Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO/ Adolescent găsit strangulat într-o pădure

Tragedie fără margini într-o familie din Ștefan Vodă. Fiul lor, în vârstă de 19 ani, a fost depistat strangulat într-o pădure din Chișinău.

Înainte să dispară, adolescentul le-ar fi trimis prietenilor săi câte un mesaj de adio, în care își cerea iertare pentru tot și își lua rămas bun. În data de trei septembrie, poliția a fost alertată de către părinții băiatului, după ce fiul lor nu le-a mai răspuns la telefon. În urma investigațiilor, băiatul a fost găsit a doua zi, în data de patru septembrie, strangulat de un copac, într-o pădurice de pe strada Grenoble din capitală.

La fața locului s-a deplasat și medicul legist care, potrivit poliției, nu a depistat semne de moarte violentă pe corpul adolescentului. Forțele de ordine au pornit un proces penal și urmează să stabilească toate circumstanțele în care a decedat băiatul, iar, dacă este vorba de suicid, ce l-a făcut pe tânăr să recurgă la acest gest extrem.

Tânărul de 19 ani nu studia și nu era angajat, în capitală.

echipa.md


Ediție TV

/VIDEO/ Furau mașini de LUX, apoi le vindeau peste hotare. Trei suspecți au ajuns pe mâna poliției

Furau mașini de lux pe teritoriul țării noastre, apoi le transportau peste hotare unde le vindeau sau le dădeau la piese. Este afacerea pusă pe roate de către trei ucraineni, prinși de autoritățile de la noi în data de 10 noiembrie.

Suspecții s-au dovedit a fi cetățeni ai Ucrainei, cu vârstele cuprinse între 20 și 40 de ani. Potrivit poliției, în perioada lunilor august-septembrie, bărbații ar fi reușit să fure șase mașini de lux, atât din Chișinău, cât și din alte localități ale țării. Pe durata anchetei, oamenii legii au stabilit că bărbații acționau conform unui plan bine pus la punct.

Aceștia ar fi falsificat actele de proveniență și codurile de producere ale automobilelor, valabile pe teritoriul Republicii Moldova, Ucrainei dar în țările membre ale Uniunii Europene. Apoi ar fi transportat două dintre mașini în Ucraina, iar patru le-ar fi dezasamblat pentru a vinde piesele auto. Aduși la audieri, bărbații și-ar fi recunoscut vina.

Aceștia au fost reținuți pentru 72 de ore. Mai mult, suspecții nu ar fi la prima abatere de acest gen. Pe numele bănuiților au fost deschise dosare penale pentru escrocherie în proporții deosebit de mari. Dacă vina le va fi dovedită, ei riscă pușcărie de până la 15 ani.


Oamenii legii continuă investigațiile, pentru a identifica și complicii suspecților.

echipa.md

 


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Traficanții de droguri, pe banca acuzaților

Patru bărbați și o femeie, reținuți la sfârșitul lunii august pentru trafic de droguri în proporții deosebit de mari, vor compărea pe banca acuzaților.

Procurorii PCCOCS au finalizat investigațiile și au transmis dosarul de învinuire a suspecților în judecată. Amintim că cei patru suspecți vindeau narcotice de tip PVP, consumatorilor din Chișinău, cu 1.000 de lei per gram. După mai multe luni de investigații, cei cinci au fost reținuți.

Potrivit procurorilor, cei cinci  suspecți, cu vârstele cuprinse între 36 și 42 de ani, căutau nu doar clienți, dar și noi membri pe care să-I încadreze în grup. Ei le promiteau acestora câte 2.000-3.000 de lei pe zi.

Forțele de ordine au descins acasă la suspecți, de unde au ridicat mai multe pachețele cu droguri de tip PVP,  precum  și canabis, cântare electrice, cutii din metal pentru păstrarea drogurilor, folii de staniol, seringi, ustensile artizanale pentru consumul de droguri, telefoane mobile, dar și bani obținuți din vinderea narcoticelor. Pe tot parcursul anchetei, suspecții s-au aflat în arest preventiv.


Aceștia sunt învinuiți de trafic de droguri în proporții deosebit de mari și riscă până la 15 ani de detenție.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Fost procuror, condamnat pentru mită

Un fost procuror din Edineț, acuzat că a cerut 20.000 de lei mită de la un bărbat ce furase un telefon, va sta șapte ani în pușcărie.

Magistrații de la Curtea de Apel Bălți au hotărât că, pe lângă detenție, acesta va plăti și o amendă de 400.000 de lei, iar din contul său au fost sechestrați 17.000 de euro. Totul s-a întâmplat încă în 2017. Fostul procuror ar fi cerut și primit de la un suspect într-un dosar de furt, 20.000 de lei mită. În schimbul banilor, procurorul i-ar fi promis denunțătorului că va înceta urmărirea penală pe numele lui.

Acesta ar fi primit banii în mai multe tranșe, care, ulterior, au fost găsiți în cabinetul lui. Fostul procuror, însă, a fost achitat de prima instanță, iar la scurt timp, magistratul care a pronunțat acea sentință a fost eliberat din funcție.

În data de 8 noiembrie 2019, magistrații de la Curtea de Apel Bălți au emis verdictul pentru procuror, care, însă, poate fi plâns la Curtea Supremă de Justiție.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii