Rețele de socializare

Moldova

Ce faci dacă ai uitat permisul auto acasă și ești oprit de polițiști

Conform Regulamentul Circulației Rutiere prevede expres că la cerința angajatului poliției, conducătorul auto este obligat să înmâneze pentru verificare permisul de conducere, certificatul de înmatriculare sau actele care atestă proveniența încărcăturii.

Șeful Serviciului Juridic al Inspectoratului Național de Patrulare, Veaceslav Sârbu, atenționează șoferii că în cazul în care conducătorul auto nu are asupra sa permisul de conducere și este stopat de către agenții de patrulare, conducătorul auto este sancționat în temeiul Codului Contravențional articolul 232 de la 3 până la 6 unități convenționale. Totodată, dacă conducătorul auto a urcat la volan fără a deține permisul de conducere sancțiunea este de la 30 la 60 de unități convenționale, adică 1500-3000 de lei.

Reprezentantul Inspectoratului Național de Patrulare mai spune că în cazul în care conducătorul auto dispune de permis de conducere, dar l-a uitat acasă sau în alt loc, agentul de patrulare verifică prin sistemul informațional dacă persoana dispune de dreptul de a conduce mijlocul de transport, sau dacă este privat de permisul de conducere, conducătorul auto este amendat de la 3 la 6 unități convenționale.

În anul 2018 pe articolul 232 din Codul Contravențional au fost întocmite 4303 contravenții, iar în 7 luni din 2019, 1819 contravenții.


sputnik.md


Moldova

/FOTO/ Un accident cu două automobile produs în urma manevrei de întoarcere, la Măgdăcești

Accident la Măgdăcești.

La data de 02 iulie 2020, în jurul orelor 12.00 angajații Inspectoratului de Poliție Criuleni, au înregistrat un apel telefonic, de la un bărbat, care a comunicat că în timp ce se deplasa pe traseul R-6 în preajma satului Măgdăcești, raionul Criuleni, cu automobilul de model Dacia Duster, a fost tamponat de către un alt automobil de model Renault Megane. Persoane traumate nu au fost.

Deplasându-se la fața locului, polițiștii au stabilit că, conducătorul automobilului de model ,, Renault Megane” cu vârsta de 32 ani care se deplasa regulamentar în direcția mun. Chișinău a fost tamponat de către conducătorul automobilului de model ,,Dacia Duster” cu vârsta de 41 ani care a încercat să efectueze o manevra de întoarcere în aceiași direcție și neasigurîndu-se nu a cedat trecerea, astfel fiind tamponat lateral de către cealaltă unitate de transport.

La moment angajații IP Criuleni continuă documentarea cazului.Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Un poliţist agresiv, făcut KO la Căuşeni

Un poliţist din Căuşeni ar fi încercat să intre cu maşina într-un grup de tineri, care stăteau la o masă de pe teritoriul unei benzinării. Incidentul a avut loc recent şi a fost filmat de martori, care susţin că omul legii era beat la volan. Mai mult, poliţistul a agresat verbal petrecăreţii şi chiar a sărit la bătaie.

Din imaginile video postate pe o reţea de socializare se observă cum s-a declanşat conflictul între tineri şi poliţistul îmbrăcat în civil.

Contactat telefonic pentru o reacţie, şeful Inspectoratului de Poliţie Căuşeni, Ştefan Burdilă, ne-a spus că are nevoie să se documenteze.

ŞTEFAN BURDILĂ, şeful IP Căuşeni: „Reveniţi mai târziu. Uitaţi-vă acum eu intru în esenţă la toate circumstanţele să fac o claritate şi o lumină, ca să aveţi o informaţie clară”.


Ulterior, însă, Ştefan Burdilă nu a mai răspuns la telefon. Între timp, Inspectoratul General al Poliţiei anunţă că a iniţiat o anchetă internă în acest caz.

DIANA FETCO, ofiţer de presă al IGP: „Conducerea Inspectoratului General al Poliţiei nu admite în comportamentul angajaţilor acţiuni care denigrează imaginea instituţiei. Direcţia inspectare efectivă a pornit deja o anchetă în care va examina cazul, circumstanţele, dar şi acţiunile poliţistului. Ulterior, fiind luată o decizie”.

Ofițerul de presă al IGP, Diana Fetco, a mai declarat că ancheta va stabili dacă poliţistul se afla în timpul orelor de muncă şi dacă era în stare de ebrietate când conducea automobilului. Bărbatul vizat are 31 de ani, dintre care ultimii cinci ani a activat în calitate de poliţist. În luna mai, un alt om al legii a fost implicat într-un incident similar. Este vorba despre un angajat al IP Ciocana din Chişinău, care a fost prins beat la volan, dar a refuzat să treacă alcool testul. Acesta a fost concediat, după postul nostru de televiziune a mediatizat cazul.


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ 121 accidente rutiere înregistrate pe teritoriul capitalei în ultimele 72 de ore

Angajații Secției supraveghere transport și circulație rutieră din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, au documentat și înregistrat 121 accidente rutiere dintre care 114 accidente rutiere soldate doar cu pagube materiale iar în 7 cazuri au avut de pătimit persoane.

În cazurile în care au avut de pătimit persoanele au fost inițiate procese penale, iar cele soldate cu pagube materiale s-au emis decizii de sancționare a șoferilor cu amenzi în mărime de la 900 lei până la 1 500 lei cu aplicarea punctelor de penalizare.

Pentru prevenirea accidentelor rutiere Poliția Capitalei, recomandă repetat conducătorilor auto:

– Dacă ați consumat băuturi alcoolice nu urcați la volanul unității de transport, pentru a nu pune în pericol viața celor din jur cât și a DVS;


-Evitaţi efectuarea unor manevre riscante şi îndeosebi a depăşirilor neregulamentare;

– Manifestați prudență sporită în trafic;

– Prealabil schimbării direcției de mers sau a benzii de deplasare, asigurați-vă;


-Reduceţi viteza în locurile semnalate de indicatoarele rutiere şi în special la trecerile de pietoni, în zonele aglomerate, în apropierea şi la traversarea intersecţiilor, la depăşirea mijloacelor de transport oprite în staţii.

Citește mai departe

topul săptămânii