, suspecții riscă până la 15 ani de pușcărie. Poliția continuă cercetările pentru a identifica dacă există și alte tinere exploatate de către bănuiți.

echipa.md


Ediție TV

/VIDEO/ Tânăr extrădat autorităților din Ucraina

Un ucrainean căutat pe INTERPOL, reținut anterior pe Aeroportul din Chișinău, a fost extrădat autorităților de la Kiev. Operațiunea de extrădare a avut loc în data de 14 noiembrie, în punctul de trecere  „Tudora – Starokozache”.

O echipă de polițiști din Ucraina a venit la frontieră pentru a-l prelua pe suspect, reținut anterior de autoritățile de la noi. Potrivit polițiștilor de frontieră, tânărul, de 25 de ani era căutat în Ucraina de mai bine de patru ani, pentru tortură, violență, dar și alte infracțiuni. La începutul lunii octombrie, acesta a fost reținut pe aeroportul internațional Chișinău, după ce ar fi aterizat din Istanbul.

Atunci, acesta a fost plasat în penitenciarul 13 din Chișinău. Ulterior, în data de 30 octombrie, magistrații de la  Judecătoria Chișinău au admis demersul de extrădare a tânărului, din Republica Moldova în Ucraina, pentru ca acesta să-și ispășească pedeapsa pentru infracțiunile comise anterior.

Acum, tânărul a fost predate autorităților de la Kiev, iar judecătorii în gestiunea cărora se află dosarele penale ale suspectului vor lua o hotărâre legală în acest sens.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Buzunărită într-un maxi- taxi din Chișinău

O clipă de neatenție a transformat o pasageră a unui microbuz de rută în victima unui hoț de buzunare. Femeia, de 36 de ani a rămas fără portmoneu, în care se aflau 1.400 de lei.

Totul s-a întâmplat în data de 12 noiembrie, în jurul orei 15.00, într-un microbuz de pe linia 184 din Chișinău.

Când și-a dat seama că a fost buzunărită, victima a chemat imediat poliția. La scurt timp suspectul a fost reținut. Este vorba despre un bărbat de 43 de ani din Chișinău, anterior judecat pentru infracțiuni similare. Audiat, acesta și-ar fi recunoscut vina.Bărbatul le-ar mai fi declarat polițiștilor că a cheltuit cei 1.400 de lei găsiți în portmoneu.

Acum el este cercetat penal pentru pungășie, iar dacă vina lui va fi dovedită, el riscă până la doi ani de pușcărie. Cercetările continuă.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Moldoveni reținuți pentru furt în Germania

Doi moldoveni și-ar putea petrece următorii 12 ani în spatele gratiilor după ce ar fi comis mai multe furturi în Germania. Bărbații sunt suspectați că ar fi furat colete în valoare 25.000 de euro.

Oamenii legii au stabilit că, totul ar fi început în luna decembrie a anului 2018, când indivizii în baza unor acte românești false, s-au angajat în calitate de curieri la o firmă ce transportă colete din Germania. În loc să le livreze însă, aceștia scotoceau prin ele, iar ce găseau mai de preț – furau. Activitatea ilicită a moldovenilor a fost deconspirată de autoritățile germane care, la rândul lor, au expediat informația poliției de la noi.

Ca urmare, în data de 13 noiembrie, cei doi suspecți au fost încătușați, iar la casele acestora au fost desfășurate percheziții. În cadrul descinderilor, la domiciliul unui dintre suspecți au fost depistate și ridicate acte false, dar și bani obținuți din comercializarea telefoanelor mobile, electrocasnicelor, hainelor și încălțămintei de brand sustrase din colete.

Totodată, în cadrul investigațiilor, a fost stabilit că o parte din bunurile furate au fost confiscate de vameși în ziua în care cei doi ar fi intrat în țară, pe motiv că nu le-ar fi declarat. Pe numele tinerilor au fost deschise dosare penale pentru falsificarea actelor și furt.


Dacă vina le ba fi demonstrată ei riscă pușcărie până la 12 ani.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii