Rețele de socializare

Moldova

Alarmant: 11 șoferi au fost prinși BĂUȚI la volan, în 24 de ore

Statistici alarmante, oferite de IGP. În ultimele 24 de ore, oamenii legii au depistat 11 șoferi în stare de ebrietate, care circulau pe traseele din țară. Aceștia riscă să rămână fără permise de conducere sau chiar ar putea face pușcărie.

Consecințele conducerii automobilului în stare de ebrietate? Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier soldat cu decesul șoferilor, pasagerilor, sau a altor participanți la trafic, conducătorii auto riscă anularea dreptului de a conduce mijloace de transport sau privațiune de libertate pe un termen de până la 1 an.

Inspectoratul General al Poliției, prin Inspectoratul Național de Patrulare a intensificat activitățile de depistare și documentare a conducătorilor auto care conduc pe drumurile publice în stare de ebrietate, scopul fiind salvarea de vieți și sancționarea celor care nu respectă regulile de circulație și pun în pericol traficul rutier.

Pentru evitarea accidentelor rutiere datorate acestor cauze, reiterăm:


– nu urcaţi la volan, dacă aţi consumat alcool;
– în cazul în care sunteți în stare de ebrietate, găsiți o altă modalitate de a ajunge în siguranță la destinație, cum ar fi: transportul public, taxiul, fie rugați o altă persoană care nu a consumat alcool să urce la volan;
-nu lăsați prietenii să conducă sub inflența alcoolului;
– fiţi prudenţi, nu depășiți limita de viteză și purtați obligatoriu centura de siguranță.

Amintim tuturor conducătorilor auto că alcoolul nu este compatibil cu șofatul, iar celorlalți, că trebuie să fie consumat cu responsabilitate, deoarece ar putea avea urmări fatale, inclusiv pentru cei din jur.


Moldova

/FOTO/ Camion rupt în bucăți la Sângerei: Primele imagini de la fața locului

Un camion a fost făcut zob după ce a derapat de pe traseu și s-a răsturnat.

Incidentul s-ar fi produs astăzi, 7 decembrie, în timp ce șoferul se deplasa pe un drum ce duce spre Bălți, transmite Știri.md.

Martorul care a surprins imaginile de la fața locului a declarat că roata de la camion s-a spart și, respectiv, șoferul nu s-ar fi isprăvit cu volanul vehiculului și a derapat de pe șosea.

Contactat de Știri.md, ofițerul de presă din cadrul IP Sângerei, Ina Moscaliuc, a declarat că accidentul a avut loc în jurul orei 15:12, pe porțiunea de drum dintre satele Bilicenii Noi și Mândrești din raionul Sângerei.


Veniți la fața locului, oamenii legii au stabilit că la volanul TIR-ului se afla un bărbat în vârstă de 42 de ani, originar din raionul Soroca.

Potrivin informațiilor, el ar fi pierdut controlul asupra volanului și a derapat de pe traseu. Ulterior acesta s-a tamponat într-un copac de pe marginea drumului după care s-a inversat într-un lan agricol.

Din fericire șoferul a supraviețuit. Acesta a fost transportat la spital.


Oamenii legii invesctighează cazul pentru a stabili cauzele producerii accidentului.


Citește mai departe

Moldova

O mașină a fost vandalizată noaptea aceasta, în centrul Capitalei

Dimineață cu ghinion pentru un șofer din Capitală care și-a parcat automobilul pe o stradă din centrul Capitalei.

Potrivit martorului care a publicat imaginile cu mașina vandalizată, aceasta ar fi fost parcată chiar lângă un inspectorat de poliție, transmite Știri.md.

Martorul a menționat că a observat mașina în curtea unui bloc care se află la intersecția străzilor Pușkin și Octavian Goga.

Din imagini se observă că fereastra din spatele automobilului a fost în totalitate spartă.


Citește mai departe

Moldova

Accident fatal în sectorul Buiucani. Un bărbat de 66 de ani a fost spulberat de o mașină

Un bărbat de 62 de ani a murit, accidentat de o mașină. Tragedia rutieră s-a produs în seara de 06 decembrie, în jurul orei 18.30, la intersecția dintre străzile Alba Iulia și Liviu Deleanu din sectorul Buiucani al capitalei.

Ofițerul de presă de la Poliția Capitalei, Natalia Stati a declarat că la volanul Toyotei se afla un tânăr de 33 de ani. Victima traversa neregulamentar, la 50 de metri de trecerea pentru pietoni.

La fața locului a venit și o ambulanță, însă medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața bărbatului. Acesta a decedat la scurt timp de la producerea impactului.

Poliția sectorului Buiucani urmează să stabilească toate circumstanțele.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii