Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO/ Vieți de copii, puse în pericol

Două cazuri strigătoare la cer, în care copiii au fost maltratați, sau chiar aduși la un pas de suicid, au avut loc în două localități din centrul țării. Imaginile au devenit virale pe internet și au stârnit zarvă în rândurile internauților.

Publicat

Unul dintre cazuri s-a produs în satul Peciște din Rezina. Atenție, urmează imagini și detalii care ar putea afecta emoțional. O mamă ar fi atașat de pod mai multe cabluri electrice, ulterior l-ar fi urcat pe copilul ei de numai patru ani pe un scaun, și i-ar fi spus să-și pună firele în jurul gâtului și să împingă scaunul cu picioarele.

Imaginile au ajuns pe internet, iar internauții au expediat filmulețul poliției. Imediat, oamenii legii s-au dus la fața locului, reușind să salveze copilul. Forțele de ordine au reconstituit toate circumstanțele din acea seară încercând să găsească motivul din care mama și-ar fi împins propriul copil spre suicid.

Forțele de ordine au stabilit că femeia ar fi divorțat de soțul ei, iar apoi, s-ar fi mutat cu traiul din raionul Anenii Noi, la tatăl ei de 83 de ani, în satul Peciște din Rezina. Acum, copilul se află în grija rudelor, iar mama lui este examinată de medici.
Un alt caz care a zguduit rețelele de socializare a avut loc în raionul Călărași. O fetita de 6 ani, ar fi fost bătută până la sânge de femeia în grija căreia ar fi fost lăsată, pentru perioada în care mama copilei este plecată peste hotare. Una dintre surorile fetei a filmat totul și i-a trimis mamei sale, iar ulterior, imaginile au ajuns și pe rețelele de socializare.


Mama fetelor a scris că și-a lăsat cele patru fete sub tutela familiei respective deoarece era convinsă că este o familie exemplară. Anterior, fetele s-ar mai fi plâns că sunt bătute și umilite, iar femeia le-ar fi spus să filmeze totul, pentru a avea dovezi. Despre caz a fost sesizată poliția din Călărași, iar toate cele patru fete au fost luate din familia respectivă și cazate la un centru de plasament. Acum, femeia care al fi maltratat copila de șase ani este cercetată pentru violență în familie.

echipa.md


Ediție TV

/VIDEO/ Accidentele în lanț, la ordinea zilei

NOUĂ MAȘINI AVARIATE ÎN URMA PRODUCERII A DOUĂ COLIZIUNI

Publicat

Dimineață cu ghinion pentru nouă șoferi din capitală, mașinile cărora au fost implicate două  accidente de circulație. Primul caz s-a întâmplat dis de dimineață, pe Viaduct. Aici, patru mașini s-au tamponat în timp ce se deplasau pe banda extremă dreaptă și au creat mai mari impedimente în traficul și așa destul de aglomerat. Un caz similar s-a produs tot pe 10 iulie, câteva ore mai târziu, pe sos Balcani. De acestă dată, s-au lovit în lanț cinci autoturisme.

În imaginile surprinse de martorii oculari se poate vedea că la fața locului a intervenit un echipaj de poliție. Internauții admit că , cel mai probabil, coliziunea s-a produs din cauza nerespectării distanțe dintre mașini. Versiune ce nu a fost confirmată sau infirmată de oamenii legii. Contactat telefonic, ofițerul de presă de la Poliția Capitalei Svetlana Scripnic a declarat că din fericire, în ambele cazuri persoane traumatizate nu au fost înregistrate. Șoferii care vor fi gasiti  vinovati riscă 1500 de lei amendă și 6 puncte de penalizare.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Topul infracțiunilor, în capitală

POLIȚIA A INTERVENIT LA APROAPE 6.000 DE CHEMĂRI ÎN DOUĂ SĂPTĂMÂNI

Publicat

La paza legii 24/24. Poliția capitalei a intervenit în 5911 de cazuri parvenite prin apel telefonic în ultimele două săptămâni. Conform statisticii, din data de 25 iunie și până pe data de 9 iulie, către poliție au intervenit apeluri, cu solicitarea implicării în ameliorarea diverselor conflicte și fărădelegi comise în Chișinău. Ca urmare, în cadrul acțiunilor înterprinse de poliție au fost reținute 69 de persoane pentru 6 cazuri de furt, 3 de jaf, dar și 21 cazuri legate de droguri.

– Ai droguri asupra ta?

– Nu.


– Sigur?

– Da.

– Acuși o să verific și o să vedem.


Totodată, oamenii legii au intervenit și în 20 acte de huliganism, 2 cazuri de violare de domociliu și o răpire de automobil. La fel, au fost reținute 26 de persoane aflate în urmărire penală, 19 debitori de stat, dar și 26 de persoane aflate în orientare. Totodată de către polițiști au fost reţinuţi total 122 de contravenienți. Toate persoanele au vor fi trase la răspundere conform legislației în vigoare.

echipa.md

Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Explozie pe un câmp agricol

UN OBUZ, DEZGROPAT DIN GREȘEALĂ, A EXPLODAT ȘI A DISTRUS PARTIAL UN TRACTOR

Publicat

Potrivit informațiilor operative, obuzul a explodat în timpul lucrărilor agricole pe un teren din apropierea orașului Căușeni, tractorul și utilajul agricol fiind distruse parțial.

Clipe de panică pentru un șofer de tractor de 51 de ani din Căușeni. Un obuz militar a explodat și a distrus vehiculul pe care-l condcea, în timp ce efectua lucrări pe un teren agricol. Totul s-a întâmplat în data de 10 iulie, în apropiere de orașul Căușeni. Poliția a fost anunțată de către proprietarul tractorului.

Acesta le-ar fi spus oamenilor legii că un angajat de-al său efectua lucrări Agricole pe câmpul care-I aparțiine, iar la un moment dat a ajuzit o bubuitură puternică. Se pare că acesta ar fi detonat din greșeală un obuz de război Din fericire, incidental nu s-a soldat cu victim, numai tractorul a fost avariat partial. Polițiștii continua investigațiile.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii