Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO/ Au băgat spaima în jumătate de țară

Zeci de furturi, jafuri, cazuri de huliganism și chiar amenințare cu omor și răfuială fizică. Sunt doar unele dintre infracțiunile, comise în nordul și centrul țării, de care sunt suspectați patru tineri, originari din Orhei și Bălți.

După trei luni de investigații, trei dintre suspecți, cu vârstele cuprinse între 21 și 35 de ani, printre care și capul grupării, au fost reținuți, în data de 29 august, într-o gospodărie din raionul Orhei. În timpul reținerilor, capul grupării ar fi încercat să fugă.

Forțele de ordine au stabilit că, gruparea spărgea casele din orașele Bălți, Orhei și Chișinău. Pentru a lăsa cât mai puține urme, tinerii planificau și organizau totul din timp. Aceștia urmăreau victimele pentru a stabili când nu sunt acasă, apoi pătrundeau în casele lor și furau banii, dar și bunurile de preț pe care le găseau. Până acum, polițiștii au înregistrat, cel puțin, 10 furturi din mașini și case, o răpire de automobil, un caz de huliganism, dar și unul de amenințare cu omor. Suma prejudiciului cauzat de suspecți victimelor depășește 300.000 de lei. Oamenii legii au mai constatat că, capul grupării a fost anterior judecat pentru cauzarea leziunilor corporale soldate cu decesul unei persoane.

În prezent, liderul grupării, împreună cu încă un complice, au fost reținuți pentru 72 de ore. Cel de-al treilea suspect reținut este cercetat în libertate. Cel de-al patrulea suspect ar fi reușit să părăsească țara, de aceea va fi anunțat în căutare internațională.


Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă până la 10 ani de pușcărie.

echipa.md


Ediție TV

/VIDEO/ Voia casa și mașinile fostului soț

Un bărbat de 40 de ani a ajuns pe mâna poliției, suspectat de șantaj. Acesta îl amenința sistematic cu moartea pe un alt bărbat și-I cerea banii și bunurile de preț din casă, și toate astea la comanda soției victimei, cu care se află în proces de divorț.

Oamenii legii au stabilit că comanditarul infracțiunii este o femeie de 36 ani. Fiind în proces de divorț cu soțul ei, un bărbat în vârstă de 38 ani, și aflându-se în conflict de partajare a averii dobândită în timpul căsătoriei, femeia s-a adresat la suspect, pentru ca ultimul, prin amenințări cu  moarte, să-l impună pe soțul ei să se dezică de casă, automobile și mai multe afaceri.

Prin urmare, timp de două luni, suspectul l-ar fi șantajat pe bărbatul de 38 de ani, dar și pe rudele acestuia. În cele din urmă victima s-a adresat la poliție. Prin urmare, în data de 13 februarie, mascații de la fulger l-au reținut pe suspect într-un local din centrul capitalei, acolo unde se înțelesese să se vadă, din timp cu victima.

Pe acest caz a fost pornită o urmărire penală, iar suspectul riscă până la 7 ani de detenție cu amendă de până la 67.500 de lei.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Accident în centrul capitalei

Accidentele se țin scai de străzile capitalei, mai ales în orele de vârf. Nici ziua de 14 februarie nu a fost o excepție. Două automobile au blocat traficul pentru minute în șir după ce s-au tamponat violent.

S-a întâmplat la intersecția străzilor Armenească și Alexei Șciusev din centrul Capitalei, în jurul orei 14.00. Din imaginile de la fața locului se vede că cel mai grav a fost avariat autoturismul gri. Capota acestuia a fost distrusă. Martorii de la fața locului spun că anume șoferul mașinii care a fost cel mai grav avariată și se face vinovat de producerea impactului.

Acesta a intrat în intersecție de pe un drum fără prioritate fără a se asigura. Prin urmare s-a tamponat direct în vehiculul care circula regulamentar. Această versiune urmează să fie verificată de poliție. Tot internauții scriu că în acea intersecție se produc des accidente de circulație din cauza că nu este semafor, iar șoferii deseori încalcă regulamentul.

Preliminar, nimeni nu a avut de suferit. Șoferii s-au ales numai cu câte o sperietură pe cinste. Conducătorul auto care va fi găsit vinovat riscă să fie sancționat contravențional. În acest context, oamenii legii îndeamnă șoferii să fie prudenți și să respecte cu strictețe regulile de circulație.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Afacere cu narcotice, în capitală

A dat ochii cu poliția și s-a dat de gol. Este cazul unui chișinăuian, prins cu buzunare pline cu droguri.

Tânărul de 23 de ani a fost încătușat, recent, pe una din străzile sectorului Râșcani. Individul a trezit atenția oamenilor legii prin  comportamentul suspect de care a dat dovadă după ce a zărit echipajul de poliție. Bărbatul a fost stopat, iar în cadrul documentării asupra sa au fost găsite 17 pachețele cu masă vegetală uscată cu miros specific asemănătoare cu ,,Marijuana hidroponica”.

În consecință, suspectul a ajuns la Inspectorat. În cadrul audierilor acesta și-ar fi recunoscut vina și le-ar fi povestit anchetatorilor că cele 17 pliculețe urma să le plaseze în mai multe ascunzișuri. Astfel, marfa urma să ajungă la potențialii clienți care au comandat narcoticele prin intermediul aplicației Telegram. Potrivit calculelor făcute de oamenii legi, dacă individul ar fi reușit să-și comercializeze marfa, el s-ar fi ales cu un venit de 10 mii de lei.

Pachețele depistate au fost ridicate și transmise spre expertiză. Acum, tânărul riscă să se aleagă cu undosar penal pentru circulația ilegală a drogurilor. Cazul se cercetează.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii