Rețele de socializare

Moldova

Revin căldurile. Cod galben de caniculă, emis de meteorologi.

Meteorologii au emis un cod galben de caniculă pe întreg teritoriul țării.

Avertizarea meteorologilor intră în vigoare 20 august și va fi valabil până pe 26 august. Potrivit lor,  temperatura maximă a aerului va atinge valori de 33-35°C.

Precizăm că până mâine este valabil și avertizarea hidrologică de secetă.

În funcţie de evoluţia fenomenelor, SHS va actualiza acest mesaj prin avertizări meteorologice ulterioare.

echipa.md


Moldova

/VIDEO/ Trei dintr-o lovitură: Accident în lanț, filmat pe o stradă din Capitală

Trei automobile au fost avariate după ce s-au tamponat în lanț în cartierul Sculeni.

Totul s-a întâmplat azi, 4 iunie, la ora 11:15, pe șoseaua Balcani, la intersecţie cu Calea Ieșilor, transmite știri.md

Ofițerul de presă Natalia Stati a declarat că automobilul de model Hyundai a fost lovit din spate de o mașină Mazda, care, la rândul ei, a fost lovită de un Volvo.

Potrivit informațiilor, accidentul s-a produs după ce șoferii nu ar fi respectat distanța.


Din fericire, nici o persoană nu a fost traumatizată.

Șoferii se duc de sine stătător la sediul Accidente Rutiere conform punctului 13 din Regulamentul circulației rutiere.

Conducătorul auto vinovat riscă 6 puncte de penalizare și amendă de 1.500 de lei.


Citește mai departe

Moldova

Polițistul care a urcat beat la volan și a avariat o mașină, trimis în judecată

Un ofițer de urmărire penală din cadrul Inspectoratului de Poliție Ciocana care, în toamna anului trecut, a urcat în stare avansată de ebrietate la volan și a tamponat o mașină parcată pe acostament, va compărea pe banca acuzaților.

Procuratura municipiului Chișinău a finalizat și expediat în judecată dosarul de învinuire a acestuia pentru ”conducerea mijlocului de transport de către o persoană care se află în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat”.

Cazul a avut loc pe 2 noiembrie 2019, când polițistul a urcat beat la volanul propriei mașini și a început să se deplaseze haotic pe strada Maria Drăgan din sectorul Ciocana, tamponând un autoturism parcat pe acostament. Ulterior, acesta a încercat să fugă de la fața locului, însă a fost oprit de persoane civile care au chemat poliția.

Testat alcooscopic, rezultatele au arătat că acesta avea o alcoolemie de 1,25 mg/l alcool pur în aerul expirat și 2, 99 g/l alcool în sânge.


După acest caz, polițistul a fost eliberat din organele afacerilor interne.

Pentru această infracțiune norma penală prevede de la 200 la 240 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.


Citește mai departe

Moldova

/FOTO/ Grav accident, la Rîșcani. Un adolescent s-a izbit cu motocicleta într-un automobil

Un adolescent a ajuns la spital, după ce s-a izbit violent cu motocicleta într-un automobil. Accidentul a avut loc în amiaza zilei, pe drumul care face legătura dintre satele Aluniș și Recea, din raionul Rîșcani.

Este vorba despre un adolescent în vârstă de 18 ani care se deplasa cu o motocicletă când s-a izbit într-un automobil de marca Volkswagen Sharan ce stătea parcat pe acostament și la volanul căruia se afla o șoferiță în vârstă de 22 de ani, transmite deschide.md

La fața locului oamenii legii au stabilit că motociclistul a încercat să depășească un alt automobil de marca Volkswagen Golf, dar nu s-a asigurat, a intrat pe contrasens și s-a izbit în cel de-al doilea automobil.

Șoferița Volkswagenului Sharan staționa pe acostament și intenționa să efectueze o manevră de întoarcere cu spatele, nu înainte de a ceda trecerea autmobilului Volkswagen Golf.


În urma impactului, motociclistul a fost preluat de un echipaj medical și transportat la spitalul raional Rîșcani.


Citește mai departe

topul săptămânii