Rețele de socializare

Sociale

/VIDEO/ I-ar fi dat foc concubinului

I-ar fi dat foc concubinului ei pentru a pune mâna pe averea acestuia. O angajată a Ministerului Finanţelor este acuzată de omor, săvârşit cu o deosebită cruzime.

Potrivit procurorilor, tânăra în vârstă de 26 de ani ar fi planificat omorul concubinului ei, în vârstă de 60 de ani din timp, mizând pe faptul că au un copil comun și va putea pretinde la averea acestuia. Astfel, în noaptea de 31 octombrie 2018, după ce au consumat împreună alcool, suspecta ar fi ar fi așteptat până concubinul a adormit, apoi a dat foc mobilei din casă. Ulterior, ea ar fi ieșit din locuință, a încuiat ușa și a fugit de la fața locului.

La scurt timp bărbatul s-ar fi trezit și ar fi încercat să iasă din casă, însă nu a reușit. Acesta a murit intoxicat cu fum. Expertizele au arătat că incendiul a avut două focare şi a fost generat de surse deschise de foc. După o perioadă, tânăra a sunat la 112 și a anunțat despre incendiul care i-ar fi cuprins casa. Procurorii notează că serviciul de urgență nu a reacționat, iar pompierii s-au dus la fața locului abia la ora 07.00 dimineața, la patru ore după producerea incendiului. Acum, tânăra are interdicția de a părăsi ţara, după ce recent, ar fi încercat să părăsească țara, însă a fost reţinută pe Aeroportul Internaţional Chişinău.

Pe de altă parte, suspecta pledează nevinovată. Într-o conferință organizată de IPN, tânăra susține că este urmărită pe nedrept și va lupta până la capăt pentru a-și demonstra nevinovăția. Dacă va fi găsită vinovată, tânăra riscă până la 20 de ani de pușcărie.

echipa.md


Sociale

Un pacient din R. Moldova, transportat cu SMURD-ul la București

În dimineața zilei de ieri Serviciul Mobil de Reanimare și Descarcerare din Republica Moldova a efectuat a misiune terestră de transportare a unui pacient la București.

Potrivit IGSU, un bărbat în vârstă de 33 de ani, cetățean al Republicii Moldova, a fost preluat de echipajul  SMURD de la Institutul de Medicină Urgentă din capitală și adus la Spitalul Clinic Fundeni din București România pentru ulterioare intervenții medicale.

Pe parcursul drumului, persoana a fost monitorizată constant de medici și paramedici SMURD. Decizia de transportare în țara vecină a fost luată după ce starea de sănătate a acestuia s-a agravat în urma unei boli cronice. Conform datelor IGSU, de la începutul anului 2019 au fost efectuate opt misiuni terestre transfrontaliere SMURD pentru cetățeni ai țării noastre.


Citește mai departe

Sociale

/VIDEO/ Bărbat din Râșcani, adus cu elicopterul la Chișinău, în urma unui accident rutier

Astăzi 21 septembrie 2019 echipajul aero medical SMURD Iași a efectuat o operațiune de transportare pe calea aeriană a unui bărbat în vârsta de 41 de ani care a avut de suferit în urma unui accident de circulație.

Misiunea a avut loc pentru aducerea persoanei din raionul Râșcani în capitală. Elicopterul SMURD a aterizat pe stadionul Dinamo din Chișinău. Pe parcursul zborului bărbatul a fost monitorizat de echipajul de medici și paramedici SMURD Iași. Pacientul a fost preluat de echipa de medici și transportat la Institutul de Medicină Urgentă din capitală pentru ulterioare îngrijiri medicale.

Potrivit IGSU, în anul 2019 aceasta este a douăsprezecea operațiune aero–medicală SMURD în Republica Moldova.


Citește mai departe

Sociale

Conducea un ansamblu rutier, deşi nu avea acest drept

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări în privinţa unui bărbat care a fost depistat conducând un ansamblu rutier, deşi permisul de conducere valabil deţinut nu îi dădea dreptul.

În data de 19 septembrie a.c, în jurul orei 23.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa -I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a ieşi din ţară, cetăţeanul din R. Moldova D.S., în vârstă de 25 de ani, care conducea un ansamblu de vehicule format dintr-un microbuz şi o remorcă.

La controlul de frontieră, în urma verificărilor specifice efectuate, colegii noştri au constatat că tânărul nu deţine permis de conducere valabil pentru categoria „E”, necesar pentru a putea conduce ansamblul rutier în cauză.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.


Citește mai departe

topul săptămânii