Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO/ Au băgat spaima în jumătate de țară

Zeci de furturi, jafuri, cazuri de huliganism și chiar amenințare cu omor și răfuială fizică. Sunt doar unele dintre infracțiunile, comise în nordul și centrul țării, de care sunt suspectați patru tineri, originari din Orhei și Bălți.

După trei luni de investigații, trei dintre suspecți, cu vârstele cuprinse între 21 și 35 de ani, printre care și capul grupării, au fost reținuți, în data de 29 august, într-o gospodărie din raionul Orhei. În timpul reținerilor, capul grupării ar fi încercat să fugă.

Forțele de ordine au stabilit că, gruparea spărgea casele din orașele Bălți, Orhei și Chișinău. Pentru a lăsa cât mai puține urme, tinerii planificau și organizau totul din timp. Aceștia urmăreau victimele pentru a stabili când nu sunt acasă, apoi pătrundeau în casele lor și furau banii, dar și bunurile de preț pe care le găseau. Până acum, polițiștii au înregistrat, cel puțin, 10 furturi din mașini și case, o răpire de automobil, un caz de huliganism, dar și unul de amenințare cu omor. Suma prejudiciului cauzat de suspecți victimelor depășește 300.000 de lei. Oamenii legii au mai constatat că, capul grupării a fost anterior judecat pentru cauzarea leziunilor corporale soldate cu decesul unei persoane.

În prezent, liderul grupării, împreună cu încă un complice, au fost reținuți pentru 72 de ore. Cel de-al treilea suspect reținut este cercetat în libertate. Cel de-al patrulea suspect ar fi reușit să părăsească țara, de aceea va fi anunțat în căutare internațională.


Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă până la 10 ani de pușcărie.

echipa.md


Ediție TV

/VIDEO/ Fostul viceprimar al capitalei, reținut

Escrocherii, falsificarea probelor și exces de putere. De asta sunt bănuiți trei angajați ai primăriei, dintre care și un fost viceprimar al capitalei, dar și alte persoane fizice și juridice.

Într-un comunicat al procuraturii generale este specificat că suspecții ar fi creat o schemă ilegală de obținere a loturilor de pământ pentru construcție, prin încheierea contractelor de arendă. Prin urmare, în data de 20 septembrie, fostul viceprimar, dar și un angajat al Direcției generale arhitectură, au fost reținuți pentru 72 de ore. Totodată, un alt angajat al primăriei este cercetat în libertate. Potrivit procurorilor, cei trei colaborează cu ancheta și își recunosc vina.

Amintim că în total, în anchetă sunt implicați 10 actuali și foști angajați ai primăriei, toți suspectați că ar fi implicați în schema de înstrăinare a terenurilor. În data de 9 septembrie, procurorii de la PCCOCS, împreună cu polițiștii și cei de la SPIA au efectuat 21 de percheziții în sediul Primăriei mun. Chișinău, dar și în oficiile, automobilele și la domiciliile persoanelor vizate în cauzele penale.

Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă până la 10 ani de pușcărie, dar şi amenzi de sute de mii de lei.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Detalii despre cazul bărbatului de la Cahul, lovit mortal de tren. Victima se ducea la pescuit și nu ar fi auzit trenul.

Tragedie în raionul Cahul. Un bărbat în vârstă de 58 de ani a murit, după ce a fost accidentat de trenul marfar care se ducea la Giurgiulești.

Tragedia a avut loc în dimineața de 19 septembrie, în jurul orei 09:00, pe calea ferată din satul Vadul lui Isac. Contactat telefonic, ofițerul de presă de la IP Cahul, Cristina Ciobanu, a declarat că victima se ducea la pescuit în balta râului Prut. Bărbatul, originar din Vadul lui Isac, a ieșit de pe un drum de țară, adiacent drumului central Cahul-Giurgiulești, și fără a se asigura a început a se deplasa pe calea ferată.

Potrivit poliție, bărbatul n-ar fi auzit cum vine trenul. Din păcate, mașinistul locomotivei, n-a reușit să oprească cele 38 de vagoane goale și l-a accidentat în plin. În urma leziunilor primite, victima a decedat pe loc. Din cauza tragediei traficul feroviar a fost oprit o perioadă în zona, unde a avut loc accidentul.

Cazul este cercetat pe poliție, iar oamenii legii urmează să stabilească toate circumstanțele în care s-a produs tragedia.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ O șoferiță a ajuns la spital în stare de șoc

Grav accident în sectorul Botanica al capitalei. O șoferiță a ajuns la spital după ce a suferit un adevărat șoc în urma celor întâmplate.

Accidentul s-a produs în dimineața de 20 septembrie, la intersecția străzii Sarmizegetusa cu Grădina Botanică, în jurul orei 10.40. Contactat telefonic, ofițerul de presă de la Poliția Capitalei, Natalia Stati, a declarat că impactul s-a produs între o Toyota, condusă de o șoferiță de 26 de ani și un Volkswagen, la volanul căruia se afla un tânăr de 29 de ani.

La fața locului a venit și o ambulanță, care a preluat-o pe șoferița de 26 de ani. Preliminar, aceasta nu a suferit careva traume, însă, a suferit un stres puternic.

Polițiștii urmează să stabilească care dintre șoferi a trecut la culoarea roșie a semaforului și a provocat accidentul de circulație. Cel care va fi găsit vinovat, riscă 1.500 de lei amendă și șase puncte de penalizare.

echipa.mdCitește mai departe

topul săptămânii