Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO/ Vieți de copii, puse în pericol

Două cazuri strigătoare la cer, în care copiii au fost maltratați, sau chiar aduși la un pas de suicid, au avut loc în două localități din centrul țării. Imaginile au devenit virale pe internet și au stârnit zarvă în rândurile internauților.

Unul dintre cazuri s-a produs în satul Peciște din Rezina. Atenție, urmează imagini și detalii care ar putea afecta emoțional. O mamă ar fi atașat de pod mai multe cabluri electrice, ulterior l-ar fi urcat pe copilul ei de numai patru ani pe un scaun, și i-ar fi spus să-și pună firele în jurul gâtului și să împingă scaunul cu picioarele.

Imaginile au ajuns pe internet, iar internauții au expediat filmulețul poliției. Imediat, oamenii legii s-au dus la fața locului, reușind să salveze copilul. Forțele de ordine au reconstituit toate circumstanțele din acea seară încercând să găsească motivul din care mama și-ar fi împins propriul copil spre suicid.

Forțele de ordine au stabilit că femeia ar fi divorțat de soțul ei, iar apoi, s-ar fi mutat cu traiul din raionul Anenii Noi, la tatăl ei de 83 de ani, în satul Peciște din Rezina. Acum, copilul se află în grija rudelor, iar mama lui este examinată de medici.
Un alt caz care a zguduit rețelele de socializare a avut loc în raionul Călărași. O fetita de 6 ani, ar fi fost bătută până la sânge de femeia în grija căreia ar fi fost lăsată, pentru perioada în care mama copilei este plecată peste hotare. Una dintre surorile fetei a filmat totul și i-a trimis mamei sale, iar ulterior, imaginile au ajuns și pe rețelele de socializare.


Mama fetelor a scris că și-a lăsat cele patru fete sub tutela familiei respective deoarece era convinsă că este o familie exemplară. Anterior, fetele s-ar mai fi plâns că sunt bătute și umilite, iar femeia le-ar fi spus să filmeze totul, pentru a avea dovezi. Despre caz a fost sesizată poliția din Călărași, iar toate cele patru fete au fost luate din familia respectivă și cazate la un centru de plasament. Acum, femeia care al fi maltratat copila de șase ani este cercetată pentru violență în familie.

echipa.md


Ediție TV

/VIDEO/ Fostul viceprimar al capitalei, reținut

Escrocherii, falsificarea probelor și exces de putere. De asta sunt bănuiți trei angajați ai primăriei, dintre care și un fost viceprimar al capitalei, dar și alte persoane fizice și juridice.

Într-un comunicat al procuraturii generale este specificat că suspecții ar fi creat o schemă ilegală de obținere a loturilor de pământ pentru construcție, prin încheierea contractelor de arendă. Prin urmare, în data de 20 septembrie, fostul viceprimar, dar și un angajat al Direcției generale arhitectură, au fost reținuți pentru 72 de ore. Totodată, un alt angajat al primăriei este cercetat în libertate. Potrivit procurorilor, cei trei colaborează cu ancheta și își recunosc vina.

Amintim că în total, în anchetă sunt implicați 10 actuali și foști angajați ai primăriei, toți suspectați că ar fi implicați în schema de înstrăinare a terenurilor. În data de 9 septembrie, procurorii de la PCCOCS, împreună cu polițiștii și cei de la SPIA au efectuat 21 de percheziții în sediul Primăriei mun. Chișinău, dar și în oficiile, automobilele și la domiciliile persoanelor vizate în cauzele penale.

Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă până la 10 ani de pușcărie, dar şi amenzi de sute de mii de lei.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Detalii despre cazul bărbatului de la Cahul, lovit mortal de tren. Victima se ducea la pescuit și nu ar fi auzit trenul.

Tragedie în raionul Cahul. Un bărbat în vârstă de 58 de ani a murit, după ce a fost accidentat de trenul marfar care se ducea la Giurgiulești.

Tragedia a avut loc în dimineața de 19 septembrie, în jurul orei 09:00, pe calea ferată din satul Vadul lui Isac. Contactat telefonic, ofițerul de presă de la IP Cahul, Cristina Ciobanu, a declarat că victima se ducea la pescuit în balta râului Prut. Bărbatul, originar din Vadul lui Isac, a ieșit de pe un drum de țară, adiacent drumului central Cahul-Giurgiulești, și fără a se asigura a început a se deplasa pe calea ferată.

Potrivit poliție, bărbatul n-ar fi auzit cum vine trenul. Din păcate, mașinistul locomotivei, n-a reușit să oprească cele 38 de vagoane goale și l-a accidentat în plin. În urma leziunilor primite, victima a decedat pe loc. Din cauza tragediei traficul feroviar a fost oprit o perioadă în zona, unde a avut loc accidentul.

Cazul este cercetat pe poliție, iar oamenii legii urmează să stabilească toate circumstanțele în care s-a produs tragedia.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ O șoferiță a ajuns la spital în stare de șoc

Grav accident în sectorul Botanica al capitalei. O șoferiță a ajuns la spital după ce a suferit un adevărat șoc în urma celor întâmplate.

Accidentul s-a produs în dimineața de 20 septembrie, la intersecția străzii Sarmizegetusa cu Grădina Botanică, în jurul orei 10.40. Contactat telefonic, ofițerul de presă de la Poliția Capitalei, Natalia Stati, a declarat că impactul s-a produs între o Toyota, condusă de o șoferiță de 26 de ani și un Volkswagen, la volanul căruia se afla un tânăr de 29 de ani.

La fața locului a venit și o ambulanță, care a preluat-o pe șoferița de 26 de ani. Preliminar, aceasta nu a suferit careva traume, însă, a suferit un stres puternic.

Polițiștii urmează să stabilească care dintre șoferi a trecut la culoarea roșie a semaforului și a provocat accidentul de circulație. Cel care va fi găsit vinovat, riscă 1.500 de lei amendă și șase puncte de penalizare.

echipa.mdCitește mai departe

topul săptămânii