Connect with us

Moldova

/VIDEO/ Un pilot armean angajat de o companie aeriană din Moldova, eroul care a reuşit să prevină o catastrofă aviatică

Un pilot armean angajat de o companie aeriană din Moldova este eroul care a reuşit să prevină o catastrofă aviatică acum o lună.

Published

on

Vardan Sargsyan a dat dovadă de curaj atunci când au apărut probleme tehnice la unul dintre motoarele aeronavei de pe cursa Moscova-Chişinău, la scurt timp după decolare.

«În data de 16 iulie, a fost pentru prima oară în 41 de ani de experienţă când a cedat motorul», a spus VARDAN SARGSYAN, pilot.

Căpitanul a coordonat eficient întregul echipaj, iar avionul a revenit în siguranţă pe aeroportul Domodedovo. Cei 171 de pasageri s-au ales doar cu o sperietură zdravănă.


«În astfel de cazuri este cel mai important să nu existe panică. Sunt foarte recunoscător pasagerilor acestui zbor, care au fost înţelegători, nu s-au panicat, au așteptat calm când vom ateriza», a spus VARDAN SARGSYAN, pilot.

Nu este primul caz extrem în experienţa pilotului. În 1983, acesta, împreună cu un coleg de-al său, a împiedicat comiterea unui atac terorist la bordul unui avion care efectua un zbor local în Armenia.

«Eram în aer deja 65 de minute. Zburam de pe un aeroport mic din Erevan spre un aeroport mare în vestul ţării. El a spus că va arunca în aer avionul, dacă va vedea drapeluri cu steluţe. Am reuşit să-l convingem să aterizăm în Turcia», a spus VARDAN SARGSYAN, pilot.


Pilotul locuiește la Chișinău de patru ani, iar periodic îşi vizitează familia din Erevan. În cei 41 de ani de experienţă, Vardan a acumulat aproximativ 22 de mii de ore de zbor.

publika.md


Moldova

Doi angajați ai Gărzii forestiere, reținuți pentru trafic de influență. Au încercat să scoată de sub urmărire un șofer, prins beat la volan

Un inspector și un pădurar, ce aparțin Întreprinderii pentru silvicultură din Soroca, au fost reținuti, în aceasta dimineață, de ofițerii Direcției generale teritoriale Nord a CNA și procurorii anticorupție. Cei doi sunt bănuiți că ar fi pretins mită de la un bărbat, sub pretextul ca îl pot ajuta să scape de pedeapsă pentru conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate.

Published

on

Potrivit denunțătorului, angajații Gărzii forestiere din Soroca ar fi susținut că au influență asupra unor polițiști, dar și asupra unor responsabili din sistemul judecătoresc și că i-ar putea determina pe aceștia să-l scutească de răspundere pentru constatarea lui în stare de ebrietate alcoolică la volan. Pentru serviciile lor, bănuiții i-ar fi cerut 1400 de euro — bani pe care denunțătorul i-a transmis celor doi.

Pe cazul dat a fost inițiată o urmărire penală pentru trafic de influență, iar dacă vor fi găsiți vinovați, ambii riscă o pedeapsă sub formă de amendă penală sau detenție pe un termen de până la 6 ani.

Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.


Oficiul Nord al Procuraturii anticorupție conduce urmărirea penală în acest caz.


Continue Reading

Moldova

/VIDEO/ Barbershop vandalizat, la Orhei. Proprietarii aduc acuzații la adresa poliției: Reacția oamenilor legii

A spart geamul unui Barbershop, a distrus totul din interior și dus a fost. Sunt acțiunile de care este suspectat un tânăr din Orhei.

Published

on

Totul a avut loc încă în noaptea de 2 iulie, proprietarii salonului însă nu-și găsesc nici până azi liniștea. Am fost contactați de către unul din administratori, care ne-a comunicat detalii despre caz. Potrivit sursei, în momentul în care tânărul spărgea geamul, în preajmă a trecut nu echipaj de poliție, care însă nu a oprit să vadă ce se întâmplă. Totodată, aceștia spun că l-au recunoscut pe tânăru din imagini și le-au spus oamenilor legii, însă,  individul nu a fost reținut.

Mai mult, tot administratorii aduc acuzații la adresa polițiștilor și se plâng că ancheta se derulează greu. Ei însă vor despăgubiri din partea tânărului și a familiei acestuia pentru pagubele aduse. De cealaltă parte, ofițerul de presă de la IP Orhei, Elena Băetrău declară că toate procedurile sunt întocmite în conformitate cu prevederile legii. Aceasta declară că identitatea individului este stabilită, el ar avea 33 de ani și ar fi revenit cu puțin timp în urmă de peste hotarele. Forțele de ordine declară că acesta se află în prezent într-o clinică de psihiatrie întrucât ar avea careva probleme mintale.

Cât privește faptul că echipa de poliție ar fi trecut pe lângă barbershop în momentul spargerii, ofițerul de presă a declarat că acel echipaj se îndrepta spre o altă misiune și cel mai probabil nu ar fi observat tânărul. Pe caz a fost pornită o procedură penală pentru stabilirea circumstanțelor.


 

echipa.md


Continue Reading

Moldova

/VIDEO/ Salvatorii au consolidat diguri de protecție în localitățile din lunca râurilor Prut și Nistru

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență continuă să monitorizeze situația în localitățile din lunca râurilor Prut și Nistru.

Published

on

By

Pe parcursul zilei de 6 iulie salvatorii împreună cu reprezentanții autorităților publice locale, dar și localnicii mai multor localități au consolidat porțiuni de diguri în sate din raioanele Cantemir, Ungheni, dar și Nisporeni.

În localitatea Ghioltosu au fost efectuate lucrări de înălțarea a digului de protecție cu aproximativ 40 cm în locurile joase pe o distanță de 40 m. La lucrări au fost utilizate 8 unități de tehnică. Acțiuni similare au fost întreprinse și în municipiul Ungheni.

Aici barajul a fost fortificat pe o distanță de peste 250 m. La Măcărești salvatorii în comun cu autoritățile locale au pompat apa de pe pășunile inundate pentru prevenirea riscului de inundare a culturilor agricole, fiind consolidat un dig cu lungimea de peste 500 m.


Lucrări de fortificare a digului au continuat și în satul Grozești, raionul Nisporeni, unde au fost utilizați 140 saci cu nisip. Activități de consolidare a barajelor vor avea loc și pe parcursul zilei de 7 iulie în porțiunile joase din lunca râului Prut pentru prevenirea riscurilor.


Continue Reading

topul săptămânii