Rețele de socializare

Sociale

/VIDEO/ Un pilot armean angajat de o companie aeriană din Moldova, eroul care a reuşit să prevină o catastrofă aviatică

Un pilot armean angajat de o companie aeriană din Moldova este eroul care a reuşit să prevină o catastrofă aviatică acum o lună.

Vardan Sargsyan a dat dovadă de curaj atunci când au apărut probleme tehnice la unul dintre motoarele aeronavei de pe cursa Moscova-Chişinău, la scurt timp după decolare.

„În data de 16 iulie, a fost pentru prima oară în 41 de ani de experienţă când a cedat motorul”, a spus VARDAN SARGSYAN, pilot.

Căpitanul a coordonat eficient întregul echipaj, iar avionul a revenit în siguranţă pe aeroportul Domodedovo. Cei 171 de pasageri s-au ales doar cu o sperietură zdravănă.


„În astfel de cazuri este cel mai important să nu existe panică. Sunt foarte recunoscător pasagerilor acestui zbor, care au fost înţelegători, nu s-au panicat, au așteptat calm când vom ateriza”, a spus VARDAN SARGSYAN, pilot.

Nu este primul caz extrem în experienţa pilotului. În 1983, acesta, împreună cu un coleg de-al său, a împiedicat comiterea unui atac terorist la bordul unui avion care efectua un zbor local în Armenia.

„Eram în aer deja 65 de minute. Zburam de pe un aeroport mic din Erevan spre un aeroport mare în vestul ţării. El a spus că va arunca în aer avionul, dacă va vedea drapeluri cu steluţe. Am reuşit să-l convingem să aterizăm în Turcia”, a spus VARDAN SARGSYAN, pilot.


Pilotul locuiește la Chișinău de patru ani, iar periodic îşi vizitează familia din Erevan. În cei 41 de ani de experienţă, Vardan a acumulat aproximativ 22 de mii de ore de zbor.

publika.md


Sociale

/FOTO.VIDEO/ Momentul în care doi bărbați, suspectați de furt, au fost reținuți de polițiști. Pentru fapta lor riscă până la 12 ani de închisoare

Doi bărbați, în vârstă de 33 și respectiv 37 de ani, locuitori ai raionului Ceadîr-Lunga, au fost reținuți după ce au furat dintr-o întreprindere din aceeași localitate.

Angajații Inspectoratului de Poliție Ceadîr-Lunga în comun cu cei ai DP al UTA Găgăuzia au documentat activitatea infracțională a unui grup specializat în comiterea mai multor furturi din locuințe din orașul Ceadîr-Lunga, pe parcursul lunilor iunie-iulie anul curent.

Ca urmare a masurilor speciale de investigatii, polițiștii au stabilit că, la 4 august curent, în jurul orei 03.00, persoane necunoscute cu cagule pe cap au pătruns pe teritoriul unui SRL din orașul Ceadîr-Lunga, unde i-au legat paznicului mâinile și picioarele, apoi au sustras un telefon mobil, iar de la camelerele video de pe teritoriul uzinei un registrator în sumă de 4.000 de lei.

În rezultatul perchezițiilor efectuate în automobilul de model „Lexus” a unuia dintre suspecți, polițiștii au găsit cagule, hamuturi și mănuși, iar la domiciliul celuilalt suspect au fost depistate cagule, mănuși, o armă de vânătoare, intrumente destinate pentru deteriorarea lacătelor, ușilor și a geamurilor.


Audiați de poliție, ambii suspecți și-au recunoscut vina în săvârșirea infracțiunii, iar unul dintre ei și în comiterea altor trei (furt din locuinte și magazine). Ambii suspecți sunt anterior judecați pentru săvârșirea mai multor furturi din locuințe din raionul Ceadâr-Lunga.

De asemenea, polițiștii au stabilit apartenența acestora în comiterea altor șase furturi de locuințe de pe teritoriul raionului Ceadîr- Lunga. Dacă vor fi găsiți vinovați suspecții riscă de la 8 la 12 ani închisoare.


realitatea.md

Citește mai departe

Sociale

Au pătruns în casa unei femei din Ceadâr-Lunga, au bătut-o și au furat toți banii pe care le-au găsit. Trei suspecți, reținuți pe urme fierbinți.

Au pătruns în casa unei femei din satul Cazaclia, raionul Ceadâr-Lunga, au bătut-o crunt pe proprietară și au furat toți banii și lucrurile de preț pe care le-au găsit. Trei suspecți au fost reținuți pe urme fierbinți.

Totul s-a întâmplat în noaptea de 15 august, în jurul orei 01.30. Femeia a anunțat poliția, iar oamenii legii i-au reținut, pe urme fierbinți pe cei trei suspecți.

Aceștia au fost reținuți pentru 72 de ore. În cadrul anchetei, s-a constatat că cei trei ar mai fi comis și alte astfel de infracțiuni.

Alte circumstanțe se stabilesc.

echipa.md


Citește mai departe

Sociale

/FOTO/ Săpa niște șanțuri, dar a găsit mai multe muniții. Obiecte de artilerie, depistate la Comrat.

Săpa niște șanțuri, dar a găsit mai multe muniții. Un locuitor al orașului Comrat a sunat la 112 și a spus că a găsit mai multe proiectile de artilerie, în pământ.

La fața locului a venit grupa operativă, pentru a vedea, dacă la fața locului, întradevăr se află muniții sau este o glumă a cuiva. După ce prezența obiectelor de artilerie s-a confirmat, polițiștii au anunțat Centrul Militar din Găgăuzia. până la venirea specialiștilor, polițiștii au îngrădit și păzit zona respectivă.

Munițiile au fost ridicate conform procedurii.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii