Rețele de socializare

Sociale

/VIDEO/ Fura biciclete și le vindea la piață

Un bărbat, judecat anterior pentru furt, riscă să-și petreacă alți patru ani în spatele gratiilor pentru furtul mai multor bunuri din două scări de bloc din sectorul Ciocana al capitalei.

Primul caz a avut loc pe 3 august, când o femeie de 33 de ani le-a comunicat oamenilor legii că i-a fost furată bicicleta chiar din fața blocului în care locuiește. Păgubașa s-a plâns că ar fi lăsat bicicleta nesupravegheată preț de câteva minute, iar când s-a întors nici zare de ea.

Prejudiciul care i-a fost cauzat este de peste 1500 de lei. Două zile mai târziu, individul ar fi dat din nou spargerea. De aceasta dată victima suspectului a devenit o tânără de 29 de ani. Acesteia i s-a furat o tricicletă în valoare de 1.600 de lei. Bănuitul ar fi acționat după  o schemă asemănătoare: a profitat de neatenția proprietarilor, a intrat în scara blocului, situat pe strada Nicolae Milescu Spătaru, a luat bunul după care a plecat într-o direcție necunoscută.  La scurt timp, individul în vârstă de 34 de ani a fost identificat și reținut. Audiat,  acesta și-a recunoscut vinovăția.

Mai mult, acesta le-a povestit polițiștilor că ar fi vândut bunurile furate la una din piețele din capitală. În prezent, oamenii legii încearcă să identifice persoanele care au cumpărat obiectele sustrase pentru a le returna adevăraților proprietari. Iar, dacă vina suspectului va fi dovedită acesta riscă amendă până la 67 500 lei, sau chiar pușcărie de până la 4 ani.

echipa.md


Sociale

/FOTO.VIDEO/ Momentul în care doi bărbați, suspectați de furt, au fost reținuți de polițiști. Pentru fapta lor riscă până la 12 ani de închisoare

Doi bărbați, în vârstă de 33 și respectiv 37 de ani, locuitori ai raionului Ceadîr-Lunga, au fost reținuți după ce au furat dintr-o întreprindere din aceeași localitate.

Angajații Inspectoratului de Poliție Ceadîr-Lunga în comun cu cei ai DP al UTA Găgăuzia au documentat activitatea infracțională a unui grup specializat în comiterea mai multor furturi din locuințe din orașul Ceadîr-Lunga, pe parcursul lunilor iunie-iulie anul curent.

Ca urmare a masurilor speciale de investigatii, polițiștii au stabilit că, la 4 august curent, în jurul orei 03.00, persoane necunoscute cu cagule pe cap au pătruns pe teritoriul unui SRL din orașul Ceadîr-Lunga, unde i-au legat paznicului mâinile și picioarele, apoi au sustras un telefon mobil, iar de la camelerele video de pe teritoriul uzinei un registrator în sumă de 4.000 de lei.

În rezultatul perchezițiilor efectuate în automobilul de model „Lexus” a unuia dintre suspecți, polițiștii au găsit cagule, hamuturi și mănuși, iar la domiciliul celuilalt suspect au fost depistate cagule, mănuși, o armă de vânătoare, intrumente destinate pentru deteriorarea lacătelor, ușilor și a geamurilor.


Audiați de poliție, ambii suspecți și-au recunoscut vina în săvârșirea infracțiunii, iar unul dintre ei și în comiterea altor trei (furt din locuinte și magazine). Ambii suspecți sunt anterior judecați pentru săvârșirea mai multor furturi din locuințe din raionul Ceadâr-Lunga.

De asemenea, polițiștii au stabilit apartenența acestora în comiterea altor șase furturi de locuințe de pe teritoriul raionului Ceadîr- Lunga. Dacă vor fi găsiți vinovați suspecții riscă de la 8 la 12 ani închisoare.


realitatea.md

Citește mai departe

Sociale

Au pătruns în casa unei femei din Ceadâr-Lunga, au bătut-o și au furat toți banii pe care le-au găsit. Trei suspecți, reținuți pe urme fierbinți.

Au pătruns în casa unei femei din satul Cazaclia, raionul Ceadâr-Lunga, au bătut-o crunt pe proprietară și au furat toți banii și lucrurile de preț pe care le-au găsit. Trei suspecți au fost reținuți pe urme fierbinți.

Totul s-a întâmplat în noaptea de 15 august, în jurul orei 01.30. Femeia a anunțat poliția, iar oamenii legii i-au reținut, pe urme fierbinți pe cei trei suspecți.

Aceștia au fost reținuți pentru 72 de ore. În cadrul anchetei, s-a constatat că cei trei ar mai fi comis și alte astfel de infracțiuni.

Alte circumstanțe se stabilesc.

echipa.md


Citește mai departe

Sociale

/FOTO/ Săpa niște șanțuri, dar a găsit mai multe muniții. Obiecte de artilerie, depistate la Comrat.

Săpa niște șanțuri, dar a găsit mai multe muniții. Un locuitor al orașului Comrat a sunat la 112 și a spus că a găsit mai multe proiectile de artilerie, în pământ.

La fața locului a venit grupa operativă, pentru a vedea, dacă la fața locului, întradevăr se află muniții sau este o glumă a cuiva. După ce prezența obiectelor de artilerie s-a confirmat, polițiștii au anunțat Centrul Militar din Găgăuzia. până la venirea specialiștilor, polițiștii au îngrădit și păzit zona respectivă.

Munițiile au fost ridicate conform procedurii.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii