Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO/ Vieți de copii, puse în pericol

Două cazuri strigătoare la cer, în care copiii au fost maltratați, sau chiar aduși la un pas de suicid, au avut loc în două localități din centrul țării. Imaginile au devenit virale pe internet și au stârnit zarvă în rândurile internauților.

Unul dintre cazuri s-a produs în satul Peciște din Rezina. Atenție, urmează imagini și detalii care ar putea afecta emoțional. O mamă ar fi atașat de pod mai multe cabluri electrice, ulterior l-ar fi urcat pe copilul ei de numai patru ani pe un scaun, și i-ar fi spus să-și pună firele în jurul gâtului și să împingă scaunul cu picioarele.

Imaginile au ajuns pe internet, iar internauții au expediat filmulețul poliției. Imediat, oamenii legii s-au dus la fața locului, reușind să salveze copilul. Forțele de ordine au reconstituit toate circumstanțele din acea seară încercând să găsească motivul din care mama și-ar fi împins propriul copil spre suicid.

Forțele de ordine au stabilit că femeia ar fi divorțat de soțul ei, iar apoi, s-ar fi mutat cu traiul din raionul Anenii Noi, la tatăl ei de 83 de ani, în satul Peciște din Rezina. Acum, copilul se află în grija rudelor, iar mama lui este examinată de medici.
Un alt caz care a zguduit rețelele de socializare a avut loc în raionul Călărași. O fetita de 6 ani, ar fi fost bătută până la sânge de femeia în grija căreia ar fi fost lăsată, pentru perioada în care mama copilei este plecată peste hotare. Una dintre surorile fetei a filmat totul și i-a trimis mamei sale, iar ulterior, imaginile au ajuns și pe rețelele de socializare.


Mama fetelor a scris că și-a lăsat cele patru fete sub tutela familiei respective deoarece era convinsă că este o familie exemplară. Anterior, fetele s-ar mai fi plâns că sunt bătute și umilite, iar femeia le-ar fi spus să filmeze totul, pentru a avea dovezi. Despre caz a fost sesizată poliția din Călărași, iar toate cele patru fete au fost luate din familia respectivă și cazate la un centru de plasament. Acum, femeia care al fi maltratat copila de șase ani este cercetată pentru violență în familie.

echipa.md


Ediție TV

/VIDEO/ Furau mașini de LUX, apoi le vindeau peste hotare. Trei suspecți au ajuns pe mâna poliției

Furau mașini de lux pe teritoriul țării noastre, apoi le transportau peste hotare unde le vindeau sau le dădeau la piese. Este afacerea pusă pe roate de către trei ucraineni, prinși de autoritățile de la noi în data de 10 noiembrie.

Suspecții s-au dovedit a fi cetățeni ai Ucrainei, cu vârstele cuprinse între 20 și 40 de ani. Potrivit poliției, în perioada lunilor august-septembrie, bărbații ar fi reușit să fure șase mașini de lux, atât din Chișinău, cât și din alte localități ale țării. Pe durata anchetei, oamenii legii au stabilit că bărbații acționau conform unui plan bine pus la punct.

Aceștia ar fi falsificat actele de proveniență și codurile de producere ale automobilelor, valabile pe teritoriul Republicii Moldova, Ucrainei dar în țările membre ale Uniunii Europene. Apoi ar fi transportat două dintre mașini în Ucraina, iar patru le-ar fi dezasamblat pentru a vinde piesele auto. Aduși la audieri, bărbații și-ar fi recunoscut vina.

Aceștia au fost reținuți pentru 72 de ore. Mai mult, suspecții nu ar fi la prima abatere de acest gen. Pe numele bănuiților au fost deschise dosare penale pentru escrocherie în proporții deosebit de mari. Dacă vina le va fi dovedită, ei riscă pușcărie de până la 15 ani.


Oamenii legii continuă investigațiile, pentru a identifica și complicii suspecților.

echipa.md

 


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Traficanții de droguri, pe banca acuzaților

Patru bărbați și o femeie, reținuți la sfârșitul lunii august pentru trafic de droguri în proporții deosebit de mari, vor compărea pe banca acuzaților.

Procurorii PCCOCS au finalizat investigațiile și au transmis dosarul de învinuire a suspecților în judecată. Amintim că cei patru suspecți vindeau narcotice de tip PVP, consumatorilor din Chișinău, cu 1.000 de lei per gram. După mai multe luni de investigații, cei cinci au fost reținuți.

Potrivit procurorilor, cei cinci  suspecți, cu vârstele cuprinse între 36 și 42 de ani, căutau nu doar clienți, dar și noi membri pe care să-I încadreze în grup. Ei le promiteau acestora câte 2.000-3.000 de lei pe zi.

Forțele de ordine au descins acasă la suspecți, de unde au ridicat mai multe pachețele cu droguri de tip PVP,  precum  și canabis, cântare electrice, cutii din metal pentru păstrarea drogurilor, folii de staniol, seringi, ustensile artizanale pentru consumul de droguri, telefoane mobile, dar și bani obținuți din vinderea narcoticelor. Pe tot parcursul anchetei, suspecții s-au aflat în arest preventiv.


Aceștia sunt învinuiți de trafic de droguri în proporții deosebit de mari și riscă până la 15 ani de detenție.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Fost procuror, condamnat pentru mită

Un fost procuror din Edineț, acuzat că a cerut 20.000 de lei mită de la un bărbat ce furase un telefon, va sta șapte ani în pușcărie.

Magistrații de la Curtea de Apel Bălți au hotărât că, pe lângă detenție, acesta va plăti și o amendă de 400.000 de lei, iar din contul său au fost sechestrați 17.000 de euro. Totul s-a întâmplat încă în 2017. Fostul procuror ar fi cerut și primit de la un suspect într-un dosar de furt, 20.000 de lei mită. În schimbul banilor, procurorul i-ar fi promis denunțătorului că va înceta urmărirea penală pe numele lui.

Acesta ar fi primit banii în mai multe tranșe, care, ulterior, au fost găsiți în cabinetul lui. Fostul procuror, însă, a fost achitat de prima instanță, iar la scurt timp, magistratul care a pronunțat acea sentință a fost eliberat din funcție.

În data de 8 noiembrie 2019, magistrații de la Curtea de Apel Bălți au emis verdictul pentru procuror, care, însă, poate fi plâns la Curtea Supremă de Justiție.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii